bhbus.ba
November 21, 2024, 16:44:19 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 75 76 [77] 78 79 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: Kantić - Razno/Diskusije  (Read 472121 times)
coleman
Kondukter
**

« Reply #1140 on: January 23, 2012, 19:47:53 »

Mozda sam ja taj forumas koji je toekao,,,,!!!! nisam rekao da je najneogranizovanija, ali mi se nesvidja sto se nekad i po 5 puta presjeda do Njemacke, i u tim guzvama se cesto gube stvari torbe itd itd :-D ali okej

Ja sam putovao isto par puta sa kanticem do njemacke  , ima presjedanja malo "vise " al sta ces sta je tu je ,putnik ipak moze sam sebi da bira prevoznika , meni licno nije smetalo to presjedanje .

Ima mozda 2 presjedanja ko ide iz sarajeva za Calw, ali ko ide na liniji za Dortmund imas jedno presjedanje iz Sarajeva i nijedno iz Tuzle.
Ljudi ili dijeca na forumu pricaju razne gluposti, iz razloga npr sto mu se vise naizgleda svidja Man nego Setra, pa onda ne valja Kantic a valja CTS.
Ko se god razumije imalo u autobuse ili ko se ikad vozio do Njemacke, zna da je Setra svemirski brod za Mana i gotovo
ecehajic
Mehaničar

« Reply #1141 on: January 23, 2012, 20:45:02 »

najnesposobnija firma,ako je kantic najnesposobnija firma otkud to njemu bogati do 2o setri serije 400.kantic je jedna ugledna prevoznicka firma u bih,po kojoj se i ostali trebaju ugledati.

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #1142 on: January 23, 2012, 20:46:48 »

Mozda sam ja taj forumas koji je toekao,,,,!!!! nisam rekao da je najneogranizovanija, ali mi se nesvidja sto se nekad i po 5 puta presjeda do Njemacke, i u tim guzvama se cesto gube stvari torbe itd itd :-D ali okej

Ja sam putovao isto par puta sa kanticem do njemacke  , ima presjedanja malo "vise " al sta ces sta je tu je ,putnik ipak moze sam sebi da bira prevoznika , meni licno nije smetalo to presjedanje .

Ima mozda 2 presjedanja ko ide iz sarajeva za Calw, ali ko ide na liniji za Dortmund imas jedno presjedanje iz Sarajeva i nijedno iz Tuzle.
Ljudi ili dijeca na forumu pricaju razne gluposti, iz razloga npr sto mu se vise naizgleda svidja Man nego Setra, pa onda ne valja Kantic a valja CTS.
Ko se god razumije imalo u autobuse ili ko se ikad vozio do Njemacke, zna da je Setra svemirski brod za Mana i gotovo
Da, najviše sam napisao svoj post gore na dani-ze-ov zato što djeca pišu svašta a nema argumenata, svoje lična mišljenja i gluposti pišu ! Tačno, ako se ide za Calw, presjeda se gore Munchen, ali za Dortmund iz Tuzle ti nema presjedanja, iz Sarajeva kao što rekoh ima u Jelahu, i to svaki puta... A kao što reče MAN TGA, i ne smetaju ta presjedanja, usputno pauza, cigara i dobro dođe u konačnici... Bugojno - Bregenz, putovo iz Gračanice, nema presjedanja, Goražde - Dortmund putovo iz Gračanice podavno, isto nema presjedanja, tako je i danas dan...

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #1143 on: January 23, 2012, 22:21:51 »

Eh tako je Amare, to baš najviše dođe kao pauza i koristan odmor za sviju, pogotovo za pušače... Putnici izađu, nemaju puno posla oko prenošenja torbi jer to sigurno obave vozači, malo prošetaju i jednostavno uđu u drugi, bolji i udobniji autobus.  Wink

Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom.
Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #1144 on: January 24, 2012, 08:40:11 »

Tipicno, Volite ovu firmu i nedate rec da neke stvari rade pogresno, a rade ih sto posto, samo sto ja nisam ovjde da se kome pravdam, niti sam ovdje da se nesto svadjam... NISAM ZAPOCEO OVU TEMU!!! TAKO DA SE NEMATE STA NA MENE LJUTITI! CESTO NEKE STVARI KAZEM U AFEKTU, IMA STVARI KOJE SAM POGRIJESIO, A IMA STVARI ZA KOJE STOJIM DA SAM IH REKO....... TQAKO DA SA SVOJE STRANE OVU TEMU ZATVARAM, KAO STO REKOH NISAM JE SAM NI POKRENUO....!!!!

BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
dreiachser
Putnik
*

« Reply #1145 on: January 25, 2012, 22:01:22 »

Da se i ja nadovežem na presjedanje... Sve zavisi odakle se putuje i koliko putnika ima, ali maksimalno se presjeda dva puta, barem sam ja tako vidio. Nije bas da traje deset minuta, zna to trajati i po pola sata, ali sta je, tu je. Kao što je u prethodnim postovima rečeno, niko nije prisiljen da putuje s Kantićem, mnogo solucija postoji Wink
MAN TGA
Pješak
*

« Reply #1146 on: January 25, 2012, 22:22:53 »

Da se i ja nadovežem na presjedanje... Sve zavisi odakle se putuje i koliko putnika ima, ali maksimalno se presjeda dva puta, barem sam ja tako vidio. Nije bas da traje deset minuta, zna to trajati i po pola sata, ali sta je, tu je. Kao što je u prethodnim postovima rečeno, niko nije prisiljen da putuje s Kantićem, mnogo solucija postoji Wink

Ja sam putovao iz Zenice za Konstanz (Bodensee) i presjeda se na Jelahu ,Samcu i Ulm-u ,za mene nije to problem ,e sad ja mislim nije ni to svaki put  al nije lose da se malo protegnu noge i zapali po koja ,sad zavisi sve kako kome to odgovara  Cheesy
dreiachser
Putnik
*

« Reply #1147 on: January 25, 2012, 22:28:11 »

To već ne znam, jer nisam nikada putovao do Bodensee-a. Ni meni lično uopšte ne smeta presjedanje iz istih razloga, a i sat vremena gore dole mi ništa ne znači. A i cijena karte me uvijek "utješi" Smiley
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #1148 on: January 26, 2012, 10:20:01 »

Tipicno, Volite ovu firmu i nedate rec da neke stvari rade pogresno, a rade ih sto posto, samo sto ja nisam ovjde da se kome pravdam, niti sam ovdje da se nesto svadjam... NISAM ZAPOCEO OVU TEMU!!! TAKO DA SE NEMATE STA NA MENE LJUTITI! CESTO NEKE STVARI KAZEM U AFEKTU, IMA STVARI KOJE SAM POGRIJESIO, A IMA STVARI ZA KOJE STOJIM DA SAM IH REKO....... TQAKO DA SA SVOJE STRANE OVU TEMU ZATVARAM, KAO STO REKOH NISAM JE SAM NI POKRENUO....!!!!
Opomena za korištenje CAPS LOCK (Velika slova), to je po pravilima zabranjeno... Ako si zaboravio pravila, pravilnik BHBus.net-a, zamolio bi te da se ponovo potrudiš pročitati ga !

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #1149 on: January 26, 2012, 10:23:46 »

Pa naravno dijete da volimo ovu firmu... Naravno da nisam jedini koji je voli i koji je njen fan, naravno da će imati više simpatizera kad je firma top, od voznog parka pa nadalje...

E sad ti opet kao što i sam govoriš da ti dolazi do toga da u afektu kažeš neke stvari, ti često i bespotrebno i gluposti pišeš. Ko je rekao da nedamo reći da rade neke stvari pogrešno, niko od nas nije rekao da se ne presjeda, da se torbe nikako ne zaborave, dešava se to sve, ali nije u toj mjeri u kojoj ti pričaš, na osnovu čuo od nekoga, nemaš neke čvrste argumente... Dakle pretjeruješ, što nije mjesto ovdje, pretjeruj to nekome privatno, ovdje iznosi onako kako jest i kako si provjerio 100%, ovo nije čaršija, pa da se za čaršijskom kaficom stvara čaršijska priča rekla-kazala... Smiri mali doživljaje... Nema potrebe a ni mjesta tome ovdje !

Lyon
Putnik
*

« Reply #1150 on: January 29, 2012, 19:53:44 »

Pa naravno dijete da volimo ovu firmu... Naravno da nisam jedini koji je voli i koji je njen fan, naravno da će imati više simpatizera kad je firma top, od voznog parka pa nadalje...

E sad ti opet kao što i sam govoriš da ti dolazi do toga da u afektu kažeš neke stvari, ti često i bespotrebno i gluposti pišeš. Ko je rekao da nedamo reći da rade neke stvari pogrešno, niko od nas nije rekao da se ne presjeda, da se torbe nikako ne zaborave, dešava se to sve, ali nije u toj mjeri u kojoj ti pričaš, na osnovu čuo od nekoga, nemaš neke čvrste argumente... Dakle pretjeruješ, što nije mjesto ovdje, pretjeruj to nekome privatno, ovdje iznosi onako kako jest i kako si provjerio 100%, ovo nije čaršija, pa da se za čaršijskom kaficom stvara čaršijska priča rekla-kazala... Smiri mali doživljaje... Nema potrebe a ni mjesta tome ovdje !
Mi smo prije svega ovdje bar ja zato sto volim autobuse, i slike autobusa ma koja firma bila. Ne osporivo je da Kantic ima najbolji vozni park, sto se mnogi slazu al ne mozemo mi komentarisati politiku firme i polascima prije na 15 do pola sata prije od drugoh prevoznika...i jos  sve sta se desava... Ne volim ni o kome ruzno da pisem mislim na lose komentare i izbjegavam to, al evo tjera te me da napisem da je Kantic ove sedmice ostavio putnicu u Njemackoj jer je imala dvije torbice ( ne torbe) i kolica za bebu. objasnjenje vozaca je bilo da nece da primi kolica jer nema djeteta...mislim nigdje veze!!! Mislim da kad bi gazda saznao da bi taj odma nogu dobio.
A vidim za ova presjedanja samo se slazu pusaci, a ovi sto ne puse ne moraju ni putovati... Ne znam gore u Eu gdje presjedaju al ovo u BiH kako vidim pretezno je na otvorenom i lijepo je cekati kad nije minus i kad ne pada,a l bas na ovom vremenu ne znam kome je bas da presjeda i pravljenja tako cestih pauza.
Sretno u daljem radu Kantica...
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #1151 on: January 29, 2012, 20:27:53 »

