The_Dubster
|
|
« Reply #15 on: September 11, 2011, 22:57:24 » |
|
hahaha Musto tipično za tebe, slika sazada
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #16 on: September 11, 2011, 23:29:33 » |
|
Volim da priđem ''s leđa'' A bilo mi mrsko i sprijeda xD
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
mate
VIP Član
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #17 on: September 12, 2011, 08:10:08 » |
|
A, eto poklopi se da je to bila moja prva slika, slikana 5.9.2007., i Amare ovo nije u BiH, ovo je slikano u jednom mjestu 10ak km sjeverno od Sl.Broda
|
|
|
|
|
|
|
Nenad_KM
Kondukter
|
|
« Reply #18 on: October 17, 2011, 23:32:57 » |
|
Autobuse volim jos kao malo dete.. kad sam imao 5 godina pokojni otac i brat su morali da mi crtaju S 415 sa logom Jugoprevoz Raska.. toga se secam ko juce da je bilo. Kasnije malo tacnije 2001/02 kad je moj brat sluzio Vojni rok u Prokuplju ima naravno i tamo rodbine jos pride teca iz jednog sela nedaleko od Prokuplja je radio u Nis ekspresu kao mehanicar i ujak iz Kursumlije kao vozac, redovno su mi cuvali slike i kalendare ali na zalost kad sam se selio sve to je pogubljeno pa mozda cak i pobacano posto majka bas i nije na mojoj strani sto volim buseve... Za forum sam vec saznao preko kolege Denky-ja.
|
|
« Last Edit: October 17, 2011, 23:37:30 by Nenad_KM »
|
|
Nibus 400.22 GB 523
|
|
|
tomo
|
|
« Reply #19 on: October 18, 2011, 01:02:26 » |
|
Ja sam čuo mnoge priče, koje će Vam neki moji prijatelji još i ispričati.... Ja nemam nikavih korijena u prijevozničkim vodama, Zašto sam ja to zavolio, doista ne znam.. Mozak je upijao registracije, vožnje i linije...to je negdje u krvi zapisano bilo, ali po kome, nemam pojma.... čak ni komšije nisu bili u tome
|
|
|
|
|
|
|
Nenad_KM
Kondukter
|
|
« Reply #20 on: October 18, 2011, 13:41:41 » |
|
Kod mene vala nije krv voda Jos neko iz porodice je imao kontakte sa autobusima pa i ne cudim se sto planiram da sednem za volan vozila dugog 12m
|
|
|
|
Nibus 400.22 GB 523
|
|
|
Nenad_KM
Kondukter
|
|
« Reply #21 on: October 18, 2011, 16:43:10 » |
|
Ima ih i od 9m i 14m... Ja za pocetak ciljam na 12-to metrasa.. kojih ima u Srbiji a i u Nis ekspresu najvise..
|
|
|
|
Nibus 400.22 GB 523
|
|
|
MART
Kondukter
KÄSSBOHRER SETRA
|
|
« Reply #22 on: October 18, 2011, 18:56:33 » |
|
Ja kads sam se rodio davne 1980. kad su me iz rodilista kuci donjeli pred kucom bila parkirana S215H i jednostavno odmah je to bilo to LJUBAV NA PRVI POGLED koja i dan danas traje
|
|
|
|
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #23 on: October 18, 2011, 19:36:17 » |
|
Ja sam odrastao uz autobuse jer mi je otac radio u Špedicijaturistu i tako sam ih zavolio. Vremenom sam se sve više počeo zanimati za buseve, tako da sam počeo pratiti razne časopise vezane za tu tematiku (bus&truc i još neke koje sam mogao naći). Za forum sam saznao od The_dubstera koji mi je poslao poziv (prije sam pratio jedan drugi forum o busevima) za članstvo.
|
|
|
|
TOVARNA AVTOMOBILOV IN MOTORJEV
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #25 on: October 31, 2011, 18:17:47 » |
|
Mene zanimaju autobusi i trolejbusi od kad me sjećanje služi (1990/91). Vjerovatno su me počeli zanimati kad sam prvi put pogledao kroz prozor na ulicu kojom su tada prolazili GRAS-ovi crveni trolejbusi i autobusi.
|
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
|
|
|
blokovi
Pješak
|
|
« Reply #26 on: November 25, 2011, 14:06:52 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
archy
Putnik
|
|
« Reply #27 on: November 25, 2011, 17:53:57 » |
|
Često mislim,kako je to počelo,mislim da je to posljedica vozarenja ,u školu smo često išli s Cityjem N116 iz ranih 80-ih,to je specifično eheh,na lokal takvu makinu ubaci u odnosu na neki Sanos ili TAM(mada je i njih bilo).Bilo mi je moćno gledat vozača kako upravlja,sjedio sam naprijed,ukoliko je pun sprijeda,sjedao sam u ''sećiju'',bio impresioniran dužinom vozila,naročito zvukom motora,potom 'okidanjem' mjenjača.Već od 12.god.počeo sam pratiti komercijalna vozila kroz časopis 'Kamion i bus'.Tokom godina buseve sam počeo više 'gotiviti',naročito City-je pa i ostale....
|
|
|
|
|
|
|
Saško
Kondukter
|
|
« Reply #28 on: February 16, 2012, 00:18:53 » |
|
Nemam šta mnogo da pišem, otac vozi autobus već 20-ak godina a i pre nekih 8 godina je i brat od strica počeo da vozi tako nam je to u krvi. Za koju godinu kad steknem uslove (dovoljno godina) za polaganje za D kategoriju prelazim ja iz Škode Fabie u neki bus.
|
|
|
|
Niška Banja topla voda za Nišlije živa zgoda
|
|
|
the_ahmed
Kondukter
|
|
« Reply #29 on: February 17, 2012, 15:37:51 » |
|
Moje se sve,da tako kažem ''vrti'' oko Prošiča. Autobuse sam zavolio putujući Prošićem,na liniji Cazin-Sarajevo. Sjećam se jedene bivse 0303-ce kojoj nije radilo grijanje. U svemu tome još je bio i sudar u Petrovcu. Em je bilo jako hladno i smrzavali se puna 3 sata dok nije dosao zamjenski autobus . I dan danas volim Prošićeve autouse i vozače. Svake godine jedva čekam da dođe raspust da putujem s njima u Zenicu ili Travnik. Meni nije toliko drago kad vidim dragu osobu,nego mi je draže putovati,narucito noću i po kiši. Za forum sam saznao gledajući ''Prošićeve'' slike, i odlucio se registrovati. Lijep se osjećaj biti forumaš Bh Bus-a a još ljepši kad upoznaš neku osobu s foruma,pronališ nove prijatelje itd. Prvi bus kojeg sam uslikao je opet ''Prošićeva'' Setra 417 HDH.
|
|
|
|
|
|
|
|