bhbus.ba
November 22, 2024, 09:29:25 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 45   Go Down
  Print  
Author Topic: Bregava Trans, Mostar  (Read 207154 times)
mate
VIP Član
Glavni Mehaničar
*

« Reply #225 on: October 03, 2011, 14:55:42 »

http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaji/73951-Klasicni-monopol-djelu-Mjesecna-karta-Stoca-Mostara-180-maraka.html
Stvarno sramota,ljudi jedva prezivljavaju a oni ovako dizu cijene,a mogu sta hoce nazalost kad nema konkurencije,i info da im je 5.9 upalio se autobus 0303 koji je na posudbi iz konjic busa al je ugasen na vrijeme,autobus je bio na liniji Mostar-Stolac,eto cime se ljudi voze i opet ovoliko placaju  Embarrassed

Ovi su monopolisti, a ovi novinari vole uzimati tude slike bez napisanog tocnog izvora...
Bussess
Pješak
*

« Reply #226 on: October 03, 2011, 15:14:17 »

A nazalost evo i ja vidim izvor se mora navesti al nije ovo prvi slucaj  Angry
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #227 on: October 03, 2011, 19:11:30 »

izvor se vidi na slici al nedovljno i jos nisu napisali  Angry

a nesto slično radi i CTS na linijama za Kakanj, Vašre i Brezu... Jedini su pa sami određuju cijenu...

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #228 on: October 03, 2011, 19:28:52 »

Poslo sam mail redakciji, vidjet ćemo kakav će odgovor biti...

Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #229 on: October 03, 2011, 20:15:00 »

Realno cijene i nisu velike, kuda se sve ide, sve bi nesto htjeli bolje, autobusi u temelj unisteni od strane putnika, nose nozeve paraju siceve, markere, pisu imena, x imena, imena klubova.. pale zavijese, pa se onda zale sunce im udara.. Najbolji primjer toga jest, nekoliko MB 0303 koje su obnovljenje, i lakirane, unutra presvucene, danas izgledaju kao da nista nije radjeno.. Vozaci svakom putniku moraju ugoditi, stanice su tamo gdje ih i nema, pa vi sada skontaj te malo jedan man od 16 tona, koji od stoca do mostara, ima nekih 20-30 stanica, i dok on presalta, tako mu sjebe mjenjac sto se vec desavalo, Cijene karata nisu skupe, ali zato jesu narodu place male... Bregava sada nevalja 8 godina se narod vozao za marku, u autobusima su gonjali koze krave, freze.. Ali eto to danas niko ne vidi, samo znaju reci pali klimu, pali muziku, itd.. nije se rodio ko je narodu ugodio.. Ne kazem da cijene karata nebi mogle biti manje, ali skontaj te malo da 6 novih guma kosta 5 000 KM..

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #230 on: October 03, 2011, 21:20:23 »

Kontaktirao sam 24sata.info portal povodom objavljivanja slike sa našeg portala u njihovom članku, a kao izvor nisu naveli naš portal ... Te sam dobio ovaj odgovor od gl. urednika :

Poz.

Vas posao je ukazati na takve greske, s razlogom, a moj je kolegama novinarima ukazati na to da su pogrijesili, te da isprave takve stvari i ne ponavljaju ih ubuduce.

Te pogledajte sada Smiley :
http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaji/73951-Klasicni-monopol-djelu-Mjesecna-karta-Stoca-Mostara-180-maraka.html

Te sam odobrio da portal 24sata.info ubuduće može kontaktirati slike sa našeg foruma, naravno da se postavlja izvor ...

Bussess
Pješak
*

« Reply #231 on: October 03, 2011, 21:23:47 »

Ma prijatelju sve je to na svom mjestu,al ima autobusa u kojima nije stanje lose jer se vodi racuna o njima,vozio je i autoprevoz tu liniju istim putem i sve pa su autobusi bili tip top,i nije samo stvar kakvi su autobusi vec se radi o tome kako svako malo dizu cijene bez ikekve najave,bez objasnjenja bez ista,da platis kartu on ti kaze poskupila je,nedaj Boze da ja imam protiv nekog nesto al realno je tako,i govoris o ovome kako unistavaju putnici,pa voze i manovi i neoplani nekad na toj liniji pa niko nista netakne a vozis se s padanom dimi iz poda nemoze se ostat od dima i ko nebi bio nezadovoljan  Sad
tufko
Putnik
*

« Reply #232 on: October 03, 2011, 21:23:57 »

Kontaktirao sam 24sata.info portal povodom objavljivanja slike sa našeg portala u njihovom članku, a kao izvor nisu naveli naš portal ... Te sam dobio ovaj odgovor od gl. urednika :

Poz.

Vas posao je ukazati na takve greske, s razlogom, a moj je kolegama novinarima ukazati na to da su pogrijesili, te da isprave takve stvari i ne ponavljaju ih ubuduce.

Te pogledajte sada Smiley :

Te sam odobrio da portal 24sata.info ubuduće može kontaktirati slike sa našeg foruma, naravno da se postavlja izvor ...

e sad je se ok Cheesy

Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #233 on: October 03, 2011, 22:34:03 »

Sve to stoji, sto si rekao, ali normalno kuda autobus vozi, ne isplati se ulagati, ili nedaj boze poslati malo bolji bus, za mene bi to bio grijeh, jednom sam bio svjedok kako vozac od lomi sofersajbu, od granu smokve, koja vecim djelom na cesti.. Rupe na cesti do koljena.. Dio puta Domanovici-Buna, tu se 2 autobusa ili kamion i autobus nemogu krizati cesta je cca 5m, tako da mora jedan uvijek silaziti sa ceste, razgovarao sam sa jednim vozacem, on kaze da ce izbjegavaju sa boljim autima uopste ici za Stolac na relaciji Mostar-Domanovici-Stolac.. a i da imaju u planu obnavljanje voznog parka.. Padane bi uskoro trebao u rashod, ali kad saberes, sa cim su sve vozili, i sta je bilo sad, stanje je solidno.. Pogledaj te malo po Bosni sa cim voze djecu sa tamovima, sanosima, starim 30 i vise godina.. Ja nikoga ne opravdavam, ni u cemu, ali eto znam koliko se ljudi bore.. Lahko je sa putnicima raditi, ali ne sa djacima.. Pravi bezobrazluk sam vidio u autobusima Mo-busa, znaci na autobuse se nisu mogli zaliti, ali oni su unisteni isarani isparani itd... Jedino sa vana djeluju lijepo..

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #234 on: October 03, 2011, 22:37:45 »

kad već govorimo, kad bi neko uslikao Padane bilo bi dobro, nismo ga se nagledali previše Cheesy

Bussess
Pješak
*

« Reply #235 on: October 04, 2011, 10:55:20 »

A bice slike padana,imao sam dosta prilika da uslikam njihove buseve al nisam imo odgovarajucu aparaturu pa cu se potruditi da u skorije vrijeme ipak dobijemo slike,a setra 417 HDH sve je to na mjestu sto ti govoris al maramo priznati da na relaciji za stolac preko rotimlje je put nov i to je magistralni put pa i na te linije idu ovi busevi,također meni i nije toliko bitno kakav je bus nek ide nek me sigurno doveze al ja samo govorim kakve su cijene,a i drago mi je ako im je u planu obnavljanje voznog parka jer ime dosta dobrih radnika u ovoj firmi sto sam se i sam uvjerio u to  Wink
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #236 on: October 04, 2011, 11:18:03 »

Dobio sam info da karte nisu poskupile. sad koliko je to tacno ne znam, vidjet cemo jos.. a jos sam jednu informaciju dobio iz istog izvora da im je danas 12 autobusa na vanrednim voznjama..
« Last Edit: October 04, 2011, 11:21:01 by Setra 417 HDH » Logged

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #237 on: October 04, 2011, 12:03:39 »

A ja sam ih vidio pola, naime jedan city, man top coach i lion's star voze sa Konjictransom đake, ja ih vidio u Semizovcu odoše prema pravcu Olova. U Sarajevu je jos jedan top coach, a jedan Mercedes vozi sa Konjic busom po Sarajevu đake.

Slikao sam O303-ku, al slike budu nesto kasnije, sad sam na brzaka samo uletio Wink

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #238 on: October 04, 2011, 15:34:27 »

evo i obećana slika Cheesy

wigec
Kondukter
**

« Reply #239 on: October 04, 2011, 16:18:56 »

jedne ajvetovice Smiley

Uploaded with ImageShack.us