Almir
Moderator Podforuma
Mehaničar
|
|
« Reply #180 on: December 24, 2011, 00:34:53 » |
|
Jao razlike izmedju slika Dani-Ze i Toma , tomo koji aparat koristis , ako nije tajna , kod mene je FUJI FILM 14 MPX 5 PUTA ZOOM
Šta ćeš druže, nismo svi u mogućnosti da imamo "mašine"od aparata..a i od Dani-Ze nisu lose slike, nekad slika po mraku pa su slabije ali može proći...
|
|
|
|
|
|
|
damir050
|
|
« Reply #181 on: December 24, 2011, 00:37:34 » |
|
Ali Dani slika Mobitelom to je razlika , hajde de d a je neki mobitel a ne kamera 1,3 MPX
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #182 on: December 24, 2011, 00:44:20 » |
|
Kod Danija je Nokia N95, dakle izuzetan mobitel sa dobrom kamerom.
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
wigec
Kondukter
|
|
« Reply #183 on: December 24, 2011, 00:50:26 » |
|
Kod Danija je Nokia N95, dakle izuzetan mobitel sa dobrom kamerom.
kod mene je Sony Ericsson 995 (8.1 MPX) pa mi je nocu grozna slika a podani extra
|
|
« Last Edit: December 24, 2011, 00:55:35 by Almir »
|
|
|
|
|
damir050
|
|
« Reply #184 on: December 24, 2011, 00:53:37 » |
|
Da Mustafa ali Zasto mu mu onako mutne slike , ako je N95
|
|
|
|
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #185 on: December 24, 2011, 16:09:20 » |
|
Kolega Damir050, Ja nisam tatin sin, da imam aparat od po 1000 2000 Km, ali slikam, i ponosim se svojim slikama, i ne mogu uvjek sluke ispasti kao u bajci, jednostavno ne mogu, nekad je tu sunce nekad magla, nekad ja nisam dobro nastrojen pa zeznem sliku, , ali kao sto rekoh slikam, vecinu slika slikam u razdoblju od pola 4 do pola 5, pa u zimsokom i jesenjem periodu te slike nisu dobre, jer pada mrak... Dakla samo zelim da ti kazem, ti mozes da pravis razliku, ali necu da pocjenjujes moje slike,,, mene pocjenjuj ali slike mi nediraj, jer je to moj trud, i koliko to god bilo lose, ili dobro, ja sam to nacinio, i vrijedja me kada neko to pocjenuje, mozes dati kritiku ili ovo ili ono, zato stoji PP, ali ja am zadovoljan sto moja N95 uradi tako da......... ja nisam ovje da nekome udovoljavam, nego dapkazem da nesto radim,,, da iznesem svoj trud..........
PS: Polahko, imat cu i ja nekada aparat profesionalni, CANON, SONY, PANASONIC, ili neki drugi, ali za sada ostajem na ovome, a ako imas savjet kako sike sa N95 da mi budu bolje, jer vidim da ti nevaljaju, pisi na PP, nisam tu da udovoljavam, ali eto kad hoces!!!.....
|
|
|
|
BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
|
|
|
|
flatić
Kondukter
flatić
|
|
« Reply #187 on: February 10, 2012, 00:04:09 » |
|
ja imam fotoaparat BENQ nezznam sad koji je model al znam da je 14.0 Mp kakve su slike jer sam ja sebi skoro kupio jedan takav , ako moze samo jedni slku da postavis da vidim kakve su sliek
|
|
|
|
The Doctor
|
|
|
|
MAN Lions coach
|
|
« Reply #189 on: February 10, 2012, 01:35:50 » |
|
Da Mustafa ali Zasto mu mu onako mutne slike , ako je N95
Prvo i osnovno ne poredi optiku mobilnih aparata sa fotoaparatima. Ja imam N97 pa izgleda kao da je slikano veš mašinom u kasnim poslijepodnevnim satima ili dok se objekat kreće(košto je slučaj sa tematikom kojom se bavimo),mnogo je strpljenja i statike potrebno da slika ispadne prihvatljiva,a ima Carl-Zeiss optiku.Tu je faktor i ruka onoga ko slika,moja evidentno nije u dobrim odnosima sa mobitelom.Šta se može,sa aparatom je lakše. Zoom-ovi traže bolju optiku,tako da i svako zumiranje smanjuje kvalitet slike. Nadalje broj pixela nije mjerilo kvaliteta fotoaparata,tu su još mnogi faktori ISO osjetljivost,kvalitet sočiva,zuma i dr. Meni lično ne odgovara skup aparat za slikanje po ulici iz sigurnosnih razloga,ali ovdje niko nije došao na temu da se kofrči parama i onim šta ima,a za lovu koju sam dala na fotoaparat mislim da dovoljno pristojne slike ispadnu,a da ne moram vucati za sobom skalameriju. Ovdje niko nikoga ne prisiljava na mašine i ne treba nabijati komplekse neosnovanim komentarima. Slika ko sa čim ima i ćeifi u tome.Sve ostalo je suvišno.
|
|
|
|
Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
|
|
|
Saško
Kondukter
|
|
« Reply #190 on: February 10, 2012, 12:57:52 » |
|
Jao razlike izmedju slika Dani-Ze i Toma , tomo koji aparat koristis , ako nije tajna , kod mene je FUJI FILM 14 MPX 5 PUTA ZOOM
Mislim da ti komentar nije na mestu. Ne može svako da fotka sa aparatom od 500 € i da mu slike ispadaju fantazija. Ja bi tebi dao sa VGA kamerom da izoštriš slike da budu full. Usput da kažem za fotkanje nekad koristim Nokiu X2 ili SGH U 600 a nekad i digitalca neki BENQ.
|
|
|
|
Niška Banja topla voda za Nišlije živa zgoda
|
|
|
Mihael_2646
|
|
« Reply #191 on: February 10, 2012, 18:59:17 » |
|
Ajd nek mi neko preporuči neki mobitel, cijena ne bitna.. Volio bi da ima dobru kameru, da je kvalitetan i da mu je Android OS.
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #192 on: February 10, 2012, 19:38:33 » |
|
Onda SE ili Samsung
|
|
|
|
|
|
|
flatić
Kondukter
flatić
|
|
« Reply #193 on: February 10, 2012, 19:45:43 » |
|
|
|
|
|
The Doctor
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #194 on: February 10, 2012, 19:47:47 » |
|
Ajd nek mi neko preporuči neki mobitel, cijena ne bitna.. Volio bi da ima dobru kameru, da je kvalitetan i da mu je Android OS.
zasto da ima android.evo sto bih ti ja preporucio neki od htc-ova ali ne ovi jeftini vec malo skuplji.otprilike 300€,iphone bih ti preporucio,to sto bih ja sebi uzimao kad ne bih gledao cijenu.
|
|
|
|
|
|
|
|