Mi smo prije svega ovdje bar ja zato sto volim autobuse, i slike autobusa ma koja firma bila. Ne osporivo je da Kantic ima najbolji vozni park, sto se mnogi slazu al ne mozemo mi komentarisati politiku firme i polascima prije na 15 do pola sata prije od drugoh prevoznika...i jos  sve sta se desava... Ne volim ni o kome ruzno da pisem mislim na lose komentare i izbjegavam to, al evo tjera te me da napisem da je Kantic ove sedmice ostavio putnicu u Njemackoj jer je imala dvije torbice ( ne torbe) i kolica za bebu. objasnjenje vozaca je bilo da nece da primi kolica jer nema djeteta...mislim nigdje veze!!! Mislim da kad bi gazda saznao da bi taj odma nogu dobio.
A vidim za ova presjedanja samo se slazu pusaci, a ovi sto ne puse ne moraju ni putovati... Ne znam gore u Eu gdje presjedaju al ovo u BiH kako vidim pretezno je na otvorenom i lijepo je cekati kad nije minus i kad ne pada,a l bas na ovom vremenu ne znam kome je bas da presjeda i pravljenja tako cestih pauza.
Upravo tako kolega, slažem se stobom, ja priznajem, mada i ne moram to jer to većina i zna da sam veliki fan Kantić Touristik firme, ali opet realno gledam i naravno ne branim stvari koje nisu ok itd, a i od čega mi je to da ovdje branim i ulazim u diskusije jer u konačnici lično nemam ništa od toga. Ja firmu prvenstveno volim  i fan sam zbog voznog parka koji je meni vrh a i velikim dijelom što mi se kod kantića sviđa jednolikost po pitanju izgleda, boje, šema autobusa. A to sada unutrašnja organizacija firme, politika poslovanja svake firme pojedinačno itd, ja ne ulazim u to, nit želim, niti me to nešto posebno i interesuje. Sad  vezano druže ovo što si naveo za polaske da neko prije kreće i hajde ga znaj ko i još kakvim se potezima koristi koji prevoznik a sve to kako bi uspio pribaviti sebi finansijsku korist, jer sve firme, svi prevoznici pored svega isključivo rade i voze kako bi zaradili lovu, to je poso. Vezano za tu situaciji za putnicu i kolica, itekako po meni ružna stvar i potez vozača. Ali kao što i ti sam kažeš, kada bi gazda znao za mnoge situacije i ponašanja pojedinih vozača naravno da bi to vjerovatno odma rješavalo se oglasom, naročito jer niko neće dozvoliti da mu jedan pojedinac kvari posao i ugled firme, jer tako odma gubi na uspjehu, na putnicima i u konačnici na zaradi. Ali nije to samo tako kod Kantića, nažalost takvih primjera i sluačjeva je još u finome broju, a najviše zbog stava, kulture i karaktera svakog pojedinca vozača. Pogotovo kada su u pitanju veći prevoznici to je jako teško kontrolisati i pratiti šta i kako se ponaša i odnosi svaki vozač prema putnicima svojim. A nažalost i takvih vozača "iskompleksiranih" i nekulturnih je u finome broju, što nije lijepa stvar nikako, ali naročito po pitanju vozača iz BiH. Ali tako je kako je... Što se tiče pauza, presjedanja, stoji sve, ali po pitanju kada su hladnija vremena i ovako kao što je sada, naravno da putnici prilikom presjedanja što ja znam i što sam više puta prisustvovao kada sam putovao na relaciji Sarajevo-Gračanica s Kantićem, pa u Jelahu presjedanje, kada je lijepo vrijeme putnci čekaju ljepo sve ok, a kada je ovako zima, ili kiše itd, govorim za presjedanje u Jelahu, putnici koji su stigli iz Sarajeva pa čekaju buseveza Švicarsku, Njemačku i Austriju naravno čekaju u autobusu dok ne dođu ti autobusi, autobus stoji u mjestu upaljen, grijanje radi itd i sve ok. Ja ne znam po pitanju tih nekih presjedanja gore Munchen koji idu za Calw itd, ne zam kako se to odvija itd i koliko traje vremenski, ali ovo presjedanje u Jelahu uvijek traje maximalno do 20 minuta, obično presjedanje se obavi za 10tak minuta. Putnici samo iz busa Sarajevo izađu i presjedu u bus sa kojim idu dalje ka svojoj destinaciji. Prtljag, torbe itd sve prebace vozači, tako da putnici samo trebaju izaći iz jednog autobsa i sjesti u drugi i to je to. Ovo govorim za presjedanje u Jelahu i tako uvijek bude, kada god sam ja putovao tako je bilo, i uvijek za 10 min idemo dalje.

coleman
Kondukter
**

« Reply #1152 on: January 29, 2012, 21:06:49 »

Ma svi bi najvise volili da vozi samo Touring, pa da karta do Munchena bude jedno 120eur, kao kod Bakica!!!
Trazite dlaku u jajetu, svima se dogadjaju neprijatne stvari. Sjecam se prije par godina mom ocu je ispalo da mora busom za DE, a mora presjedati  u Munchenu na voz, pitao je za polazak subotom navece (Tuzla-Dortmund), da li staju u Hansastrasse, oni su nesto smrsili kao da staju, ustvari su ga posle izbacili kod Alianc arene, morao je platiti taxi do HbF cini mi se oko 40eur
coleman
Kondukter
**

« Reply #1153 on: January 29, 2012, 21:07:58 »

Evo konkretno jos jedan primjer za presjedanja, sta rade Transturist i Bricic sa putnicim iz bijeljine za Njemacku???
Nemojte se praviti ludi molim vas
damir050
Vodič puta

« Reply #1154 on: January 29, 2012, 22:35:03 »

Sto se  tice presjedanja svaki Prevoznik na  Linijama  za Eu to praktikuje , izuzev ko ima pun Autobus recimo  za Dortmund taj  nece pravit prebacivanje putnika

Pages: 1 ... 75 76 [77] 78 79 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: