bhbus.ba
November 22, 2024, 07:39:54 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 79 80 [81] 82 83 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: GRAS - Razno/Diskusije (2)  (Read 318369 times)
Troler
Mehaničar

« Reply #1200 on: July 08, 2012, 08:41:46 »

A što se ovdje stalno govori rečenica "u ovakvoj situaciji". Neko moje laičko mišljenje je da za razvoj toga treba najmanje nekoliko godina.
Do tad bi GRAS mogao ozdraviti (kako obećavaju političari, a neznam koliko im se može vjerovati) a mogao bi i skroz propasti, samo teško da ostati će ovakva situacija, biće ili lošije ili bolje.

U jednom članku iz Oslobođenja s kraja 1995 ima o projektu SATRA. Od tad je prošlo 10 godina dok je došlo do prve SATRA rekonstrukcije u Sarajevu.
« Last Edit: July 08, 2012, 08:47:09 by Troler » Logged

Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #1201 on: July 08, 2012, 11:24:37 »

Političarima se ne vjeruje.
Mislim da je to predizborna kampanja pojedinaca da nas ubijede da je nešto krenulo naprijed,a ustvari ništa nije krenulo,vadeći se na ponude koje su aktuelne bile prije nekoliko godina,pa da se ima o čemu pričati.
Jer firma od momenta dobijanja ponuda se sunovratila,a ni tada nije imala osnova za proizvodnju.

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
Troler
Mehaničar

« Reply #1202 on: July 08, 2012, 12:30:18 »

Ma i ja vjerujem da je to predizborna kampanja. Još kad minibusi dođu u avgustu ja mislim da će svi doći u depo da se slikaju. Pošto su opštinski izbori oni iz starog grada će vjerovatno na sva usta vikati kako su GRAS-u kupili minibuse. Još će mjesec dana prije izbora uvaliti Centrotrans da vozi redove koji se ne održavaju.

Neznam jesu li ono rekli da će do kraja godine GRAS proizvoditi trolejbuse, ako jesu to je po mom mišljenju šuplja, ali u roku par godina možda mešto i bude od toga, ako bude volje da se grasu pomogne.
Meni malu nadu ulijeva što su iz vlasti izbačeni najveći grasovi dušmani, poput onog ministra sa kozjim prezimenom

Inače i ja sam primjetio da se puno obećava za tramvaje i trolejbuse, a autobusi se slabo nešto spominju u zadnje vrijeme. Valjda misle "koga briga za autobuse kad ćemo tu privatnika uvaliti".

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #1203 on: July 08, 2012, 13:03:06 »

Pa primarno,od otpada ćemo platiti minibuse.Ako ko doda,nije sve platio.Jedino je izvjesna ta kupovina.
Što se tiče slikavanja to će jedva dočekati,da promoviraju sebe i neke svoje izmišljene zasluge.
GRAS samo može proizvoditi kad bude osposobio svoju tehniku održavanja,imao pogone za proizvodnju koje nema,tačnije samo sklapati,opet i to je upitno za koga i koje pare.

Izvjesnije je i realnije kupiti polovne trolejbuse nego ulaziti u proces proizvodnje,jer neko misli da se to može skockati preko noći.
Što se tiče izbacivanja,ja jedva čekam da se izbaci kadar SDA iz javnih preduzeća,pa i kod nas isto tako.
GRAS je puno zakasnio i sa tramvajima,tako da bi bilo nelogično plaćati nešto zastarjelo po istoj sumi novca.
Ako se sjećate,dok je bio Ajdin VD direktora za vrijeme štrajka,ministar je pominjao donaciju tramvaja.To je bilo i na TV-u.
Naravno opet smeće.Ali sad...
« Last Edit: July 08, 2012, 13:05:03 by MAN Lions coach » Logged

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
dresdener
Putnik
*

« Reply #1204 on: July 08, 2012, 23:36:41 »

Još jednom jedna velika molba - ima li nekog ovdje koji ima kontakte na uposlenike GRAS-a, tačnije iz tramvajske remize? Trebala bi meni pomoć sa popunjenjem "rupa" u šemi kolosijeka u krugu remize. Fali meni prije svega raspored šina u zadnjem dijelu remize (zapadni pravac prema RTV domu) i oko hala. Evo možete vidjeti sami. Satelitska slika je totalno lošeg kvaliteta onda nije bila puno korisna. Svrha: moj članak o historiji sarajevskog tramvaja i trolejbusa. Biće tamo i kompletne šeme trolejbuske mreže u krugu depo-a na Otoci koju sam dobio večeras od mojih sarajevskih kontakta.
Hvala svima!!!!!
man 464
Mehaničar

« Reply #1205 on: July 09, 2012, 17:08:13 »

807 remontovan i skinuta mu je reklama, sada je žut poput 815 i 819, izgleda Turkish airlines raskinuo ugovor za reklamiranje, dali će možda neki drugi bus dobiti reklamu, bi valjalo da bude 850 ufff, da mu se makar sakrije onaj rugabet nazat...

Slika večeras.....
Troler
Mehaničar

« Reply #1206 on: July 09, 2012, 17:26:02 »

Vjerovatno mu je ugovor istekao a ne raskinut. Uglavnom tu reklamu nose 3 godine.

man 464
Mehaničar

« Reply #1207 on: July 09, 2012, 17:37:35 »

Vjerovatno...
man 464
Mehaničar

« Reply #1208 on: July 09, 2012, 17:59:21 »

GRAS obilježio godišnjicu genocida u Srebrenici      

U povodu obilježavanja 17-te godišnjice genocida u Srebrenici, 160 vozila Gras-a, slikom i rječju, nose poruku ovog stravičnog zločina, poruku suosjećanja i opomene da se nikad ne zaboravi. I na ovaj način željeli smo odati počast žrtvama Srebrenice što je jedna u nizu aktivnosti koje provodimo povodom obilježavanja ovog datuma. Prije nepunih mjesec dana uposlenici Gras-a zajedno sa Generalnim direktorom posjetili su memorijalne centre Zaklopača i Potočari kako bi odali počast žrtvama genocida. Obilježili smo i godišnjicu pohoda našeg kolege Kasima Cerića, RVI – amputirca, koji je prošle godine za samo šest dana prešao put od Sarajeva do Srebrenice. Već godinama smo aktivan učesnik u organizaciji ukopa žrtava Srebrenice iz jula 1995. godine. I ovog 11. jula autobusi Gras-a prevoziće učesnike obilježavanja godišnjice genocida na putu od Sarajeva do Potočara.

Izvor slika i texta : http://www.gras.ba/bs/
« Last Edit: July 09, 2012, 18:02:49 by MAN Lions coach » Logged
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #1209 on: July 09, 2012, 18:02:17 »

Moderatori imaju običaj upotrebljavati crvenu boju.

man 464
Mehaničar

« Reply #1210 on: July 09, 2012, 18:18:25 »

OK,

Pisao sam puno ovakvih obavještenja sa crvenom bojom pa popravi ako nije frka.
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #1211 on: July 09, 2012, 18:20:15 »

Ma mrsko mi sad sve roviti,more i zelena. Grin Grin

Troler
Mehaničar

« Reply #1212 on: July 09, 2012, 18:38:34 »

Zna li se koliko će autobusa prekosutra ići za Srebrenicu?

man 464
Mehaničar

« Reply #1213 on: July 09, 2012, 19:05:26 »

Quote from: transformers
Išli su 403, 405, 407, 408 , 410, 414, 415, 416, 425, 426, 427 320, 322, 715, 716 i 717 i ostali turistički autobusi osim Jetlinera i nije bilo većih problema

Išlo ih je 26 prošle godine, tako bi vjerovatno moglo i ove godine, vidjet ćemo kako će se razvijati stanje, biće guravo 11 jula u Sarajevu....
Troler
Mehaničar

« Reply #1214 on: July 09, 2012, 19:45:11 »

Dobro prošle godine, kako će biti ove godine (pitanje prije svih upućeno transformersu, možda bi on mogao znati)

Mislim da će ove godine ići manje ovih gradskih možda 5-8 jer je puno manje ispravnih autobusa ove godine.
Očekujem da će ići svi turistički.

Pages: 1 ... 79 80 [81] 82 83 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: