makljen1123
|
|
« Reply #255 on: March 21, 2013, 21:49:56 » |
|
Ima li neko savjet za noćno slikanje, kako mi slika ne bi bila ovakva? Da mi se izrazi zadnji dio kao prednji, a ne da prednji blješti od blica a zadnji kao da ga je progutala aždaja? SONY DSC-W620, 14,1 mpx Ako je to do otvorenosti blende (ono nešto -2, -1, 0.5, 2 itd.) recite mi na koliko da naštimam kako bi sve bilo OK. I da li postoji razlika u toj otvorenosti blende kad slikam po danu? Hvala lijepo.
|
|
|
|
Setra S 417 HDH !!!
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #256 on: March 21, 2013, 21:53:40 » |
|
Ovako, kao prvo, slikanje s blicom navečer pogotovu većih objekata, kao u ovom slučaju nije opcija, najbolje je da uradiš sljedeće, da kupiš sebi stativ i fino staviš aparat na stativ, i odeš na noćno slikanje, noćni mod slikanja, namjestiš aparat i onda namjestiš tajmer, da sam okine. Ali sve to raditi na nekom solidnom osvjetljenu, ili ako nemaš stativ, staviš ga na tlo i što mirnije držiš i uslikaš bus, naravno samo ako je okolo osvjetljenje dobro. Jer ako je mrak onda ništa od slike, đaba stativ đaba sve, jer ipak nije DSLR aparat.
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
makljen1123
|
|
« Reply #257 on: March 21, 2013, 22:06:38 » |
|
Hvala, umirim ja ruku, maximalno, nakad mi od uzbuđenosti drhte ruke, pa se nakon minut smirim. I okinem tek kad mi ruka bude 100% mirna. (To se vidi na fotkma koje sam radio bez blica, tj. telefonom, vide se rege očitat' i te kako). Znači da ISKLJUČIM blic i namjestim na noćni mod... Hvala! A kasnije ću sam sam istražiti ovu otvorenost blende, ovo 1, 2, 0,5, to što sam pis'o. Hvala
|
|
|
|
Setra S 417 HDH !!!
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #258 on: March 21, 2013, 22:22:16 » |
|
pošto nemaš stativ, možeš i ovako: isključiš blic, povećaš brightness (ako osvjetljenje nije dobro), namjestiš self-timer, postaviš ga na neki predmet i ostaviš da odradi svoje ipak ako slikaš iz ruke i bez blica, vjeruj mi da se opet osjeti
|
|
|
|
|
|
|
damir fido
VIP Član
Vodič puta
|
|
« Reply #259 on: March 22, 2013, 00:05:21 » |
|
A kasnije ću sam sam istražiti ovu otvorenost blende, ovo 1, 2, 0,5, to što sam pis'o. Hvala ove brojke ne predstavljaju otvorenost blende,nego kompenzaciju ekspozicije.Automatika je cesto malo "priglupa" i pogresno procijeni osvijetljenost (konkretno ako slikas taman autobus a okolo sve svijetlo,nebo i to).U tom slucaju slika ispadne generalno dobra ali ja autobus pretaman.E zato se ta vrijednost poveca +1 ili 2 a pomaze i "spot"nacin mjerenja.Primijetili ste da nam tamnoplavi busevi cesto ispadnu još tamniji skoro crni,ili npr kad slikate prijatelje a iza osvijetljen prozor,uvijek su prijatelji tamni zato sto automatiku prevari puno svijetla od prozora pa smanji ekspoziciju i blendu.
|
|
|
|
|
|
|
svicer
Putnik
|
|
« Reply #260 on: March 27, 2013, 10:58:02 » |
|
Od pre mjesec dana Nikon D 7000 sa solidnim kitom 18-105 izvrsnim 35mm, u biti to koristim rijetko nego nosim treci jevtini 18-200 mm koji je do 135mm zadovoljavajuci.
Nego, gdje tj. bolje pitat kako da ostavim fotke da se ne registujem ali da se ovde gledaju jedna po jedna a ne sve koje sam ostavio?
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #261 on: March 27, 2013, 12:21:07 » |
|
ja ne razumijem pitanje?
|
|
|
|
|
|
|
Ante
Kondukter
|
|
« Reply #262 on: March 27, 2013, 16:20:33 » |
|
Ja trenutno koristim Fotoaparat CANON PowerShot A4000 IS Silver + SD kartica 4GB jako sam zadovoljan s njim prije sam koristio Nikon http://www.digitalcamerareview.com/assets/10091.jpg sad je u kvaru pokvario se objektiv mojom krivcom ( ne pitajte kako ) .
|
|
|
|
|
|
|
svicer
Putnik
|
|
« Reply #263 on: March 27, 2013, 19:01:04 » |
|
ja ne razumijem pitanje?
Gdje ili kako da ostavim fotku na netu, da je pojedinacno mogu ovdje ostaviti, prosli put mi je trazilo da se registujemi tako se postavilo u obliku albuma a ne pojedinacne fotke, sto znaci, kada kliknem na fotku otvori se cjeli set fotki koje sam tad ostavio
|
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #265 on: March 31, 2013, 18:53:30 » |
|
Koristio sam ga nekoliko puta,imaš li problema? Sada korisitim Nikon.
|
|
|
|
|
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #267 on: March 31, 2013, 20:47:22 » |
|
Ma neš se zeznut, samo su rijetki i ne znam dali ima za njih dijelova u BiH.
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
|
|
|