doBUS
VIP Član
Vodič puta
|
|
« Reply #555 on: March 04, 2013, 23:39:18 » |
|
Negdje u Italiji.. Venecija-Mestre
|
|
« Last Edit: March 04, 2013, 23:48:23 by The_Dubster »
|
|
|
|
|
dreiachser
Putnik
|
|
« Reply #556 on: March 05, 2013, 00:01:38 » |
|
Ovo je parking u Punta Sabbioni, odakle brodovi krecu ka Veneciji
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #557 on: March 05, 2013, 00:12:39 » |
|
Ovo je parking u Punta Sabbioni, odakle brodovi krecu ka Veneciji
ž nije brodovi nego "vaporetto" hahhaha šalim se malo ne zamjeri
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #558 on: March 05, 2013, 13:34:16 » |
|
Pravo lijepa slika,i to je ujedno zadnje mjesto na kojem mogu biti autobusi kad se ide u Veneciju,odavde se nastavlja brodovima.
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #559 on: March 07, 2013, 20:13:58 » |
|
danas su mi neki centrini vozaci pricali da od novog Skylinera trenutno nema ništa te da se odustalo od tog "poduhvata" jer se radi o preskupom vozilu u odnosu na zaradu koju bi mogao donositi. Inače ulaskom pojedinih aviokompanija bh trziste CTSu je posao oslabio dobrim dijelom na medjunarodnim linijama jer su pojedine aviokompanije ponudili jeftiniju avionsku povratnu kartu nego sto je autobuska karta kod CTSa...
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #560 on: March 07, 2013, 20:17:52 » |
|
Mozda je i njihova ona 431 DT kao što sam spominjao tamo u onoj temi...
E sad zamislite kad je to golem zalogaj za njih kako je za ostale...
|
|
|
|
|
|
|
Ante
Kondukter
|
|
« Reply #561 on: March 07, 2013, 21:02:11 » |
|
danas su mi neki centrini vozaci pricali da od novog Skylinera trenutno nema ništa te da se odustalo od tog "poduhvata" jer se radi o preskupom vozilu u odnosu na zaradu koju bi mogao donositi. Inače ulaskom pojedinih aviokompanija bh trziste CTSu je posao oslabio dobrim dijelom na medjunarodnim linijama jer su pojedine aviokompanije ponudili jeftiniju avionsku povratnu kartu nego sto je autobuska karta kod CTSa...
Baš mi je žao što je Centotransu oslabio posao oni nude nove autobuse i ja bi rekao dobru uslugu a umjesto toga ljudi se voze avionima (ja mislim starim i po nekoliko desetaka godina) nadam se da će im se posao vratiti .
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #562 on: March 07, 2013, 21:57:48 » |
|
druze isto kao što imaš jako dobrih usluznih i sa voznim parkom kvalitetnih firmi u autobuskom vidu prevoza tako imas jako dobrih privatnih aviokompanija. Osim toga prema svim mogucim pokazateljima avionski saobracaj je najbezbjedniji vid prevoza ubjedljivo.
|
|
|
|
|
|
|
dreiachser
Putnik
|
|
« Reply #563 on: March 07, 2013, 22:39:14 » |
|
Baš mi je žao što je Centotransu oslabio posao oni nude nove autobuse i ja bi rekao dobru uslugu a umjesto toga ljudi se voze avionima (ja mislim starim i po nekoliko desetaka godina) nadam se da će im se posao vratiti . Pa i treba da lete avionima, ako se uzme u obzir da mozes proci jeftinije nego autobusom, ako rezervises let na vrijeme! Nije tacno da su avioni stari. Za relacije od 90-120 min. leta i vise nego dobri!
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #564 on: March 07, 2013, 23:37:17 » |
|
Primjer: Avionom do Švedske treba oko 4 sata, a autobusom 48 sati....pametnom dosta.
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
coleman
Kondukter
|
|
« Reply #565 on: March 08, 2013, 13:04:17 » |
|
Ne bih rekao da je Sky skuplji od nove 431DT, pa opet Kantic je dosad uzeo 5 ili 6 novih. Ako se njima sve sa monopolom koji drze na nekim linijama ne isplati onda mislim da se ipak radi o skrtosti i zakidanju na kvalitetu
|
|
|
|
|
|
|
damir050
|
|
« Reply #566 on: March 08, 2013, 17:40:11 » |
|
Ovo je dezinformacija da Centrotrans ne kupuje Novi Autobus samo je prica da im je slup , on ce se za 10 - 12 mijeseci odplatiti sa linijama prema zapadnim Destinacijama , za jednu turu sto bace za Dortmund ostane im oko 3000 €
|
|
|
|
|
|
|
|
damir050
|
|
« Reply #568 on: March 08, 2013, 18:11:49 » |