bhbus.ba
November 28, 2024, 06:51:14 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 33   Go Down
  Print  
Author Topic: Bosnaexpres - Razno/Diskusije  (Read 126874 times)
mate
VIP Član
Glavni Mehaničar
*

« Reply #270 on: June 12, 2011, 13:17:48 »

Zagreb - Teslic, pozdrav vozackoj posadi Wink

Legendarni Nurudin (Nurko) za volanom....veliki pozdravi za njega !

Čini mi se da je ovo prvi put da ovaj Tourismo radi neku drugu liniju osim Velenja.

Aha, i od mene pozdrav i njemu i suvozacu, covjek je fino stao da slikam Smiley
A ovo i sto kazes, vrlo moguce da je ovaj Tourismo prvi put na ovoj liniji, ja dosad isto ga nisam vidao na ovoj liniji
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #271 on: June 12, 2011, 13:38:07 »

Uvijek on stane, voli da pozira Cheesy

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #272 on: June 18, 2011, 23:08:57 »

sta je sa drugim mediom registracija 489-J-454?

The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #273 on: July 05, 2011, 19:42:59 »

Sprinter na vanrednoj

ako smo dobro upratili - sprinter no. 6 u BE Cheesy

dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #274 on: July 26, 2011, 20:12:31 »

U petak ujutro sam imao čast i ja da ga slikam Smiley

AUUUUUUU nesto novo na toj liniji........

BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #275 on: August 07, 2011, 01:21:18 »

Svaka čast kolega, prvoklasno obavljaš svoj "posao" Smiley

Samo vidim već određen broj dana da slike koje napraviš i koje postavljaš, da si opet nešto na aparatu radio po pitanju postavki, konfiguracije boja, kontrasta, svjetlosti itd, i imam osjećaj, dojam, barem ja, da si previše pojačao neku opciju, moguće jačinu boja, tako da imam dojam kada gledam tvoje slike, isto kao da je u photoshop programu rađeno na fotografiji, te da je imao posla neki efekat tipa mozaik u nekom određenom procentu, ili neki fazoni onih comic efekata ili tako nešto, tako da fotografija po sebi gubi na svojoj prirodi i orginalnošću sa realnim prikazom slikanoga. Barem ja nisam za takve fotografije, jer po meni ona gubi na autentičnosti, orginalnošću, stvarnog prikaza istoga... Naravno, ovo je samo moje zapažanje, moguće je da sam ja jedini koji to primjećuje i koji nije za takav vid proizvoda fotografije...

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #276 on: August 07, 2011, 01:23:08 »

P.S. @tomo ja vjerujem da ćeš ti ovo gore napisano od mene na račun tvojih fotografija svatiti kao pozitivnu sugestiju, prijateljski "savjet", te ne sebi stvoriti krivu sliku da sam nešto loše mislio sa gore napisanim.

tomo
Vozač Autobusa

« Reply #277 on: August 07, 2011, 01:30:10 »

P.S. @tomo ja vjerujem da ćeš ti ovo gore napisano od mene na račun tvojih fotografija svatiti kao pozitivnu sugestiju, prijateljski "savjet", te ne sebi stvoriti krivu sliku da sam nešto loše mislio sa gore napisanim.

Nemam što loše misliti, slika je jedino posvijetljena jer ako gledaš desnu stranu busa shvatit ćeš da je bus poslikan u "debelom" hladu te je ispalo pretamno i ista je posvjetljena da bi se vidio prednji kraj busa, a ne mrakača kao što ti uhvatiš usred brda.... Nažalost opet se driver Nerko ne vidi kako sam zamislio :-/

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #278 on: August 07, 2011, 02:01:46 »

Da, slažem se, pokušaješ konfiguracijom opcija aparata da izvučeš što bolju vidljivost slike zbog uvjeta svjetlosti tokom ljetnih vrelina i velikok sjaja sunčevih zraka i kombinacije mjesta gdje je hlad i prelazak u mračniju vidljivost, kao što kažeš što se u mene vidi na slikama da je veći dio busa "mrakača" Smiley I naravno treba raditi na postavkama opcija da se izbjegnu slike kao što ja dobijem u tim slučajevima, samo što je u mene problem kod tih slika da ja nemam vremenski kada mjenjati opcije, jer slike nastaju prilikom vožnje, te se promjena dionica sa sunčanim, fino obasjanim djelovima i djelovima gdje je hlad, manja dostpunost svjetlosti ne prestano mjenja, te nemam mogućnost to u vožnji neprestano mjenjati Wink Tako da u mojim slučajevima mi morate "halaliti" kvalitet, vidljivost figura na tim fotografijama Wink

Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #279 on: August 14, 2011, 22:24:28 »

ev da i ja ovog uhvatim linija je za split.nisam ga dosad vidao na ovoj liniji

Da nije možda došao i treći Tourismo, pa ovako šaraju sa ovim Tourismima, ovaj za Split, a i čest je onaj bijeli na Sarajevo ?

Neoplan VIP Class
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #280 on: August 14, 2011, 23:24:33 »

E zasad ništa od trećeg Tourisma...

The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #281 on: September 08, 2011, 10:29:55 »

preko puta BS garaze, dok je moj djed trazio nekog havera koji radi u BS ja sam uspio slikat ovu Setru, kolko sam skonto vise nije tu nego sto jeste mozda uleti i u vozni park ili sta vec  Huh? Roll Eyes

Ona ne vozi, al se mislim prodaje... pored nje je ležao i Jetliner kojeg je kupio Jelah bus

saledoboj
Putnik
*

« Reply #282 on: September 08, 2011, 13:48:43 »

preko puta BS garaze, dok je moj djed trazio nekog havera koji radi u BS ja sam uspio slikat ovu Setru, kolko sam skonto vise nije tu nego sto jeste mozda uleti i u vozni park ili sta vec  Huh? Roll Eyes

Ona ne vozi, al se mislim prodaje... pored nje je ležao i Jetliner kojeg je kupio Jelah bus
Znam da je lezao bila je tu i ona s208 ako se ne varam, meni se cini da se ona ponekad odseta do garaze Tongue tu cesto parkira bosnaturist a neku vece je bio i neoplan suki tursa

Neka vladajuće klase drhte pred komunističkom revolucijom. U njoj proleteri nemaju što da izgube osim svojih okova. A dobit će čitav svijet.

Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #283 on: September 08, 2011, 13:51:31 »

Ova Setra je na prodaju i načuo sam ko bi je mogao preuzeti ali neću ništa objavljivati prije vremena...

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #284 on: September 08, 2011, 20:11:30 »

Ova Setra je na prodaju i načuo sam ko bi je mogao preuzeti ali neću ništa objavljivati prije vremena...

da pogađamo KIM?Huh?
Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 33   Go Up
  Print  

Jump to: