Polako, ali sigurno oni uzimaju dio po dio .. U zapadnoj hercegovni im je ostao jos Ćićko, ako mu pokupe đake kuku im se, pored njega ostale su jos Bregava Trans, Autoherc, Autoprevoz Mostar, i Autoprevoz-bus Mostar. .. Krug se uveliko suzava, a samo najjaci ce ostati, ja vama kazem da je Globtour najjaca firma u BiH, a vi mene napadate, ali evo vam dokaza, kupuju i firme i autobuse ko male autiće .. Inace ovu informaciju u kupovini mi je ocu prenio gazda Vučić.. Mislim da Globtour najvise interesuju njihove linije, za Paris, NS, Beograd ...
To je normalno, i to tako treba. Od ovih 5 velikih koji sada operisu u Hercegovini, otpast ce sigurno jos jedna, vjerovatno Autoprevoz Mostar.
Preostale 4 kompanije ce da poklope i Istocnu Hercegovinu, za koju mi inace uopste nije jasno zasto do sada Bregava nije agresivno tamo krenula.
Slican proces predstoji i u ostatku BiH, tako da ce jednog dana npr u SBK postojati samo npr. CTS, Travnik Trans i Servistrans.
Ovo smijesno stanje gdje u jednoj opstini od 25000 stanovnika postoje 2 ili cak 3 prijevoznika je neodrzivo...