Adin_Zne
|
|
« Reply #75 on: January 01, 2011, 17:19:20 » |
|
Nije tačno, u njih imaju dva originalna N 1116 H
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
coleman
Kondukter
|
|
« Reply #76 on: January 01, 2011, 17:43:39 » |
|
Da razjasnimo N116 se proizvodio mislim do 2001-2002 i to je model sa ovom maskom kao Nitravel, sa lajsnama sa strane, a N1116, ima masku sa tri okrugla fara, nema lajsni sa strane, ima promjenjen zadnji kraj.... i mislim da ga nema niko u BiH. Jedino ako Bundavica nije sad uzeo 1116, a ovo sto je nama poznato nema teorije da je N1116.Ako se bolje zagledate ima dosta razlike izmeju 116 i 1116, nije samo maska
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #77 on: January 01, 2011, 20:42:37 » |
|
"oči moje lijepe" malo si se za***o. Bundavica sada ima 2 Torulinera i 3 Citylinera s tim da su dva Citylinera malo sredjivani imaju maske od N1116 ali ponavljam jako su stari (jedan cak i stariji od 20 godina) dok je ovaj treci cca 97/98 godiste
|
|
« Last Edit: January 01, 2011, 23:06:41 by The_Dubster »
|
|
|
|
|
ecehajic
Moderator Podforuma
Mehaničar
|
|
« Reply #78 on: January 02, 2011, 19:08:54 » |
|
nije u zenica busa n1116,putovao sam sa njim i znam da nije.i jso jedan detalj kod raspoznavanja su blatobrni,onda onre rupice za usis zraka iza zadnjeg tocka....
|
|
« Last Edit: January 02, 2011, 19:16:39 by ecehajic »
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #79 on: January 02, 2011, 19:15:27 » |
|
nije u zenica busa n1116,putovao sam sa njim i znam da nije.
To se iz aviona vidi da je N116, tako da uopće nema svrhe njega pominjati.
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #80 on: January 02, 2011, 19:33:26 » |
|
nije u zenica busa n1116,putovao sam sa njim i znam da nije.
To se iz aviona vidi da je N116, tako da uopće nema svrhe njega pominjati. daj povedi i mene u taj avion iz kojeg se sve vidi : Šalim se. Vjerovatno sam se ja malo zeznuo. Elem nije ni vazno.Znaci u BiH nema niko N 1116. Kada se tice ovog od zenica busa malo se razlikuje od ostalih jer ima EPS mjenjač sa 7 brzina( mislim da je takav kod Scanie Zebatoursa i kod Starlinera od Prevoz putnika iz Zavidovica) i "kilometar" sat "graviran" na 100 km/h. Kada sam to u prvi mah vidio mislio sam da se radi o miljama medjutim kad sam bolje pogledao vidio sam da je izrazeno u km/h
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #81 on: January 02, 2011, 19:44:06 » |
|
Ima jednog N1116 prodaje sejari pa ćemo vidjet gdje će završit
|
|
|
|
|
|
|
saledoboj
Putnik
|
|
« Reply #82 on: January 05, 2011, 03:28:14 » |
|
ma najlakse ga je razlikovat po lajsnama sa strane jer mogu sve izmjenit sem tih lajsni,a nisam vidio da je iko kod tih neoplana mjenji i zadnji kraj znaci ubace branike farove retrovizore ako je potrebno i to je to... nego znal neko kolko je proizvedeno platniuma negde sam nasao podatak svega 60..bus je bio ispred svog vremena ima one sisteme za mjerenje rastojanja ispred sebe..gps i sl danas ih u bih ja msm da ima oko 2-3 komada ako se nisam zajebo
|
|
|
|
Neka vladajuće klase drhte pred komunističkom revolucijom. U njoj proleteri nemaju što da izgube osim svojih okova. A dobit će čitav svijet.
Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #83 on: January 05, 2011, 08:51:42 » |
|
ma najlakse ga je razlikovat po lajsnama sa strane jer mogu sve izmjenit sem tih lajsni,a nisam vidio da je iko kod tih neoplana mjenji i zadnji kraj znaci ubace branike farove retrovizore ako je potrebno i to je to... nego znal neko kolko je proizvedeno platniuma negde sam nasao podatak svega 60..bus je bio ispred svog vremena ima one sisteme za mjerenje rastojanja ispred sebe..gps i sl danas ih u bih ja msm da ima oko 2-3 komada ako se nisam zajebo
što se tiče Platiniuma ima jedna u Oceanicu i jedan u CTS-u i ne znam da li ima još negdje u BiH.
|
|
|
|
|
|
|
mate
VIP Član
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #84 on: January 05, 2011, 10:05:58 » |
|
što se tiče Platiniuma ima jedna u Oceanicu i jedan u CTS-u i ne znam da li ima još negdje u BiH. Ima u Jelinaku jedan
|
|
|
|
|
|
|
neo
Putnik
|
|
« Reply #85 on: January 05, 2011, 13:07:12 » |
|
Ima u Elke Turs jedan platinum... a sto se tice N1116 nisam citao cijele postove ali ako se mozda prica ovdje ko ga ima u BiH to je niko za sada.
|
|
« Last Edit: January 06, 2011, 15:06:40 by Mustafa YJM »
|
|
|
|
|
saledoboj
Putnik
|
|
« Reply #86 on: January 06, 2011, 14:12:01 » |
|
kako mi se cini u nas uopste nema novih city-ja zadnje generacije su n116,nema ni novih sky-linera presli ljudi na setru i merca a ko zamjena za neoplana ubacili man svejedno je ista firma xd
|
|
|
|
Neka vladajuće klase drhte pred komunističkom revolucijom. U njoj proleteri nemaju što da izgube osim svojih okova. A dobit će čitav svijet.
Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #87 on: January 06, 2011, 14:49:33 » |
|
ja slabo uopsteno vidim nove buseve .... vidio sam ih od TT i CTS nove starlinere, evo vidim BE d jug uzima mercove opet, i kantic redovno uzima setre ... autoprevoz bl je uzeo onu 419 gt i to je to ... ovo sto se kupuju ovi manovi, to i neracunam u nova vozila ....
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #88 on: January 06, 2011, 15:09:00 » |
|
Ma, vide da je MAN najekonomičniji i najjeftiniji novi bus pa većina po njemu udara, a novi Cityliner i Starliner su previše egzotični za BiH...što se tiče novih buseva u neke zadnje dvije godine, treba pomenuti Bissove Scanie, BE polako ali sigurno poboljšava vozni park i to je to..
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
Setra 417 HDH
|
|
« Reply #89 on: January 06, 2011, 16:57:29 » |
|
Man se pokazao kao odlican autobus za nase terene i zato ga svi uzimaju, s obzirom na cijenu i ono sto dobijes ispada veoma povoljno, a netreba zaboraviti da je MAN vlasnik NEOPLAN-a, Setra je najveci proizvodjac autobusa u Europi, ali cijena je dosta masivna, mustafa to si upravu sto si rekao da su starliner i cityliner dosta egzoticni, njih je teze i odrzavati, ali za to je tu trendliner i tourliner koji nekako leze za nase podrucje i krajeve..
|
|
|
|
Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
|
|
|
|