bhbus.ba
November 24, 2024, 20:42:56 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Špedicija, Bugojno  (Read 14341 times)
Bepo
Pješak
*

« on: August 09, 2011, 03:56:10 »

Vidim da ima forumaša iz Bugojna, ali i da ima teba o Špediciji (Turist) Bugojno. Ali, zanima me ima li tko slika kamiona od Špedicij Bugojno? Sjeća se tko još njihovih Raba i Manova? I što je s garažom u Bugojnu, ima tko sliku kako izgleda danas?
Bilo bi zanimljivo.  Smiley
« Last Edit: March 16, 2012, 21:23:52 by Amar » Logged
flatić
Kondukter
**

flatić

« Reply #1 on: August 09, 2011, 08:17:26 »

Sada ta firma nosi naziv AD Spedition
Imaju 15-20 kamiona vecinom Volvo
Cheesy

The Doctor
Bepo
Pješak
*

« Reply #2 on: August 10, 2011, 13:30:12 »

A što je s garažom? Jel' bila koliko velika? Ima li što rashodovanih kamiona tamo?
ecehajic
Mehaničar

« Reply #3 on: August 10, 2011, 14:08:16 »

spedicija je prije bankrota kupila oko 10 mozed ai vise zutih manova tga i imali su jednog jos bijelog mana ili volva,rabe su nestale prije,mjesto gdje su bili parkirani kamioni od spedicije se nalazi ispod energopetrol pumpe u bugojnu odmah na samom ulazu u centar grada,ima tu jedan objekat i mislim da su tu kancelarije,mada moze biti da su tu bile garaze ali ne vjerujem.ad spedition je koliko znam posve druga firma.vise o ovome mogu dati forumasi mirza i getriba mada je on radio nekad u spedicija turistu,al valjda ce sto god znati...Smiley

tufko
Putnik
*

« Reply #4 on: August 13, 2011, 16:02:05 »

evo jedna RABA sliku sam nasao na netu

Uploaded with ImageShack.us

tufko
Putnik
*

« Reply #5 on: August 13, 2011, 16:26:37 »

na ovu sam slucajno naisao dok sam nesto trazio na EBAY-u

Uploaded with ImageShack.us

ecehajic
Mehaničar

« Reply #6 on: August 14, 2011, 01:26:27 »

tufko(dino) ako ti ne bude mrsko(mada ti nema sta biti mrsko)digitalni aparat ili mobitel i dole kod energopetrol pumpe preko puta salon namjestaja je bila nekad njihova hala i garaze se vide.posto ja nisam u bugojnu sada cesto nemogu ici i uslikati covjeku da pokazemo slike kako to sada izgleda.nemoj da nam pokvaris ugled bugojana.ako nesto obecamo to moramo da ispunimo...Wink
« Last Edit: August 14, 2011, 01:28:20 by ecehajic » Logged

tufko
Putnik
*

« Reply #7 on: August 14, 2011, 09:26:19 »

ma otici cu ja nije problem ali se tu nema vise nista uslikati jer su oni ljudi sto skupljaju zeljezo sve odnijeli

Bepo
Pješak
*

« Reply #8 on: September 04, 2011, 20:08:21 »

Znači na mjestu garaže ili u okolici Bugojna nema ništa više starih kamiona od njih?
Čak sam se mislio zaletjeti do Bugojna, ali neznam što ću naći...
mirza
Vodič puta

« Reply #9 on: September 04, 2011, 23:10:48 »

Kolega Bepo, na žalost nekadašnja Špedicija, jedan od mnogobrojnih bugojanskih giganata po kojima je bugojno bilo poznato je postala HISTORIJA. Ostala je prazna upravna zgrada od koje su ostali samo zidovi, radionica je skoro sva nestala, željezna konstrukcija je završila na otpadu. Auto baza je zarasla u korov, a zgrada koja se pravila u krugu auto baze je napuštena i s nje je poskidano sve što se imalo skinuti. Kamioni koji su ostali nakon rata su rasprodani za siću ( MAN 360 PS s prikolicom je prodat za 8.000,00 KM a kupljen je pred sami rat). Neki kamioni su prodati Rudnicima gipsa iz D.Vakufa, a dosta Raba je prodato rudniku u Zenici. Nastojat ću da uslikam sutra ili neki drugi dan pa da vidiš šta je ostalo od svega. Špedicija je uništena iz samo jednog razloga,a to je da bi mogli kamioni od jednog ratnog profitera "NAIL" da obavljaju transport. A ovde sad važe one stare izreke: KO KOME JAMU KOPA U NJU SAM UPADA; KO VISOKO LETI NISKO PADA!!! Jer je i taj zbog kogaj euništena Špedicija sad pred bankrotom. Banke su oduzele kamione. I flatiću AD Spedition nema nikakve veze s Špedicijom osim naziva firme i pojedinih vozača koji su nekada vozili u Špediciji.

Ako imaš priliku, pogledaj film "NAFAKA". Neki kadrovi su snimani u krugu Špedicije, vidjet ćeš žute MANove TGA koje je ecahajic spomenuo, a koji su završili kod "NAIL-a".
« Last Edit: September 04, 2011, 23:18:13 by mirza » Logged

TOVARNA  AVTOMOBILOV  IN MOTORJEV
mirza
Vodič puta

« Reply #10 on: September 04, 2011, 23:25:01 »

Ovu srebrenu značku je dobio moj otac za 20 godina rada u Špediciji. Slikao sam mobitelom pa slika nije baš čista.

Bepo
Pješak
*

« Reply #11 on: September 05, 2011, 09:12:15 »

Hvala ti Mirza! Vidim da si rekao da ti je otac radio u Špediciji, zna li on možda koliko je bilo tih Manova 361? Neki govore kao da ih je došlo čak 500 komada, je li moguće? Nemogu vjerovati koliko su ih jeftino nakraju prodali.
Bio bih ti zahvalan da uslikaš ostatke.
ecehajic
Mehaničar

« Reply #12 on: September 05, 2011, 09:30:52 »

ovih zutih je bilo jedno 20-ak manova,dok za tih o kojima vi govorite 361 mozda ako je to kupljeno prije rata jer uzmimo u obzir da su bili 3 u Europi po transportu,i mislim da su imali preko 500 kamiona....a kad bi dosao u bugojno da vidis sta je ostalo vidio bi samo par zidova i trave...

mirza
Vodič puta

« Reply #13 on: September 05, 2011, 18:49:54 »

Ovu srebrenu značku je dobio moj otac za 20 godina rada u Špediciji. Slikao sam mobitelom pa slika nije baš čista.

Jedna ispravka, ova značku je moj otac dobio za 10 godina rada,dobio značku i 500.000 ex YU dinara.A za 20 godina je bila novčana nagrada, mislim 1.000.000 ex Yu dinara

mirza
Vodič puta

« Reply #14 on: September 05, 2011, 19:00:18 »

Ovo su ostatci upravne zgrade i radionice nekadašnjeg bugojanskog giganta "ŠPEDICIJA"

Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: