bhbus.ba
November 21, 2024, 23:59:41 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: Prodaja autobusa u BiH i regionu  (Read 381337 times)
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #810 on: February 24, 2012, 12:47:15 »

Imao je retrovizore slične kao kod MANova....a solidno je ovo vozilo, međutim, kako i sami znate da su nabavili 4 visokoturistička autobusa tako da ovaj bus trenutno leži, nema za njega posla te ispada kao višak a ipak nije na nivou Tourisma, te je najbolje prodati ga. Mogao bi usrećiti firmu tipa Jelah bus, ili možda KiM. Njima bi odlično leglo jedno ovakvo vozilo.

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
doBUS
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #811 on: February 24, 2012, 14:04:02 »

Imao je retrovizore slične kao kod MANova....a solidno je ovo vozilo, međutim, kako i sami znate da su nabavili 4 visokoturistička autobusa tako da ovaj bus trenutno leži, nema za njega posla te ispada kao višak a ipak nije na nivou Tourisma, te je najbolje prodati ga. Mogao bi usrećiti firmu tipa Jelah bus, ili možda KiM. Njima bi odlično leglo jedno ovakvo vozilo.

To su upravu,nekoj majnjoj firmi gdje bi mogao voziti turizam po regionu a mozda nekad i da skokne do zapada.
SIKIIIIIdo
Kondukter
**

« Reply #812 on: February 24, 2012, 15:57:20 »

Zašto bi bila škakljiva? Pa bus je 2001 godište, generalno remontovan u njihovoj radionici. Potrebna su još neka manja ulaganja ali pošto ovo vozilo predstavlja firmi višak, jer su nabavljeni noviji autobusi, na prodaju je. A cijena se uvijek određuje sa tolerancijom spuštanja.

Cijena je realna, sto jest jest,dalo bi se to spustiti koju hiljadu nize.
Mustafa de mi reci u kakvom je stanju motor posto sam cuo je da znao uzeti 40 litara, i sta bi trebalo jos na njemu uraditi.

ne mislim ja da je bus los.. da ne pomislite to.. samo sam napisao da mi nije neka cijena, jer licno nebi kupio taj bus nikad, nisam pristalica tih spanaca portugalaca..a i da ne ulazimo sad u dubinu..
« Last Edit: February 24, 2012, 15:59:23 by SIKIIIIIdo » Logged

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #813 on: February 24, 2012, 18:32:16 »

Zašto bi bila škakljiva? Pa bus je 2001 godište, generalno remontovan u njihovoj radionici. Potrebna su još neka manja ulaganja ali pošto ovo vozilo predstavlja firmi višak, jer su nabavljeni noviji autobusi, na prodaju je. A cijena se uvijek određuje sa tolerancijom spuštanja.

Cijena je realna, sto jest jest,dalo bi se to spustiti koju hiljadu nize.
Mustafa de mi reci u kakvom je stanju motor posto sam cuo je da znao uzeti 40 litara, i sta bi trebalo jos na njemu uraditi.

ne mislim ja da je bus los.. da ne pomislite to.. samo sam napisao da mi nije neka cijena, jer licno nebi kupio taj bus nikad, nisam pristalica tih spanaca portugalaca..a i da ne ulazimo sad u dubinu..

Ma mislim da vrijedi ovih para i da bi se isplatio (naravno ako su otklonjene greške sa motorom). Nije ovo baš tako nekvalitetan autobus , jedni problem je broj sjedišta koji je realno prevelik. Idealan broj je oko 48 sjedišta i ništa više jer ovi autobusi su rađeni za Špansko odnosno Portugalsko tržište a i Španci si Portugalci su niski rastom tako da to njima ne predtavlja problem, međutim kad imaš čovjeka iznad 1,80 onda nastaju problemi sa komocijom...
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #814 on: February 24, 2012, 20:30:59 »

Ma nije ba toliki problem sa razmakom u ovom busu. Nema WC-a pa su tu dodatna dva sjedišta a ionako su tanka pa ne zauzimaju previše prostora. I Temsa Safari SD ima ovoliko sjedišta pa nije bauk u njoj, gori je MAN LC.

doBUS
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #815 on: February 24, 2012, 21:07:44 »

Neznam ko je postavljo oglas na piku, ali tamo pise da ima WC, sve u svemu autobus nije los,motor da bi srediti i vozi misko
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #816 on: February 24, 2012, 22:18:16 »

Ma nije ba toliki problem sa razmakom u ovom busu. Nema WC-a pa su tu dodatna dva sjedišta a ionako su tanka pa ne zauzimaju previše prostora. I Temsa Safari SD ima ovoliko sjedišta pa nije bauk u njoj, gori je MAN LC.

ne znam drug nemam nikakvog iskustva sa ovim vozilima ali broj sjedišta od 55 na svakom dvoosovincu bez obzira na debljinu (ako su tanka onda su manje udobna) je previše. To je broj sjedišta koji je maksimalan za troosovinca. Pa CTS je imao 2 MB 303 sa  46 i 48 sjedišta i kada su vozili košarkaše ljudima je bilo ekstra udobno. Mislim da i MAN od Centroprevoza onaj gb 01 ima isto tako manje sjedišta nego npr CTSovi...nisam siguran
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #817 on: February 24, 2012, 23:42:30 »

Nema WC (izvađen), vozio sam se u njemu...

Ma vjeruj da sam se vozio i u Temsi, ovom Royalu, MAN-u LC I i II. LC II je ubjedljivo bio najgori, dok je stari model avion naspram njega (bar meni), Temsa onako solidna, ništa lošija od Tourliner-a po komforu (iako malo više trese), a tu negdje je i Royal. Jest da mu sjedišta nisu nešto udobna ( kao i kod Tourisma 350) ali nema nekog problema sa nogama, a uzmite u obzir da je nekada bio kod Globtoura a oni su poznati po tome da natrpaju sjedišta kao da će djecu vozati. Kao što sam naveo, najgori u razmaku je Lions Coach II. Ja imam 184 cm visine, za informaciju.

Uostalom, ovaj bus i neće raditi velike ture tako da neka vrhunska udobnost i nije nužna. Svako može izdržati 4-5 sati vožnje bez problema.
« Last Edit: February 24, 2012, 23:51:28 by Mustafa YJM » Logged

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #818 on: February 25, 2012, 09:42:38 »

Nema WC (izvađen), vozio sam se u njemu...

Ma vjeruj da sam se vozio i u Temsi, ovom Royalu, MAN-u LC I i II. LC II je ubjedljivo bio najgori, dok je stari model avion naspram njega (bar meni), Temsa onako solidna, ništa lošija od Tourliner-a po komforu (iako malo više trese), a tu negdje je i Royal. Jest da mu sjedišta nisu nešto udobna ( kao i kod Tourisma 350) ali nema nekog problema sa nogama, a uzmite u obzir da je nekada bio kod Globtoura a oni su poznati po tome da natrpaju sjedišta kao da će djecu vozati. Kao što sam naveo, najgori u razmaku je Lions Coach II. Ja imam 184 cm visine, za informaciju.

Uostalom, ovaj bus i neće raditi velike ture tako da neka vrhunska udobnost i nije nužna. Svako može izdržati 4-5 sati vožnje bez problema.

slažem se sa svim navedenim i znam da mi je kao putniku MB 303 bio vrh udobnosti i komfora.  LC II je definitivno najgori i to se slažem prije par godina sam išao u Njemačku sa CTSovim MANom  i "umro" sam bukvalno. Svojih 190cm nisam mogao nikako "uklopiti" u onako mali prostor..., u Temsi se nisam vozio kao ni u Tourlineru. Ma nema više starih udobnih sjedišta, mogu im malo parirati ova VIP sjedišta
flatić
Kondukter
**

flatić

« Reply #819 on: February 26, 2012, 17:39:41 »

http://www.pik.ba/artikal/1952710/autobus-mercedes-404/
http://www.pik.ba/artikal/1186252/autobus-neoplan/
Malo mu skup Transliner Smiley

The Doctor
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #820 on: February 26, 2012, 18:26:30 »

Oba busa su malo poskupa. A ovi oglasi su već objavljeni tako da molim da pratite temu Wink

Mihael_2646
Vodič puta

« Reply #821 on: February 26, 2012, 18:56:41 »

To sigurno zbog prinove ili se riješavaju starih vozila Smiley A O404 baš dobro izgleda..

flatić
Kondukter
**

flatić

« Reply #822 on: February 26, 2012, 21:41:11 »

Oba busa su malo poskupa. A ovi oglasi su već objavljeni tako da molim da pratite temu Wink
Gledao sam kad su objavljeni tj. 24.2.2012. i nije bilo prethodne 2 stranice oglasa tako da sam stavio Wink

The Doctor
Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #823 on: February 28, 2012, 12:20:56 »

Izgleda da je i ovaj Smiljićev:

Mercedes - Benz Sprinter.

Neoplan VIP Class
SIKIIIIIdo
Kondukter
**

« Reply #824 on: February 28, 2012, 16:02:53 »

na tabli pise smiljic, vjerovatno jest ..a bas me zanima koliko je cijena ..

Pages: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: