archy
Putnik
|
|
« on: August 11, 2011, 16:53:29 » |
|
LINIJA
Oduvijek sanjam sto vise osovina, vozim otmjenu Setru, odjednom veca krivina, a prateca kao jedra na vjetru.
U pozadini blagi zvuk motora, retrovizor mi oslikava vedra lica, potom prvi stepen retardera, na suvozackom moja saputnica.
Povremeno na nju bacim oko, a ona me mami na grijeh, prislonio bi je na grudi zestoko, spontano mi udijeli osmijeh.
I dok silazim niz Komar, zapali 'eva cigaretu, usne joj slatke ko nar, ne bjezi se flertu.
Njene oci su pocele da me zovu, rekavsi moze li broj, presao sam sporu Bovu, ono najednom zastoj.
Opet se koristi jedna traka, trebao sam preko Rostova, dok cekam nestaje mi zraka, ne prave vala deset mostova.
U tom plavetnilu, obuzima miris rosni, ne dam je ovako milu, u srednjoj smo Bosni.
Hladna zimska noc, prve pahulje se nizu za sajbu, uz nju lakse ce i to proc`, usporavam,ovaj jedan pokupio tarabu.
Opet me handri taj sinhron, a valja mi stici do Kladuse, cuje se jasno Velkaton(radio), stakla se lagano suse.
Dosjetim se tempomata, do Ripca sve ravno, Bihac ce svakog minuta, samo niz klanac oprezno.
Pored nje jos jedna ljepotica, bistra Una, prati nas do Ostrozca, nastavlja dalje,mi put Cazina.
Jos pola sata vozim, pa sam u centru grada, s njom sutra izlazim, petak je vece-kraj rada...
Vidim nekolicinu mase, ulazim na dolazni peron, svjetla u bjelini carom krase, ovjeravam nalog...
|
|
« Last Edit: March 28, 2012, 17:19:44 by Amar »
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #1 on: August 11, 2011, 17:10:39 » |
|
Dobar si, ako si ti ovo pisao
|
|
|
|
|
|
|
archy
Putnik
|
|
« Reply #2 on: August 11, 2011, 17:22:02 » |
|
Jesam jarane...ma svaki je dobar =)
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #3 on: August 11, 2011, 17:26:52 » |
|
Bravo za tebe, stvarno nije loše
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #4 on: August 11, 2011, 18:11:27 » |
|
Svaka čast majstore, da nisi i ti iz ljute Krajine?
|
|
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
archy
Putnik
|
|
« Reply #5 on: August 11, 2011, 19:15:34 » |
|
Jesam,V.Kladusa a ti?...ljut manje-vise =)
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #6 on: August 11, 2011, 20:16:30 » |
|
Ma i ja sam kolega, ako si čuo za Zborište??? odakle si ti, čim se baviš...
|
|
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #7 on: August 11, 2011, 23:15:36 » |
|
Fakat dobra pjesma . Daj da se uradi i muzika, a vjerujem da bi i spot bio extra.
|
|
|
|
TOVARNA AVTOMOBILOV IN MOTORJEV
|
|
|
flatić
Kondukter
flatić
|
|
« Reply #8 on: August 12, 2011, 08:54:30 » |
|
Svaka cast Goran Bregovic je nula za tebe
|
|
|
|
The Doctor
|
|
|
archy
Putnik
|
|
« Reply #9 on: August 12, 2011, 10:31:10 » |
|
Hvala...
|
|
|
|
|
|
|
|
archy
Putnik
|
|
« Reply #11 on: March 29, 2012, 17:54:14 » |
|
Vožnja u busu,ili nekad vožnja busa ...
|
|
|
|
|
|
|
makljen1123
|
|
« Reply #12 on: November 11, 2012, 16:31:52 » |
|
Dva šofera dva drugara Putem leti pjesma stara Vraćaju se svojoj kući Skrate vrijeme pjevajući Nmg nigdje naći pjesmu a dopala mi se Može l' neko pomoć'? Evo video sa youtube-a u kojem se pojavljuje pjesma. Počinje u 8. min i 52. sec.
|
|
« Last Edit: November 11, 2012, 16:33:36 by makljen1123 »
|
|
Setra S 417 HDH !!!
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #13 on: November 14, 2012, 00:55:16 » |
|
LINIJA
Oduvijek sanjam sto vise osovina, vozim otmjenu Setru, odjednom veca krivina, a prateca kao jedra na vjetru.
U pozadini blagi zvuk motora, retrovizor mi oslikava vedra lica, potom prvi stepen retardera, na suvozackom moja saputnica.
Povremeno na nju bacim oko, a ona me mami na grijeh, prislonio bi je na grudi zestoko, spontano mi udijeli osmijeh.
I dok silazim niz Komar, zapali 'eva cigaretu, usne joj slatke ko nar, ne bjezi se flertu.
Njene oci su pocele da me zovu, rekavsi moze li broj, presao sam sporu Bovu, ono najednom zastoj.
Opet se koristi jedna traka, trebao sam preko Rostova, dok cekam nestaje mi zraka, ne prave vala deset mostova.
U tom plavetnilu, obuzima miris rosni, ne dam je ovako milu, u srednjoj smo Bosni.
Hladna zimska noc, prve pahulje se nizu za sajbu, uz nju lakse ce i to proc`, usporavam,ovaj jedan pokupio tarabu.
Opet me handri taj sinhron, a valja mi stici do Kladuse, cuje se jasno Velkaton(radio), stakla se lagano suse.
Dosjetim se tempomata, do Ripca sve ravno, Bihac ce svakog minuta, samo niz klanac oprezno.
Pored nje jos jedna ljepotica, bistra Una, prati nas do Ostrozca, nastavlja dalje,mi put Cazina.
Jos pola sata vozim, pa sam u centru grada, s njom sutra izlazim, petak je vece-kraj rada...
Vidim nekolicinu mase, ulazim na dolazni peron, svjetla u bjelini carom krase, ovjeravam nalog...
Jarane mogul ja za ovo kakvu muziku uraditi, harmonika ovo ono
|
|
|
|
BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
|
|
|
Edin MAN
Kondukter
|