e ovako odprilike krece moja prica danas O Kantic Touristik, kao i uvijek odem na parking kampusa u Sarajevu, kad tamo onaj bijeli sprinter kantic pokraj kantic neoplana, odem do vozaca sprintera, koji je skoro usto
kad ono stariji covjek, veoma fin, Eso, covjek koji zivi u Gorazdu, koji svako jutro do sarajeva dovlaci kantic putnike, Gorazde - Sarajevo i obrnuto... radi se o covjeku koji je s gosp Kantic prije 25 godina vozio za njemacku, njegov veliki prijatelj koji je snjim citav zivot, prosli sito i reseto ... i tako on meni isprica da ujutro dovuce putnike na onaj bus za Calw, koji vozi putnike iz sarajeva za svicu, njemacku, austriju i svedsku, i onda ceka da pokupi one koji se vracaju iz tih zemalja a zele od sarajeva prema gorazdu, ovaj sprinter i bude kod njega i on se brine o odrzavanju i svemu ... evo slika
kad ja tamo do neoplana tamo moj drug Besim (vozac koji me pokusao zgaziti sa S315 hdh, tad nije imala prednje ratkape) i snjim tako i on ceka da dodje bus iz svedske kao i Eso, i Besim malo odspavo, umoran od puta, ceka posiljku pa da ide u stan odmarati, jer ujutro krece opet iz Sarajeva u 8:30 , i tako sam i snjim bio, sliko bus, pokazivo mi sta sve bus ima, i onda otiso snjim i s esom na kafu na autobusku u cekanju onog busa iz svedske, evo slike neoplana
i evo je nakon 2 sata cekanja sa Besimom i Esom dolazi sa daleko sjevera ...
e onda opet kafa s Besimom i Nijazom i Senahidom koji su dosli s kraljicom, i idu nazad za tesanj u bazu, a Besim ostaje za sutra ujutro da krece u 8:30 , s kafe lagano ispracaj kraljice i jos koja fotka
pri tome je besim morao da proba novu makinu nekih stotinjak metara
i na kraju rekao : Setra je Setra
a to sve pazljivo nadgledali Nijaz i Senahid, imali smo slike kada je krenula za svedsku, evo ih i kada se vratila nova masina, sa za sad predjeni 6000 km ...