The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #330 on: February 28, 2012, 20:50:56 » |
|
Ne znam kakva je logika ukidati broj linija i ograničiti upotrebu karte a povećati cijenu? Valjda treba onda manja cijena da ide... Al opet, živimo u BiH gdje i logično nije logično...
|
|
|
|
|
|
|
Bussess
Pješak
|
|
« Reply #331 on: February 28, 2012, 21:22:58 » |
|
Drug moj e to nije nikome jasno,sad mjesecna karta vazi 22 dana osim radnicima koji rade subotom i to za to da rade subotom trebaju donosit potvrdu,kakve su tu sad igre i ciljevi to nikom nije jasno ni vozacima nit ikom,a eo samo da spomenem Autoherc za istu kilometrazu vozi u pola cijene,nema konkurencije na toj liniji pa se moze radit kako ga volja nazalost,a to sto nema niko drugi je sve politika tako da upravo to sto kazes u ovoj BiH nije nista vise normalno
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #332 on: February 28, 2012, 21:34:27 » |
|
Stvarno sam se razocarao u ovu firmu,naravno ne u vozace oni rade sta im se kaze vec u nedredene,naime danas je odrzan prosvjed srednjoskolaca najvise ispred garaze Bregave Trans a razlog tome je:poskupljenje karte za vise od 10%,ukidanja skoro pola linije prema Srocu i obrnuto a sto je najgore vise se nemogu mjesecne karte koristit subotom,nedeljom nit praznicima,i sve te promjene odjednom,stvarno je to previse,cak od jutros se potpisuje peticija koju su pokrenuli nekolike osobe i svi putnici potpisuju,sad neznam tacno sta bi se tom peticijom moglo trazit il postic al svi putnici pljuju ovu firmu i svi pricaju o tome kako bi volili da neko jos pocne vozit na ovim linijama za Stolac,a po meni ovaj gazda firme je skoro pa isto ko i gazda Hozic,negdje su u istoj kategoriji. Lakše malo sa optužbama bez dokaza...
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
HARE TOURS
Putnik
|
|
« Reply #333 on: February 29, 2012, 00:08:35 » |
|
A stvarno mi ne ide u glavu ta glupa pisanja, Ljudi normalno podigli cijenu mjesecnih karata zato sto je cijena dizela 2,55 km a bice jos veceg rasta cijene goriva, ljudi normalno nece da rade na gubitak. po mome misljenju i ne treba da se koriste mjesecne karte za svaku priliku kad ti padne na pamet. ako placas mjesecnu radii raloga odlaska u Skolu ili na posao onda je tako koristi.a Firma bregava se nemoze nikako porediti sa Hozicem i njegovim vozilima, Postoji izreka " NASEM NARODU DAJ SVE NA SVJETU I OPET SI NAJGORI ".
|
|
|
|
|
|
|
tomo
|
|
« Reply #334 on: February 29, 2012, 00:30:13 » |
|
Apsolutno se slažem sa HARE, apsurdno je uspoređivati Bregavu sa nekim tko je uništio sve pred sobom i iza sebe... A pojedincima, da se voze i džabe, opet bi našli neku zamjerku... A svaka mjesečna ima svoju svrhu, vrijeme je takvo da se mora negdje stezati i tako i treba biti, moraju postojati određena pravila i ograničenja, a oni koji se voze Bregavom, voze se u vrlo pristojnim i održavanim vozilima....
|
|
|
|
|
|
|
Setra 417 HDH
|
|
« Reply #335 on: February 29, 2012, 01:01:34 » |
|
A stvarno mi ne ide u glavu ta glupa pisanja, Ljudi normalno podigli cijenu mjesecnih karata zato sto je cijena dizela 2,55 km a bice jos veceg rasta cijene goriva, ljudi normalno nece da rade na gubitak. po mome misljenju i ne treba da se koriste mjesecne karte za svaku priliku kad ti padne na pamet. ako placas mjesecnu radii raloga odlaska u Skolu ili na posao onda je tako koristi.a Firma bregava se nemoze nikako porediti sa Hozicem i njegovim vozilima, Postoji izreka " NASEM NARODU DAJ SVE NA SVJETU I OPET SI NAJGORI ".
Slazem se sa tobom Hare, razumijem sve da narod nema i da se ne moze, ali opet najvece zasluze za to pripadaju cijeni nafte ..
|
|
|
|
Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
|
|
|
tomo
|
|
« Reply #336 on: February 29, 2012, 02:31:09 » |
|
Pa naravno da je, ali nećemo o tome što formira tržište... jer nisam primjetio da su oni iskoristili, kao što neki jesu i ranije uz najave ili bez najava , revidirati cijene bez opravdanog razloga... Cijene goriva rastu, rastu i cijene prijevozničkih karata... tako je svagdje, ali neki i samu najavu porasta iskoriste kako bi unaprijed profitirali... Usporedite Bregavu i ostale prijevoznike na linijama - autobuse, karte i slične faktore, pa odlučite...
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #337 on: February 29, 2012, 21:36:27 » |
|
jos bi narod htio da se voza dabe.pa u servistransu je bilo jedno vrijeme da se ne mozes voziti subotom jer ne ides u skolu,ali su poslije pustili jer su se donosile potvrde da se putuje i subotom.pa kod nas je karta na 7 km bila 1KM,ali kad je gorivo bilo 1KM,a sada cijena nafte 2,55 i narod bi htio da se voza po cijeni kojom se fakticki ide u krizu.cijene moraju porasti.i vozaci sami kazu da je to mala cijena karte,te su se digle cijene karata za 10-15%.mora firma od neceg da opstane.
|
|
|
|
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #338 on: March 10, 2012, 19:59:35 » |
|
|
|
|
|
BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #340 on: March 27, 2012, 20:27:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #341 on: April 02, 2012, 08:15:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Bussess
Pješak
|
|
« Reply #342 on: April 08, 2012, 20:11:08 » |
|
|
|
« Last Edit: April 08, 2012, 22:11:45 by The_Dubster »
|
|
|
|
|
Bussess
Pješak
|
|
« Reply #343 on: April 09, 2012, 13:22:36 » |
|
Evo jedna stara slika,prije vise od godinu dana
|
|
|
|
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #344 on: April 09, 2012, 16:41:54 » |
|
Ne zna čovjek šta bi, ili bi se smijao ili plakao.
|
|
|
|
TOVARNA AVTOMOBILOV IN MOTORJEV
|
|
|
|