Kasim Cerić, uposlenik KJKP GRAS iz Sarajeva, prošle godine je prepješačio put do Memorijalnog centra Potočari.
U znak sjećanja na taj događaj, rukovodstvo i radnici GRAS-a danas su, zajedno s Kasimom doputovali u Potočare, gdje mu je uručeno i zasluženo priznanje.
"On je prepješačio 170 kilometara za šest dana. Ove godine firma GRAS je poželila da obilježi njegov čin. On je uradio istorijski čin i zbog toga mu njegove radne kolege dodjeljuju ovo priznanje", rekao je Haris Kadić, generalni direktor GRAS-a.
"Gest mojih radnih kolega me čini sretnim i drago mi je da su ljudi u menadžmentu GRAS-a prepoznali vrijednost te ideje. Takvo jedno putovanje koje sam doživio nikada neću zaboraviti. To će biti jedna lekcija iz koje ću ja cijelog života učiti", rekao je Cerić nakon što su mu u Memorijalnom centru uručena priznanja od firme i boračke organizacije.
Svoja zapažanja sa prošlogodišnjeg pješačenja, Cerić će pretočiti u knjigu koja će uskoro izaći iz štampe, a priznanja koja je danas dobio zauzimat će posebno mjesto u njegovom domu.
"Ova priznaja će stajati na zidu moje dnevne sobe i uvijek će me podsjećati na izvorišta iz kojih ću prikupljati novu snagu i novu pozitivnu energiju za ostvarivanje pravih, kapitalnih ciljeva", rekao je Cerić.
Delegacija GRAS-a odala je poštu Bošnjacima Srebrenice, ubijenim u genocidu jula 1995. godine, a posjetila je i Memorijalne centre u Bratuncu i Zaklopači kod Vlasenice.
Evo par slika sa ovog puta.
Krenuli smo ujutro oko 8 sati sa 39 uposlenika iz autobuskog depoa sa Neoplanom Skyliner-om,gb 326.
Najvažnije je da nas je dobro služio u putu koji je sa odlaskom i povratkom bio cca 7 sati vožnje.
Prvo smo obišli Memorijalni centar Zaklopača kod Vlasenice gdje nas je gdin Cerić podsjetio na dešavanja iz prošlosti i gdje smo proučili Fatihu.