bhbus.ba
November 21, 2024, 21:49:56 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 100   Go Down
  Print  
Author Topic: Kantić - Razno/Diskusije  (Read 472506 times)
kilometar
VIP Član
Kondukter
*

« Reply #75 on: July 05, 2010, 20:31:03 »

Pa šta im to znači uopće?  U cijeloj ex Yugi se drugi bus zove BIS.  Bus ispomoć.  Ajde pitajte nekog kad ste tako dobri s njima šta im to znači, baš me zanima.
  Ako se je u cijeloj ex Jugi pisalo "BIS",molim te posalji neku sliku pa da eto i mi to vidimo!
IK-115
Guest
« Reply #76 on: July 05, 2010, 20:39:38 »

Nećeš nigdje vidit na tabli da piše BIS, ako ima više od jednog autobusa onda imaju papire "1",  "2"..... a BIS piše u nalogu.  Ma dobro ako vi kažete da je biss, nek bude, samo mi nije jasno što to znači
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #77 on: July 05, 2010, 20:46:45 »

pa da se zna da je biss voznja, oznacava se drugi autobus koji vozi istu liniju kao ispomoc, to jeste kad je prvi popunjen a ima jos putnika, ulece u tu turu drugi bus, i nosi tablu biss, vjerovatno radi putnika, da znaju da je to dodatni bus, da on nestaje, samo prati taj prvi koji ide, jer su oba puna ... sta vec ...

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #78 on: July 06, 2010, 00:56:01 »

Da se nadovežem na raspravu koja je započeta u temi sa slikama...

ZAKON FBIH O CESTOVNOM PROMETU:

''Prijevoznik može obavljati linijski prijevoz putnika za registrirani vozni red s više vozila prema tom voznom redu, s tim da se prijevoz obavlja svim vozilima na cijeloj relaciji autobusne linije za koju je vozni red registriran (BIS vožnja).
Vozilo kojim se obavlja prijevoz iz stavka 3. ovog članka pored ploče iz stavka 2. ovog članka mora imati i ploču sa natpisom “BIS vožnja”. ''

Znači, tabla sa natpisom BIS je obavezna, a bus se ne označava brojem. Brojevi se samo stavljaju u slučaju vandredne vožnje..naravno ukoliko se vozi sa više autobusa. A za to famozno drugo S ne znam, to je do prevoznika.
« Last Edit: July 06, 2010, 01:12:55 by Mustafa YJM » Logged

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
IK-115
Guest
« Reply #79 on: July 06, 2010, 15:00:43 »

Vi tu mene napadate i brišete mi postove, a nakraju ispada da onako kako sam ja govorio piše u Zakonu FBIH o cestovnom prometu.  A jeste i vi neki moderatori
kilometar
VIP Član
Kondukter
*

« Reply #80 on: July 06, 2010, 16:41:18 »

Danas viđena od Kantića Setra 417HDH u blizini GP Orašje,na vanrednoj liniji! Najvjerovatnije je u pitanju turistička voznja.............
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #81 on: July 06, 2010, 17:04:04 »

Vi tu mene napadate i brišete mi postove, a nakraju ispada da onako kako sam ja govorio piše u Zakonu FBIH o cestovnom prometu.  A jeste i vi neki moderatori

druze nije bilo brisanje namjerno, to sam ja slucajno i svoj i tvoj post izbriso, pokuso sam prebaciti te postove u ovu temu, iz slika, medjutim ova verzija foruma to nedozvoljava, nadam se da se neljutis, jer stvarno nije bilo namjerno... i da pokazalo se da si upravu, sto nismo ni osporavali, ja sam napisao da neznam zasto pise biss a ne bis, i meni je cudno i kazem ti trazio sam na netu pod tim nazivom objasnjenje ali nisam uspio naci .. izvinjavam se jos jednom ...

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #82 on: July 06, 2010, 18:15:24 »

Da, po pravilu se piše BIS, ali to što Kantić na svojim tablama ima još jedno S mi ne znamo i nismo ni tvrdili da je to drugo famozno ''S'' obavezno. Bio si upravu, u jednoj stvari, međutim, izjavio si da se autobus(i) na ispomoći označavaju brojevima i zato sam ti i izvadio citat iz Zakonika da vidiš da na svaki dodatni bus mora da se stavi tabla sa natpisom BIS a ne redni broj busa.

Izvinjavam ti se duboko ako sam te bilo čime uvrijedio, ali bih te isto tako zamolio da ne budeš tako drzak i arogantan...niko tebe buraz ne napada ali ako ne želiš da drugi imaju loše mišljenje o tebi moraš malo bolje birati riječi Wink....

« Last Edit: July 06, 2010, 18:18:43 by Mustafa YJM » Logged

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #83 on: July 06, 2010, 19:34:51 »

ma ok je sve, cemu sad frka neka, rjeseno i to je to Wink ... a vanredni prijevoz mora imati brojeve ... Wink ... gotova diskusija o tome ...

IK-115
Guest
« Reply #84 on: July 06, 2010, 23:46:52 »

Jedino moguće objašnjenje bi mi bilo to šta na latinskom "BISS" znači dupli.  Pitajte malo starog Kantića, možda on zna latinski  Cheesy Cheesy Cheesy
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #85 on: July 07, 2010, 00:06:15 »

sve je moguce, nije latinski nesto posebno ha ja, a sto se tice toga, mozda pitam, ako nezaboravim, jer imam bitnijih stvatri za pitati i slikati prilikom moje sledece posjete kantic touristiku ...

Goran SK
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #86 on: July 07, 2010, 00:52:27 »

Vec kad  isunjavas zelje Grin,ja bi znao zasto na jednom skylinera je drug dezajn a na drugog nema nista Huh?  Cheesy
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #87 on: July 07, 2010, 00:59:12 »

jer je taj ponovo radjen, pa je bio i na prodaju jedno vrijeme, zato nisu radili dizajn, i mene je to interesovalo pa sam pitao Wink

The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #88 on: July 07, 2010, 20:06:34 »

extra si je uvatio, samo ti slika malo "siromašna". s čim slikaš Almire?

Almir
Moderator Podforuma
Mehaničar
*

« Reply #89 on: July 07, 2010, 21:26:22 »

hehe ma ovo je bilo iznenada..a slikam s mobitelom..bit ce boljih slika Wink

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 100   Go Up
  Print  

Jump to: