bhbus.ba
November 22, 2024, 00:36:26 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: GRAS - Razno/Diskusije (2)  (Read 317954 times)
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #495 on: February 28, 2012, 19:33:41 »

Danas sam pričao sa čovjekom koji "participira u kantonalnoj vlasti" i koji me pomalo razočarao. Sva ona priča o nabavci autobusa, saniranju dugovanja, izrada plana za sanaciju firme, sve je to jedna velika farsa. Kantonalni moćnici bi sada najradije ugasili GRAS i formirali novu firmu. Oni naprosto ne znaju šta da rade sa GRASom niti imaju bilo kakav recept za sanaciju. Direktor je žrtvovan, prepušten sam sebi (čovjek je spao na to da moli Hadžibajrića da općina Stari Grad kupi kombi vozila na što mu se većina u kantonu smije)....
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #496 on: February 28, 2012, 20:05:38 »

Ministru ne odgovara Direktor i to se zna,jer ne može pare da izvlači i mafija preko istog.
Samo je zaboravio da je zanimanje ministar potrošna roba.On je meni obični šalabajzer.
Dokaz sabotaže je i danas sa strujom.
U GRAS-u je sve političko pitanje.
A Direktor stalno visi po Kantonu da plate obaveze koje su preuzeli,ali oni to ne žele.
Oni vrlodobro znaju da je jedan od načina vađenja iz problema veći stepen naplate,ali to ćeš dobiti kroz veći broj vozila na terenu,a samim tim ćeš učvrstiti poziciju pouzdanog pružatelja usluge.No,to ne odgovara.
Ko da ja ne znam aspiracije pojedinih lopova da se GRAS-u ostave samo tramvaji,a sve ostalo privatizira i stave autobusi/minibusi.Pa ko je oko bacio na sadašnju remizu i lokaciju itd.
« Last Edit: February 28, 2012, 20:24:22 by MAN Lions coach » Logged

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #497 on: February 28, 2012, 20:17:19 »

Elektrodistribucija je pljačkaška firma.Nabija domaćim firmama tarife dok izvozi struju džaba,a i godinama kopaju nogama i rukama da se ne ugrade mjerači jalove struje za tramvaje.Oni su moralna vertikala.
Dobro je da siledžije nisu isključile struju za tramvaje i trolejbuse.Tek tada bi GRAS bio kriv za sve i bili bi prozvani da ne želimo da radimo.
Danas ljudi čekaju 3-4 sata, i komentarišu kako je GRAS namjerno isključio struju, kako je GRAS lopovska firma itd... Ma gras je kriv i što je pao metar snijega.

Još komentarišu kako to da tramvaj ide a zgrada nema struje. Kad sam rekao da se tramvaj napaja iz elektrovučnih podstanica raspoređenih po gradu ismijan sam od strane pojedinaca.

I da. Umalo da prebiju starijeg čovjeka koji je za TVSA pohvalio GRAS i izjavio da se htio dobrovoljno javiti da besplatno čisti prugu. Odmah ga napadoše "što si doš'o po pare, kad si htio dobrovoljno raditi". Možda bi se on i prijavio dobrovoljno, jer je pripadnik generacije koja je išla na radne akcije, ali kad se već plaća i kad je zaradio, što da ne uzme svoje?

Fazon je u tome,što su određeni ljudi mislili žive pare na blagajnu dobiti i samo ga prekrižiš na spisku da je iste primio.Tada se javljaju malverzacije.Kasnije bi se došlo do toga da je neko primio više,a to ne bi bilo pošteno.Ovdje je samo ide sistemom čist račun, duga ljubav,upravo da se spriječe malverzacije i pranje para.

GRAS nije namjerno isključio struju,već je u pitanju sabotaža političke prirode.I to se svaki dan dešava,ali eto mediji ne proprate to do detalja,hvala Bogu,inače bi slušali dosta više debilizama nego sad.Drugo,određene strukture koje unutar firme rovare treba pitati gdje su agregati za struju.I kako je moguće da firma koja ima tramvaje i trolejbuse i bavi se električnom energijom nema agregata.
Vranica,Tvornica čarapa Ključ, Bitumenka d.d. ,pa sve vam je jasno šta se dešava sa tim firmama.

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #498 on: February 28, 2012, 20:19:33 »

Dobro je da siledžije nisu isključile struju za tramvaje i trolejbuse.Tek tada bi GRAS bio kriv za sve i bili bi prozvani da ne želimo da radimo.

nemoj misliti da se to neće desiti. I samo kao potvrdu tvoje teze o skupoj struji; mi izvozimo struju u Crnu Goru a građani Crne gore imaju jeftiniju struju...užassss

Mora se nekako nadoknaditi pljačkaški pohod Jerlagića dizanjem cijena struje za domaćinstva i privredne subjekte.Iako teorije o pljačkaškoj tarifi postoje i prije lopovluka.
Sreća u nesreći je da nisu isključili napajanja za vozila,iako će biti teško radi održavanja.Ali vidjećemo dalji rasplet.
« Last Edit: February 28, 2012, 20:25:31 by MAN Lions coach » Logged

Troler
Mehaničar

« Reply #499 on: February 28, 2012, 20:22:29 »

nemoj misliti da se to neće desiti. I samo kao potvrdu tvoje teze o skupoj struji; mi izvozimo struju u Crnu Goru a građani Crne gore imaju jeftiniju struju...užassss

Mislim da su 1995 bili isključili struju za tramvaj dok je GRAS svoje usluge pružao besplatno (Jedino su zarađivali na 31e koju je tada održavao 1 minibus).

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #500 on: February 29, 2012, 08:19:36 »

Ministru ne odgovara Direktor i to se zna,jer ne može pare da izvlači i mafija preko istog.
Samo je zaboravio da je zanimanje ministar potrošna roba.On je meni obični šalabajzer.
Dokaz sabotaže je i danas sa strujom.
U GRAS-u je sve političko pitanje.
A Direktor stalno visi po Kantonu da plate obaveze koje su preuzeli,ali oni to ne žele.
Oni vrlodobro znaju da je jedan od načina vađenja iz problema veći stepen naplate,ali to ćeš dobiti kroz veći broj vozila na terenu,a samim tim ćeš učvrstiti poziciju pouzdanog pružatelja usluge.No,to ne odgovara.
Ko da ja ne znam aspiracije pojedinih lopova da se GRAS-u ostave samo tramvaji,a sve ostalo privatizira i stave autobusi/minibusi.Pa ko je oko bacio na sadašnju remizu i lokaciju itd.

ministar je šalabajzer i klošar ali njegova "Pije vode" a direktorova ne pije i tačka.....činjenica je da je ovaj narod poludivlji (velika vecina) ali činjenica da usluga nije ni za k***c
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #501 on: February 29, 2012, 10:30:28 »

Danas nam se vrli Sindikat komunalne privrede odlučio hasiti,pa su najavili okupljanje u firmi radi smanjenja toplog obroka prvenstveno,pa tek onda svih ostalih problema u firmi.Šta to znači?To znači:želim platu koju nisam zaradio.
To vam je struktura neradnika i hoštaplera i kriminalaca koji su nedavno pretresani radi nelegalnog posjedovanja vatrenog oružja po kućama.
Inače se prikazuju u fukarskom izdanju tako što nisu bili u stanju da radniku koji je umro prije nekoliko dana tj.njegovoj familiji pomognu novčano,ako ništa i riječima i obilaskom,pa je to sve Direktor platio (dženazu i dr.).Tada su rekli da im je Direktor dužan.Samo ne znam šta im je dužan i u kojoj mjeri?Vjerovatno što se stalo u kraj terorisanju zvanom potpuna obustava prevoza i što su sudbene zabrane dobili za svoje debilske poduhvate zvane štrajk.
Takvih slučajeva(smrtnih) je bilo još,pa događaji poput kolege kojem su prošle godine pale trolne motke na glavu tj.imao povredu na radu,naravno Sindikat se nije udostojio ni da obiđe hastu.I tako vam je to inače sa Sindikatom i gore pomenutim slučajevima i sličnim i tom tzv.brigom za ljude u firmi.
To su vam i oni koji za vrijeme nepogode su sjedili na bolovanju (kojeg stalno potenciraju da ne mogu koristiti radi neovjerenih knjižica) i godišnjem odmoru.
Direktor je nedavno izašao sa prijedlogom da se smanji plata oko 10% da bi se skupio novac za kupovinu vozila.
Naravno Sindikat komunalne privrede to nije prihvatio,iako se njihovo odbijanje treba uzeti sa rezervom,jer postoji dobar broj ljudi koji bi se i odrekli tih para vrlo rado.
I juče naravno,struja isključena,a previše slučajnosti u ovih nekoliko dana ima.
Tako da njihovu brigu,koja je lažna,treba uzeti sa rezervom,jer to su ljudi koji podrivaju firmu na razne načine,koji su se obogatili krađom i lopovlukom razne vrste.
Sindikat je sebi dao za pravo da rješava probleme na relaciji Uprava-Kanton,samo ne znam kakve su to sebi prinadležnosti dali i zašto se osjećaju pozvanim da vode politiku firme.
Njihovo okupljanje je na pogrešnoj adresi,ali oni ne žele otići na vrata Kantona.Zašto?Pa zato što taj isti Kanton i politički igrači su im omogućili da harče firmu.
Od GRAS-ovih 125 mil. duga otpada 45 mil. na doprinose.
Naravno oni podrivanjem Direktora kojekakvim smicalicama koji je došao da radi normalno svoj posao žele da pokažu kako Uprava neće da brine brigu o radnicima.
Kao da je Direktor kriv što ima tih 45 mil. dugovanja prema radnicima.
I kao doći će neki boss sa lovom u koferu i začas će riješiti probleme i smiriti rogove u vreći.
Naravno,cilj je pravljenje haosa da bi se izazvala smjena,pa onda sve tako u krug od vremena Jusufranića.
I kao problemi bi se riješili,a treba da bude jasno ko su voditelji Sindikata.Isti oni koji samo smjenjuju direktore od Jusufranića na ovamo,hajruju fino,a firma propala.A nikako da vidimo rezultat višegodipnjih štrajkačkih poduhvata....
« Last Edit: February 29, 2012, 10:34:08 by MAN Lions coach » Logged

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #502 on: February 29, 2012, 14:50:49 »

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/sarajevo/82427-sindikat-gras-a-sinoc-odlucio-danas-jednosatni-strajk-upozorenja.html

Pa kako i napisah jutros,odlučio je Sindikat da mitinguje po firmi.
Rešad Hujdur,minderpuza sa trolejbusa,je sada isturen od strane Himzanije da kuka okolo i glumi.

"Zbog građana nećemo obustavljati prijevoz. Sutra (danas op.a.) ćemo čuti glas radnika i raditi onako kako oni žele. Razlozi za štrajk su isti kao i krajem prošle godine.Vlada KS i Uprava ne realiziraju zaključke tematske sjednice Skupštine KS, ne poštuju sporazum kojim je prekinut prošli štrajk, plaće nam kasne, ne uplaćuju nam penziono i zdravstveno osiguranje, nedostaju nam rezervni dijelovi... - kazao nam je Hujdur"

Nema tu građana,samo ima zakon,jer su dobili zabranu da obustavljaju prevoz koji nemaju pravo po Odluci JLP obustavljati.
I rekoh gore nije Sindikat nadležan da rješava probleme Uprava-Kanton.
Dalje,Kantonalni Sud je proglasio štrajk nelegalnim jer nisu ispunjeni nikakvi uslovi za njegovo sprovođenje,a ne obećanja Vlade.I nadalje glas radnika se slabo čuje od SKP-a.Znači,mlatim praznu slamu.
A plata,istina kasni 14 dana.A i kasne doznake od strane KS-a na ime karata skoro 2,5 mil.KM-a,a i nema načina da se Kanton prisili za svoje obaveze izuzev nekih primitivnih metoda komunikacije.

"Radnici GRAS-a okupljani oko Sindikata komunalne privrede za danas su najavili jednosatni štrajk upozorenja, saznaje "Dnevni avaz". Kako nam je sinoć kazao član Predsjedništva Sindikata Rešad Hujdur, štrajkovat će samo uposlenici koji budu slobodni, a gradski saobraćaj neće biti prekidan."

Ovo se lako rješava,uposlenici koji su "slobodni",a okupljeni oko SKP-a su inače slobodni i kao takvima im treba svaki fening dnevnice odbiti i tražiti dokaz kako provedu svoj radni dan i rezultate istog.

Jer paćenici koji skaču za SKP-e nisu svjesni kako je tražiti pravdu sa ulice kad nemaju nigdje ništa,i tražiti pravdu iz neradničkih fotelja na kojima sjede.Ali,nema veze,kada saznaju biće im kasno.
« Last Edit: February 29, 2012, 14:55:14 by MAN Lions coach » Logged

Edin MAN
Kondukter
**

« Reply #503 on: February 29, 2012, 16:26:59 »

Hocel sutra raditi GRAS ? Cuo sam da im hoce da iskljuce struju !

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #504 on: February 29, 2012, 17:13:44 »

Nek je iskljuce.
« Last Edit: February 29, 2012, 17:18:35 by MAN Lions coach » Logged

Almir
Mehaničar

« Reply #505 on: February 29, 2012, 18:47:38 »

Problemi zbog isključenja struje
GRAS-ova vozila sutra neće saobraćati?
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/sarajevo/gras-ova-vozila-sutra-nece-saobracati/120229097#

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #506 on: February 29, 2012, 21:20:51 »

Problemi zbog isključenja struje
GRAS-ova vozila sutra neće saobraćati?
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/sarajevo/gras-ova-vozila-sutra-nece-saobracati/120229097#
Važnije je da Midheta Kurspahić sjedi u EP kao press služba.

Troler
Mehaničar

« Reply #507 on: February 29, 2012, 21:37:31 »

Na FTV ponovo drvlje i kamenje na GRAS.

Kaže da su radnici GRAS-a u septembru 2011 "po ko zna koji put štrajkovali"

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #508 on: February 29, 2012, 21:44:13 »

Ja samo priznajem borbu Sindikata da uzmu Jomu i pred Kanton da zaliju "gospodu" kad izađu sa posla.Mislim da je to jedina fer igra.

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #509 on: February 29, 2012, 21:55:02 »

Ima li kakvih novih, konkretnijih vijesti za sutrašnji rad?
evo i Oslobođenje piše da ako ne dođe struja, nema vozila na cesti. Ako se to desi, kakve su šanse da se tramvaji premoste autobusima na liniji 3? Znam da nema buseva i svu tu priču, ali samo pitam kakva je šansa za to?

Pages: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: