Nenad_KM
Kondukter
|
|
« on: June 08, 2011, 09:55:51 » |
|
U nedelju obisao sam Bjeljinu tacnije Crkvu(Vladicevinu) Sv. Vasilija Ostroskog, Etno selo Stanisic i Banju Dvorovi. Bilo je vrlo lepo, slede i fotografije. Stizemo u dvoriste Vladicevine i evo par fotografija Uploaded with ImageShack.usIkonostas(mozaik) Sv. Vasilija Ostroskog Cudotvorca oslikan iznad ulaza u Crkvu Uploaded with ImageShack.usCesma koja se nalazi u dvoristu Uploaded with ImageShack.usMozaici koji se nalaze na cesmi Presveta Bogorodica! Uploaded with ImageShack.usSv. Sisoje Uploaded with ImageShack.usSv.Petka Uploaded with ImageShack.usPogled na hram iz drugog ugla Uploaded with ImageShack.usCasni Krst Uploaded with ImageShack.usJa pored Casnog Krsta Uploaded with ImageShack.usDa navedem i to da se ovde nalazi deo Mosti Sv. Vasilija Ostroskog koje nisu prenete u Manastir u Crnu Goru. Zavrsen je obilazak Vladicevine u Biljeni zatim, nastavljamo put dalje ka Etno Selu Stanisic....
|
|
« Last Edit: August 07, 2011, 04:04:36 by Amar »
|
|
Nibus 400.22 GB 523
|
|
|
Nenad_KM
Kondukter
|
|
« Reply #1 on: June 08, 2011, 10:03:14 » |
|
Nastavljamo dalje sa slikama, u Bjeljini je bilo lepo ali sad u Etno selu je jos lepse! Nailazim na ovaj lepi Brodic tj. na Nojevu Barku Uploaded with ImageShack.usSankt Petrburg restoran Uploaded with ImageShack.usJa pored roga :wink: Uploaded with ImageShack.usMala Crkvica okruzena cvecem i zelenilom Uploaded with ImageShack.usCrkva uz koju je i ZVonik Uploaded with ImageShack.usZvonik u cvecu... Uploaded with ImageShack.usZvono koje ceka coveka dobrog srca! Uploaded with ImageShack.usCesma sa mozaikom na kome je Sv. Nikola Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
Nibus 400.22 GB 523
|
|
|
|
Nenad_KM
Kondukter
|
|
« Reply #3 on: June 08, 2011, 10:23:29 » |
|
Bunar zelja - ubacis novcic i pomislis zelju :wink: Uploaded with ImageShack.usA ovo pise na bunaru zelja Na srpskom jeziku Uploaded with ImageShack.usI na engleskom Uploaded with ImageShack.usMuzej soba Uploaded with ImageShack.usMala kolibica pored koje prolazi mali potocic Uploaded with ImageShack.usNojeva barka iz drugog ugla Uploaded with ImageShack.usToliko za sad, ako ste u mogucnosti moja vam je preporuka obidjite ovo mesto jer je veoma lepo, ljudi su vrlo ljubazni i ne znam sta jos da kazem.. U Banji Dvorovi nisam nista slikao jer mi je umrla baterija na aparatu pa sam i u Stanisicu morao da fotografisem malo i telefonom..
|
|
|
|
Nibus 400.22 GB 523
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #4 on: June 08, 2011, 10:43:49 » |
|
Imao sam priliku posjetiti ovo mjesto, zaista je krasno sve uređeno...ko prolazi kroz Bijeljinu obavezno treba da svrati, neće se pokajati.
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
Nenad_KM
Kondukter
|
|
« Reply #5 on: June 08, 2011, 13:58:01 » |
|
Imao sam priliku posjetiti ovo mjesto, zaista je krasno sve uređeno...ko prolazi kroz Bijeljinu obavezno treba da svrati, neće se pokajati.
To kazem i ja, a ulaz u etno selo nista ne kosta, znaci potpuno BESPLATNO a ni pice u kaficima nije skupo...
|
|
|
|
Nibus 400.22 GB 523
|
|
|
mate
VIP Član
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #6 on: June 08, 2011, 14:19:42 » |
|
To kazem i ja, a ulaz u etno selo nista ne kosta, znaci potpuno BESPLATNO a ni pice u kaficima nije skupo... Eto sto je mentalitet ovdasnjeg naroda (Hr, BiH, Srbija, CG) - nema naplate ulaza, a na zapadu bi bome bili posteno oderani za razgledanje takvih mjesta...
|
|
|
|
|
|
|
Almir
|
|
« Reply #7 on: June 08, 2011, 16:51:59 » |
|
Bravo Nenade, ljepe slike, a jos ljepsa reportaza iskreno mi je drago sto si imao priliku posjetit etno selo i ja bih volio nekad otici da vidim to sve, pa se tako i nadam da cu uspit u tome !
|
|
|
|
|
|
|
Nenad_KM
Kondukter
|
|
« Reply #8 on: June 08, 2011, 17:52:56 » |
|
3 sata koliko sam tamo proveo su mi bila maksimalno ispunjena! E sad da sam mogao duze da ostanem bilo bi super, ali tako je bilo isplanirano, da se oko 15:30 stigne u Banju Dvorovi na rucak i potom u bazen na kupanje i u 18:45 okupljanje i polazak nazad za Pancevo. Zdravlje Boze sledece godine isto se ide sa Ferijalnim Savezom pa ukoliko budem imao novca ici cu opet jer mi se mnogo dopalo mesto!
|
|
|
|
Nibus 400.22 GB 523
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #9 on: June 08, 2011, 19:40:20 » |
|
Drago mi je da si bio i u našoj lijepoj BiH i da ti je bilo lijepo, a ovo smo već gledali kod Mustafe, al od viska ne boli glava, pogotovo ne ovog...
nego vidjeh na jednoj slici prugu u ovom etno selu, jel ima neki vozić koji kruzi ili?
|
|
|
|
|
|
|
Nenad_KM
Kondukter
|
|
« Reply #10 on: June 08, 2011, 20:59:34 » |
|
Ima, slikao sam ga, postavicu sliku kad budem imao vreme da je malo obradim. Inace jos vise sam bio iznenadjen kad sam na skoro svakom objektu(apoteka, pekara, restoran i slicno) video cirilicu koje se izgleda ovde u Srbiji STIDE pa sve vise koriste latinicu... Do duse to je Republika Srpska ali opet vise postuju ljudi cirilicu.
|
|
|
|
Nibus 400.22 GB 523
|
|
|
tomo
|
|
« Reply #11 on: June 08, 2011, 21:36:04 » |
|
Bravo... krasna reportaža, mjesto je predivno!
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #12 on: June 08, 2011, 22:26:37 » |
|
Drago mi je da si bio i u našoj lijepoj BiH i da ti je bilo lijepo, a ovo smo već gledali kod Mustafe, al od viska ne boli glava, pogotovo ne ovog...
nego vidjeh na jednoj slici prugu u ovom etno selu, jel ima neki vozić koji kruzi ili?
Da, ima jedan vozić sa kojim se gosti mogu provozati, samo zaboravio sam kolika je cijena (nije skupo)...ma ja baš nisam imao sreće sa vremenom jer je bila kiša, ovo je super sada.
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
Nenad_KM
Kondukter
|
|
« Reply #13 on: June 08, 2011, 23:32:23 » |
|
Meni je vreme bilo extra, cak sto vise vrucina je bila... Kazem ako budem imao prilike opet cu da obidjem mesto. Ujedno i crkva u Biljeljini mi se dopala.
|
|
|
|
Nibus 400.22 GB 523
|
|
|
bussoliner
Putnik
|
|
« Reply #14 on: June 13, 2011, 22:11:11 » |
|
Da, ima jedan vozić sa kojim se gosti mogu provozati, samo zaboravio sam kolika je cijena (nije skupo)...ma ja baš nisam imao sreće sa vremenom jer je bila kiša, ovo je super sada. Ima vozic, i stanica ''PODLUGOVI'' .. Mnogo zanimljivo.. ja sam tu skoro svaki dan ..
|
|
|
|
|
|
|
|