bhbus.ba
November 23, 2024, 16:13:21 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 78   Go Down
  Print  
Author Topic: Globtour - Razno/Diskusije  (Read 315173 times)
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #555 on: February 19, 2012, 16:17:10 »

A sta sam ja to reko pa je suplja??? Znaci ipak nije suplja, pokupio im je djake.. Kazes "Pola poslova im je mutno", to ne zelim komentarisati, jer nemam dovoljno argumenata za to, ako ti imas molim te da nam ih predocis .. Ipak su to samo indicije ..
« Last Edit: February 19, 2012, 16:19:30 by Setra 417 HDH » Logged

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
Lions coach13
Putnik
*

« Reply #556 on: February 19, 2012, 19:34:39 »

pa ja te opet pitam koje to im je đake pokupio??,a za globtur necu komentirati nesto sto svak zna!!!
coleman
Kondukter
**

« Reply #557 on: February 19, 2012, 22:03:23 »

A sta sam ja to reko pa je suplja??? Znaci ipak nije suplja, pokupio im je djake.. Kazes "Pola poslova im je mutno", to ne zelim komentarisati, jer nemam dovoljno argumenata za to, ako ti imas molim te da nam ih predocis .. Ipak su to samo indicije ..

Ne znam sta rade i kupuju, al cu ti reci jedno Kantic je po kvalitetu kao prevoznik svjetlosnim godinama ispred njih! Inace mislim da realno po kvalitetu u citavoj ex Yu Kanticu nema ravnog.
I tu shvatite vec jednom nema rasprave, bio ti fan ili ne bio cinjenice govore.

A ne znam po cemu je tebi Globtour br1, pa u BiH ima bar 3-4 prevoznika sa kvalitetnijim voznm parkom, a da ne zaboravimo i ceste nesrece njihovih autobusa???
steyr1985
Putnik
*

« Reply #558 on: February 19, 2012, 22:36:59 »

Meni je i sada  Centrotrans najača i najuglednija firma  u BIH posebno na međunarodnim linijama.  Ljudi uredno uzimaju putnike na zakonski propisanom  mjesu a to je Autobusni kolodvor a ne kao ostali po željezničkim kolodvorima i po gradskim ugibalištima.  Što se tiče Globtour je na natječaju koji je raspiso grad Vrgorac dobio koncesiju za prijevoz srednjoškolaca   dok osnovnoškolce vozi Promet  Makarska.  Autoherc nije ni imao koncesiju nego je radio ugovoreni prijevoz , znači prijevoz srednjoškolaca je plaćao grad Vrgorac. Mislim  da se to Autohercu ne bi ni isplatilo jer su u Vrgorcu vršili prijevoz sa 3 Travega 1 Man-om i 1 Setra 215 - RH table s kojima inače u sezoni rade u turizmu.
coleman
Kondukter
**

« Reply #559 on: February 19, 2012, 23:16:15 »

Meni je i sada  Centrotrans najača i najuglednija firma  u BIH posebno na međunarodnim linijama.  Ljudi uredno uzimaju putnike na zakonski propisanom  mjesu a to je Autobusni kolodvor a ne kao ostali po željezničkim kolodvorima i po gradskim ugibalištima.  

Ja samo znam da je Lions Coach nula za 417HDH Cheesy

Niko nije cist, vidio si raspravu kako CTS "ubija" konkurenciju, da li je to uredu. Gdje ima konkurenciju voze dzaba, a gdje nema guli putnike. Znas li ti koliko su oni u boljoj poziciji od drugih prevoznika, a ne vidi im se na voznom parku
« Last Edit: February 19, 2012, 23:21:41 by coleman » Logged
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #560 on: February 19, 2012, 23:20:15 »

Ne znam sta rade i kupuju, al cu ti reci jedno Kantic je po kvalitetu kao prevoznik svjetlosnim godinama ispred njih! Inace mislim da realno po kvalitetu u citavoj ex Yu Kanticu nema ravnog.

A ne znam po cemu je tebi Globtour br1, pa u BiH ima bar 3-4 prevoznika sa kvalitetnijim voznm parkom, a da ne zaboravimo i ceste nesrece njihovih autobusa???

Druze vi samo gledate autobuse kakve ko ima .. :// Kantic se iskljucivo bavi medjunarodnim prevozom, bez onog vanlinijskog .. Druga stvar jeste sto globtour ima veliku imovinu u svom vlasnickom posjedu .. Nova autobuska stanica u medjugorju takodje i garaza, njihova vrjiednost je vise miliona maraka. takodje ima linije, vise linija od kantica ... Svaka linija ima svoju cijenu, i jako su im masne cijene.. Neki dan sam imao priliku razgovarati sa jednim radnikom CTS-a on mi je rekao da su ih na liniji za Beč unistili .. prije su isli sa punim autobusom, ponekad i 2 dok danas jedva skupe po 40 putnika ..
Svi mi imamo svoje fanove i firme medjutim firma koja ima u svom posjedu 60 tip-top je gigant..  Ako cemo po velicini VP tu je CTS najjaci .. Ali sve u svemu Globtour je No.1

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
coleman
Kondukter
**

« Reply #561 on: February 19, 2012, 23:23:51 »

Druze vi samo gledate autobuse kakve ko ima .. :// Kantic se iskljucivo bavi medjunarodnim prevozom, bez onog vanlinijskog .. Druga stvar jeste sto globtour ima veliku imovinu u svom vlasnickom posjedu .. Nova autobuska stanica u medjugorju takodje i garaza, njihova vrjiednost je vise miliona maraka. takodje ima linije, vise linija od kantica ... Svaka linija ima svoju cijenu, i jako su im masne cijene.. Neki dan sam imao priliku razgovarati sa jednim radnikom CTS-a on mi je rekao da su ih na liniji za Beč unistili .. prije su isli sa punim autobusom, ponekad i 2 dok danas jedva skupe po 40 putnika ..
Svi mi imamo svoje fanove i firme medjutim firma koja ima u svom posjedu 60 tip-top je gigant..  Ako cemo po velicini VP tu je CTS najjaci .. Ali sve u svemu Globtour je No.1

Kantic je NO1, sta mene ko putnika briga sta oni imaju od imovine, ja kad idem sa Kanitcem znam da ce doci Top Class, a ne neka Mota, Barbi ili neka drug kanta
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #562 on: February 19, 2012, 23:29:52 »

Druze pa vidi se koliko razmisljas daleko, mislim da si promasio temu .. Za ono sto ti mislis, imas teme. proizvodjaci setra, neoplan, man, volvo i ostali proizvodjaci .. Mi pricamo o velicini preduzeca, a ne o autobusima.. Lijep pozdrav!

The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #563 on: February 19, 2012, 23:34:43 »

Slažem se sa Setra 417 HDH, malo ste pomiješali kruške i jabuke. U suštini oboje je voće, ali postoji tema za kruške, a tema za jabuke. Pa se vi malo skontajte o čemu pišete. Smiley

coleman
Kondukter
**

« Reply #564 on: February 19, 2012, 23:35:23 »

A i te price o putnicima, pa bas je neko na forumu napisao da je Globtour otisao sa jednim putnikom za Wien
« Last Edit: February 20, 2012, 11:39:43 by The_Dubster » Logged
tomo
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #565 on: February 19, 2012, 23:38:32 »

Činjenica je, sviđalo se to pojedincima ili ne,  da je Globtour velika firma koja je u svom poslovanju doživjela ekspanzivan rast o čemu svjedoči broj linija/polazaka, broj voznih jedinica, prodajnih mreža, broja zaposlenika itd...

« Last Edit: February 20, 2012, 11:40:06 by The_Dubster » Logged

Mr.Evil
Pješak
*

« Reply #566 on: February 20, 2012, 10:59:13 »

Tačno je da je Globtour otišao za Beč sa jednim putnikom i to ga je utovario na stanici u Doboju.Dosta su putnika izgubili zato što se više u Doboju nemogu kupiti njihove karte u Agenciju Touring gdje su se inače prodavale,pa su radnici koji u toja Agenciji rade sve svoje putnike prebacili CTS i Kosmosu.
steyr1985
Putnik
*

« Reply #567 on: February 20, 2012, 16:27:55 »

Tačno je da je Globtour otišao za Beč sa jednim putnikom i to ga je utovario na stanici u Doboju.Dosta su putnika izgubili zato što se više u Doboju nemogu kupiti njihove karte u Agenciju Touring gdje su se inače prodavale,pa su radnici koji u toja Agenciji rade sve svoje putnike prebacili CTS i Kosmosu.
A zašto se ne može više kupiti karta u Doboju u toj agenciji.
Mr.Evil
Pješak
*

« Reply #568 on: February 20, 2012, 17:50:07 »

Kažu takva politika Globtoura
archy
Putnik
*

« Reply #569 on: February 21, 2012, 03:23:30 »

Ja se spontano uključujem,a linija Dortmund-Bihać,jedne prilike sam razgovarao s vozačem druge firme,al je iz Bihaća isto,kaže Sideral došao s dva putnika,pa i mene ''zanese'',kontam gdje je tu rentabilnost,a ekspanzija je neupitna?
Pages: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 78   Go Up
  Print  

Jump to: