The_Dubster
|
|
« on: June 28, 2010, 20:23:50 » |
|
Ovdje postavljajte slike Neoplan Skylinera svih generacija, molim vas da obratite paznju na to da ne duplate postove, znaci ovdje objavljenje slike nemojte stavljati u druge teme, kao npr. teme prevoznika itd, odlucite se za jedno, ili ovdje ili u neku drugu temu Ovako je to izgledalo do 1967. Izvor:http://www.neoplan.info
|
|
« Last Edit: February 12, 2015, 16:19:25 by makljen1123 »
|
|
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #1 on: July 02, 2010, 09:36:15 » |
|
Evo jedan Skyliner sa Starlinerovom maskom coachesandbuses.com
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #2 on: July 02, 2010, 09:54:36 » |
|
Slično ovako bi trebao i novi izgledati, bar što se tiče maske
|
|
|
|
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #3 on: July 02, 2010, 13:47:11 » |
|
prvi primjer xD
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #4 on: July 09, 2010, 15:12:39 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #5 on: July 09, 2010, 23:44:16 » |
|
Pa to bar nije teško pretpostavit, za očekivati je bilo Starliner/Cityliner masku, kao i u prošlim generacijama.
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #6 on: July 10, 2010, 09:47:04 » |
|
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #7 on: July 10, 2010, 09:47:32 » |
|
pa sve na isti fazon ...
|
|
|
|
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #8 on: July 10, 2010, 09:51:43 » |
|
pa da....
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #9 on: July 10, 2010, 11:36:04 » |
|
Nema više ni Translinera ni Jetlinera.....Transliner je zamijenjen Eurolinerom a za Jeta nema konkretnog nasljednika....jest da su izbacili projekat Tourliner ali to ne može biti njegov nasljednik ( tačnije, on po mom mišljenju odskače od Neoplana )...
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #10 on: July 10, 2010, 12:17:03 » |
|
Nema više ni Translinera ni Jetlinera.....Transliner je zamijenjen Eurolinerom a za Jeta nema konkretnog nasljednika....jest da su izbacili projekat Tourliner ali to ne može biti njegov nasljednik ( tačnije, on po mom mišljenju odskače od Neoplana )...
i nema vise ni Eurolinera ... mislim od 2005. Pa nasljednik JEtlinera odnosno Translinera bi mogao biti Trendliner prije nego TOurliner medjutim meni ne svidjaju ni jedan ni drugi. Previše liče na MAN-a odnosno konture su identicne pogotovo kod Toura jedina razlika su farovi i štop svjetla. Meni lično najljepši Neoplan ikada uradjen je Euroliner premda je lijep i Citxyliner 116 i 1116 ...posljednja verzija mi se ne svidja
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #11 on: July 10, 2010, 12:24:56 » |
|
Da, I Tour i Trend se rade u Turskoj, sklapaju se u istoj tvornici kao i MAN....i gotovo su isti kao Lion's Coach/Lion's regio i nemaju ništa zajedničko sa Jetlinerom ili Translinerom....Tour mi se sviđa, iako je po udobnosti nažalost isti kao Coach. Ni meni se novi City nimalo ne sviđa iako dijeli maske sa Starom, meni najljepšim Neoplanom.
Nego, da ne oftopičarimo....na drugom forumu je neko napisao da bi problem mogao biti u ovoj velikoj staklenoj površini naprijed kod Skylinera ( čvrstoća upitna ) tako da postoji vjerovatnoća da ova slika prototipa nije baš realna.
|
|
« Last Edit: July 10, 2010, 12:44:57 by Mustafa YJM »
|
|
|
|
|
Goran SK
VIP Član
Vodič puta
|
|
« Reply #12 on: July 11, 2010, 00:32:53 » |
|
Da, I Tour i Trend se rade u Turskoj, sklapaju se u istoj tvornici kao i MAN....i gotovo su isti kao Lion's Coach/Lion's regio i nemaju ništa zajedničko sa Jetlinerom ili Translinerom....Tour mi se sviđa, iako je po udobnosti nažalost isti kao Coach. Ni meni se novi City nimalo ne sviđa iako dijeli maske sa Starom, meni najljepšim Neoplanom.
Nego, da ne oftopičarimo....na drugom forumu je neko napisao da bi problem mogao biti u ovoj velikoj staklenoj površini naprijed kod Skylinera ( čvrstoća upitna ) tako da postoji vjerovatnoća da ova slika prototipa nije baš realna.
Nazalost i trendliner se vise ne proizvodi
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #13 on: August 01, 2010, 20:58:12 » |