bhbus.ba
November 24, 2024, 09:03:43 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: Centrotrans - Razno/Diskusije (2)  (Read 317329 times)
man 464
Mehaničar

« Reply #930 on: June 20, 2013, 19:31:39 »

Pa naravno, kad vide da su vozila sa kojim voze nedovoljnog kakpiciteta, ako si imalo čovjek pustićeš da uđu svi, naravno tu može biti problema ako te policija zaustavi, pogotovo je to kod međunarodnih linija, nećeš granice preć ako imaš viška putnika. Da se to ne bi dešavalo mora biti dovoljno vozila i ona moraju biti odgovarujućeg kapaciteta, Vidim 21 vozaju uglavnom sa dva vozila, da nema grasovih bio bi haos....
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #931 on: June 20, 2013, 19:40:50 »

dobro to jeste..ovo je za medugradsku liniju...ali mozda znas da ako na kontroli vozila u bazi nadu neke otpatke ili nedo bog razvaljeno sjediste za sve to odgovara vozac i cesti su slucajevi da mu se odbije od plate odredeni dio...Zato ovi novi mladi vozaci mnogo su oprezniji.. Smiley

Ins
Putnik
*

« Reply #932 on: June 20, 2013, 19:50:39 »

Danasnja vijest:

Centrotrans: Novih 5 MAN autobusa

Vozni park kompanije Centrotrans Eurolines bogatiji je za pet novih autobusa MAN Lion's Coach.
Riječ je o autobusima koji su postali dominantna vozila u najvećim evropskim prijevozničkim kompanijama te su svojim kvalitetom osigurala i vodeće mjesto u voznom parku Centrotransa.
Ovi visokokvalitetni autobusi nabavljeni su prvenstveno za međunarodni i vanlinijski prijevoz.
Po planu investicija za 2013., od početka aprila nabavljeno je 21 vozilo za gradski, međugradski i međunarodni prijevoz.
Sa ovim 21 novonabavljenim vozilom kompanija Centrotrans Eurolines upotpunila je vozni park koji sada čini više od 220 vozila.
Ukupna investicija novonabavljenih vozila iznosi 5.256.145,51 KM, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Centrotrans Eurolinesa.

http://indikator.ba/kompanije-trzista/38100-centrotrans-5-man-autobusa

Slike?

Zar je stiglo 15 gradskih?  Huh?
Eh__
Pješak
*

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol!

« Reply #933 on: June 20, 2013, 19:54:37 »

Oprezniji na račun građana! Zamisli situaciju, da preuzmu onih 12 linija, zima, mrzneš se na stanici i tako kombi proleti pored tebe A TRPA se da preuzme gradski prijevoz u Sarajevu. Ako hoće, nek' rade kako treba raditi, a ne jedan dan ovako, drugi onako, ovom mogu stati, onom ne mogu!
Na 21 jesu 2 zglobna vozila, svako pola sata, ima mislim 1 zglobni za Ilijaš i 1 kombi za D. Vogošću, al kad treba da ih bude na stanici kad je velika gužva, e tad ih NIKAKO nema, isto k'o da se negdje sakriju da dođe GRAS i pokupi onu gužvu, a tek onda dolaze oni, malo putnika a ne lomi vozilo!
Na Ilidži, kad dođe GRAS 27 ili 28, CTS osoblje se međusobno dogovara u smislu - Haj' nek ode GRAS, nek' pokupi ovu gužvu pa ćemo mi iza njega! ZA NEPOVJEROVAT VLASTITIM UŠIMA!!!
Znam nekad do Kolonije pješke otić' kad vidm dad je na terminal došao njihov bus ili kombi, sad ovo lijepo vrijeme pa se da šetati al+ kad bude zima a onaj nesposobni ubica i ostali ne riješe ovo pitanje, eh onda će biti teško! SVIMA NAMA!

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol! Cheesy
man 464
Mehaničar

« Reply #934 on: June 20, 2013, 19:56:28 »

Danasnja vijest:

Centrotrans: Novih 5 MAN autobusa

Vozni park kompanije Centrotrans Eurolines bogatiji je za pet novih autobusa MAN Lion's Coach.
Riječ je o autobusima koji su postali dominantna vozila u najvećim evropskim prijevozničkim kompanijama te su svojim kvalitetom osigurala i vodeće mjesto u voznom parku Centrotransa.
Ovi visokokvalitetni autobusi nabavljeni su prvenstveno za međunarodni i vanlinijski prijevoz.
Po planu investicija za 2013., od početka aprila nabavljeno je 21 vozilo za gradski, međugradski i međunarodni prijevoz.
Sa ovim 21 novonabavljenim vozilom kompanija Centrotrans Eurolines upotpunila je vozni park koji sada čini više od 220 vozila.
Ukupna investicija novonabavljenih vozila iznosi 5.256.145,51 KM, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Centrotrans Eurolinesa.

http://indikator.ba/kompanije-trzista/38100-centrotrans-5-man-autobusa

Slike?

Zar je stiglo 15 gradskih?  Huh?

Neoplan: 4 zgloba, 5 solo, 2 midi = 11
Man: 2 solo = 2
Štajer: zglob = 1
=14

Eh__ 2-3 busa su na 22 od CTS-a, ali odmaraju malo duže.
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #935 on: June 20, 2013, 19:58:34 »

@Ins: stiglo je 11 Neoplana i ova 2 MAN LC ako cemo i njih brojati...Znas da uvije malo povecaju cifru kad su kupovine..
@Eh__: malo je providno ovo tvoje pumpanje GRASa a pljuvanje po Centrotransu Wink i imaju polasci za Ilijas sa AS,a dva idu sa Sutjeske

Troler
Mehaničar

« Reply #936 on: June 20, 2013, 20:17:34 »

Neznam za @Eh__, ali samo nemoj reći da je providno što ja pišem da su mene su par puta pokušali zavrnuti za kusur, a prvi put za vrijeme januarskog štrajka.

Dobro, da ne ispadne da samo pljujem po Centrotransu ima i primjera da pojedini puste putnika koji čeka 31. Nekidan žena na Saraj polju (u smijeru Dobrinje)  ušla u Novocitija na zadnja vrata i viknula mjesečna. Vozač je samo zatvorio vrata i nastavio voziti, a konduktera nije bilo. Također jednom su vozač i kondukter, pustili neku nanu sa štapom koja ih je zamolila da je puste do tramvaja.

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
Eh__
Pješak
*

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol!

« Reply #937 on: June 20, 2013, 20:29:40 »

@Ins: stiglo je 11 Neoplana i ova 2 MAN LC ako cemo i njih brojati...Znas da uvije malo povecaju cifru kad su kupovine..
@Eh__: malo je providno ovo tvoje pumpanje GRASa a pljuvanje po Centrotransu Wink i imaju polasci za Ilijas sa AS,a dva idu sa Sutjeske

Možda je za tebe pljuvanje po CTS, al' govorim svoje doživljaje u zadnjih 1-2mjeseca! Pitam te kako bi reagovao da te lupi vratima kad zatvara, da ti zamalo umakne ispred nosa zatvarajući vrata a da ne sačeka da svi putnici uđu, da trćiš za busom, možda još
3-4metra i on ode, a uz to ti se smije što nisi ušao?! Za ovo navedeno je obaviješten ufurani gdin Čengić, koji je dao odgovor "AKO je tačno što ste naveli, vozač će biti adekvatno kažnjen!" A navedeno mu je tačno vrijeme dolaska kombija, na Koloniji kruže 2 minibusa, lako mu jesve  ispitati ali dotični nema povjerenja u građane, i  SA NJEGOVE TAČKE GLEDIŠTA GRAĐANI NIKAD AMA BAŠ NIKAD NEĆE BITI U PRAVU, UVIJEK ĆE CTS-ovci BITI U PRAVU!
Privatnik je to, koji je preko noći postao doživotni gazda CTS a na koji način to svi znamo!
A da te pitam da li znaš da su prije 2-3god. CTS-ovci preko svojih vijećnika u Vogošći i PU Vogošća zaustavljali svako vozilo GRAS-a,  da se nađe i najmanji kvar da bi se CTS ubacio na 21 liniji?! Sve se sazna, kad-tad, kako narod kaže u laži su kratke noge!
ONI SAMI SEBE PLJUJU NE JA!

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol! Cheesy
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #938 on: June 20, 2013, 20:36:14 »

da kod svakog prevoznika mozes doziviti neugodnosti bez obzira jel privatnik il nije...Svaki privatnik se svim mogucim sredstvima pokusava ugurat na trziste pa tako i CTS...Imao sam i ja dosta neugodnosti sa njima jer svaki dan korisitim njihov prevoz...Samo malo gledajuci ovih zadnjih dana neke komentare ispade da je CTS najgori,da mrze gradane,da ih vrijedaju,da kradu..naravno ima i istne u ovome..ovo je samo neko moje kratko misljenje i nemoj da se neko nade uvrijeden jer mi to nije bio cilj Smiley

Troler
Mehaničar

« Reply #939 on: June 20, 2013, 21:01:30 »

Zato što ih neki godinama hvale, a i sami se hvale Centrotrans najbolji, Centrotrans će nas spasiti građane od grasovog monopola, Centrotrans će voziti uredno i tačno po redu vožnje, Centrotrans ovo, Centrotrans ono.

Pričali su da mogu adekvatno pokriti 12 linija, a nedaj bože da se GRAS povuče sa istih nastao bi haos.

Ja GRAS-u nemam šta zamjeriti. Dok su mogli vozili su uvijek uredno i po redu vožnje kako na rentabilnim tako i na nerentabilnim linijama.
Na komercijali su mi uvijek brzo i tačno vraćali kusur, dok pojedini CTS-ovci prvo malo zastanu da vide hoće li se ko zeznuzi da ode bez kusura, pa otegnu vraćanje kusura otegnu 3 sata,ili recimo prođu mimo stanicu kad vide da je samo jedan putnik. Moraš im mahnuti da bi ti stali. Iako su rekli da su sposobni, i da će uredno održavati sve linije koje dobiju a ne održavaju liniju 31 iako su je dobili, a imaju višak vozila na komercijali. Imaju oni fina, čista i uredna vozila što manjka kod GRAS-a i tu nemam zamjerke, na CTS, ali nije to to.

itd... Što se tiče Centrotransa ponekad koristim komercijalu, a druge linije ne, i ne znam kakvo je stanje sa drugim linijama.

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
Ins
Putnik
*

« Reply #940 on: June 21, 2013, 13:28:02 »

Slike od (pretpostavljam) novih buseva:

Bezveze ih je bilo slikati bez ratkapa... Roll Eyes
Manas
Vodič puta

MAN Diesel & Turbo

« Reply #941 on: June 21, 2013, 13:30:39 »

pa nebi reko...ovo je neka stara nabavka jer se na drugoj slici vidi NL313 sa starom shemom Wink

Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #942 on: June 21, 2013, 13:31:38 »

Pa ovo je davno bilo.

Neoplan VIP Class
Ins
Putnik
*

« Reply #943 on: June 21, 2013, 15:25:01 »

Ovdje sam nasao slike http://www.oslobodjenje.ba/ekonomija/centrotrans-eurolines-bogatiji-za-pet-novih-manovih-autobusa

I meni su se ucinile kao stare
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #944 on: June 21, 2013, 15:43:34 »

Ovo su prijašnje slike to se vidi na ovom NL .. A znamo da su prefarbani ima mjesec-dva ..

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
Pages: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: