bhbus.ba
November 25, 2024, 00:47:27 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Rudnik uglja Gračanica, Gornji Vakuf  (Read 9585 times)
ecehajic
Mehaničar

« on: September 21, 2011, 22:13:31 »

Jedino drzavno preduzece od rudnika koje posluje u plusu.Radnici u toku godine dobiju 14 plata,tj do pola godine 7 i pred novu godinu 7 plata.Jedan radnik na kopu radi jedan dan a drugi odmara i tako se ponavlja svaki dan.Imaju pravo na godisnji odmor koji traje 2 mjeseca.Imaju jako dobra vozila na kopu,dok u transportu imaju MAN F2000 nekoliko komada,te one malo starije.Ovi malo stariji su od 1995 godine do 2002 godine.neki dan sam posjetio kop i uslikao,al mi se baterija ispraznila tako da ide samo nekoliko fotki,al napraviti cu ja jos i od kamiona i ostalih masina.

« Last Edit: September 30, 2011, 11:26:07 by Amar » Logged

ecehajic
Mehaničar

« Reply #1 on: September 21, 2011, 22:17:41 »

Bager na struju je kostao oko 1milion KM,damperi marke Volvo i Terex mislim da su oko 500 000 KM po komadu,i ima ih preko 10.Kamiona ima dosta.vecina vozila im je skoro nova tj mlada su od 2002 godine.

imaju nesto i ovih staronja,al je to vrlo malo.Ni jedan od ovih novih nece moci uraditi ono sto je uradio ovaj staronja.

ecehajic
Mehaničar

« Reply #2 on: September 28, 2011, 22:04:27 »

danas viden MAN tga,koji ce sluziti za razvoz uglja po gradovima,dok bi za elektrane trebalo doci nesto vece.koliko je manova kupljeno nezna se...

mirza
Vodič puta

« Reply #3 on: September 28, 2011, 23:49:01 »

Sjećaš li se onih njihovih Raba? Neke su završile u zeničkom rudniku.

TOVARNA  AVTOMOBILOV  IN MOTORJEV
ecehajic
Mehaničar

« Reply #4 on: September 29, 2011, 10:50:40 »

kako da ne sjecam,najmlada je bila 1992 godina,a poslije su nabavljeni manovi.vozio sam se u rabama...Wink

mirza
Vodič puta

« Reply #5 on: September 29, 2011, 19:47:56 »

kako da ne sjecam,najmlada je bila 1992 godina,a poslije su nabavljeni manovi.vozio sam se u rabama...Wink
Ja mislim da je kupljeno 5 ili 6 Raba pred sami rat.

TOVARNA  AVTOMOBILOV  IN MOTORJEV
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #6 on: September 30, 2011, 01:20:51 »

Kolega ecehajic, Rudnik uglja Gračanica, je predpostavljam na lokaciji koja pripada naselju Gračanica, ili selu, ne znam u šta se tvoja Gračanica svrstava, ali znam da nije grad, jer je grad Gračanica iz koje ja dolazim, općina itd... Eh sad, kojoj općini tvoja Gračanica pripada ? Bugojnu ili ? Da mogu prepraviti ovaj naziv teme u Rudnik Uglja Gračanica, naziv općine kojoj pripada, jer ovako dovodi do zabune naziv ove teme, jer odma asocira na Gračanicu općinu, jer kako znaš da ovdje na forumu po pravilu idu nazivi pa onda na kraju općina, grad iz koje je prevoznik, firma itd... Tako da i u ovoj temi tako odradimo, jer ovako, mene prvog je dovelo odma do zabune, na trenutak slabosti sam se morao prekontati da li negdje na području općine Gračanica postoji kakav rudnik Smiley

Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #7 on: September 30, 2011, 08:34:36 »

Evo i Amar je slikao jednog dempera:

Samo je on stavio u temu "Demperi".

Neoplan VIP Class
ecehajic
Mehaničar

« Reply #8 on: September 30, 2011, 10:39:44 »

Evo i Amar je slikao jednog dempera:

Samo je on stavio u temu "Demperi".
samo nisam siguran jel ovo njihov,jer njihovi demperi ne izlaze sa kopa na glavnu cestu....

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #9 on: September 30, 2011, 10:47:56 »

Ovo više da je Zne od Euro Asfalta, BH Asfalta ili Primorje firme... Ovaj radi na baušteli koridora 5C...

kolega ecehajic, odgovori mi na post koji sam napisao par postova prije ovoga, očito si ga preskočio Wink

Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #10 on: September 30, 2011, 11:08:08 »

Ali vidim da su iste boje, i da imaju ovu crvenu liniju, pa sam zato mislio.

Neoplan VIP Class
ecehajic
Mehaničar

« Reply #11 on: September 30, 2011, 11:09:22 »

Kolega ecehajic, Rudnik uglja Gračanica, je predpostavljam na lokaciji koja pripada naselju Gračanica, ili selu, ne znam u šta se tvoja Gračanica svrstava, ali znam da nije grad, jer je grad Gračanica iz koje ja dolazim, općina itd... Eh sad, kojoj općini tvoja Gračanica pripada ? Bugojnu ili ? Da mogu prepraviti ovaj naziv teme u Rudnik Uglja Gračanica, naziv općine kojoj pripada, jer ovako dovodi do zabune naziv ove teme, jer odma asocira na Gračanicu općinu, jer kako znaš da ovdje na forumu po pravilu idu nazivi pa onda na kraju općina, grad iz koje je prevoznik, firma itd... Tako da i u ovoj temi tako odradimo, jer ovako, mene prvog je dovelo odma do zabune, na trenutak slabosti sam se morao prekontati da li negdje na području općine Gračanica postoji kakav rudnik Smiley
nisam ga ni vidio a prepravi u gornji vakuf,jer taj dio gracanice pripada gornjem vakufu....Wink

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #12 on: September 30, 2011, 11:26:24 »

Odrađeno šefe, promjena izvršena Wink

ecehajic
Mehaničar

« Reply #13 on: October 03, 2011, 21:53:48 »

ecehajic
Mehaničar

« Reply #14 on: October 16, 2011, 15:56:24 »