makljen1123
|
|
« Reply #330 on: June 19, 2012, 20:30:14 » |
|
Da vas pitam, koji je gbr imao onam Man Avtomontaža Da pojasnim, bus je prvo imao bijelo-narandžastu reklamu "LADY", a zatim je bio "presvučen" u "Nektar" pivo (u njegovu reklamu) Garaža mu je bila u blizini škole Aleksa Šantić, kod "Crvenih zgrada" u Rosuljama Čini mi se da je na njihovim voznim kartama pisalo "MIRON", a AP-ove mjesečne karte su prolazile kod njega Radio je na liniji br. 1 (2008-9 je "nestao"). Kakve je on veze imao sa AP-om da mi je znati...?! Pitanje za člana "blic" da li radite u AP- koju dužnost obavljate i, ako ste vozač, na kojem tipu radite (gradski, prigradski, međugradski, međunarodni)? Pošto sam danas malo otišao do AP-a i (kao i svaki put) imao prilično neugodno iskustvo sa njima... Hvala.
Sa PORTIRIMA* (Vozači su legende ) nekada poslije ovog nesretnog rata dosta vozača je imalo svojih buseva u ap i bili su kooperanti sa aptj.vozili su svoje buseve,a platu su primali kao i oni koji nisu imali svoje buseve u ap.pa tako i miron je bio kooperant sa ap. za ostalo ti ne mogu odgovoriti ali ti odgovorim nekad kad se sretnemo na kavi Dogovoreno Biće za jedno 5-6 godina Sjećam se, 2001. - 2002. su našim ulicama krstarili kombiji... jesu li oni imali isti status kao Miron ili? Primjer linije 8, 13... znam da su pored buseva bili i kombiji... Hvala
|
|
|
|
Setra S 417 HDH !!!
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #331 on: June 27, 2012, 19:55:06 » |
|
jesu to i ovi stigli u AP i koliko komada? Ili je jedan otišao u Prevoz Golub a drugi u AP?
|
|
|
|
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #332 on: June 27, 2012, 21:59:53 » |
|
Nema šta, Kinezi zavladali Bosnom i Hercegovinom.
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
blic
Putnik
|
|
« Reply #333 on: June 27, 2012, 22:58:51 » |
|
jesu to i ovi stigli u AP i koliko komada? Ili je jedan otišao u Prevoz Golub a drugi u AP? koliko znam ovaj bi trebao ostati u ap,drugi je u golubu
|
|
|
|
|
|
|
arsenal boka
Kondukter
|
|
« Reply #334 on: June 30, 2012, 14:13:41 » |
|
Ljudi, jel`tacna prica da je onaj berkhof kotorske Autoboke koji se prije dvadesetak dana prevrnuo u BiH dovucen u garazu APBL i da je sa njega skinuto sve upotrebljivo ?
|
|
|
|
|
|
|
mmarko
Putnik
|
|
« Reply #335 on: June 30, 2012, 14:35:06 » |
|
Bio jeste u garaži AP,a prije nekoliko dana sam prolazio pored i nije ga bilo. Dok je bio kod njih,čini mi se da je bio izvađen motor.
|
|
|
|
|
|
|
|
arsenal boka
Kondukter
|
|
« Reply #337 on: June 30, 2012, 17:25:17 » |
|
Hvala za slike. Tuzno izgleda.... Zna li se gdje je zavrsio motor ?
|
|
|
|
|
|
|
blic
Putnik
|
|
« Reply #338 on: July 01, 2012, 00:38:07 » |
|
jesu to i ovi stigli u AP i koliko komada? Ili je jedan otišao u Prevoz Golub a drugi u AP? ovaj ljepotan je danas dobio novu shemu,pa sad piše NEOBAS.nova firmaaaaaaaaaa,isti vlasnik
|
|
« Last Edit: July 01, 2012, 11:00:50 by The_Dubster »
|
|
|
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #340 on: July 02, 2012, 08:57:06 » |
|
Sliku mi je dala drugarica na fb, pošla je iz sarajeva u 15:30, glupo je da nju pitam koji je gbr, naplatna rampa je u Visokom kaže ona... kaže zaglavi se; bagerom su ga izvukli nakon sat vremena. Ovo je naplatna kućica Podlugovi, tu se isključi i ide dalje do autobuske stanice Visoko. Stvarno ne kontam kako se uspio zaglaviti ovdje ...
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
mmarko
Putnik
|
|
« Reply #341 on: July 03, 2012, 14:27:18 » |
|
Danas sam ispred AS Banjaluka vidio oba King Longa(Golubovog i NEOBAS-ovog).Bila nekakva prezentacija ta dva autobusa. Ruše i zgradu Autoprevoza,ova što se vidi gore na slici.
|
|
|
|
|
|
|
papajoe
Putnik
I tako; dođeš mi u san...
|
|
« Reply #342 on: July 03, 2012, 19:13:23 » |
|
A moze li meni neko objasniti sta je ustvari NEOBAS? Mozda je glupo pitanje, ali ipak...
|
|
|
|
Ti si sitna riba u ovom moru plavom... Sitna riba!
|
|
|
mmarko
Putnik
|
|
« Reply #343 on: July 03, 2012, 19:15:13 » |
|
Dio Autoprevoza koji se odvojio.
|
|
|
|
|
|
|
blic
Putnik
|
|
« Reply #344 on: July 03, 2012, 22:03:44 » |
|
Sliku mi je dala drugarica na fb, pošla je iz sarajeva u 15:30, glupo je da nju pitam koji je gbr, naplatna rampa je u Visokom kaže ona... kaže zaglavi se; bagerom su ga izvukli nakon sat vremena. Ovo je naplatna kućica Podlugovi, tu se isključi i ide dalje do autobuske stanice Visoko. Stvarno ne kontam kako se uspio zaglaviti ovdje ... gbr 1225 bila mu otvorena sva vrata i loša procjena vozača,inače taj vozač rijetko vozi za sa,samo po potrebi
|
|
« Last Edit: July 03, 2012, 22:07:32 by The_Dubster »
|
|
|
|
|
|