bhbus.ba
November 28, 2024, 12:52:02 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 33   Go Down
  Print  
Author Topic: Kantić - Slike 2010/2011  (Read 227847 times)
tomo
Vozač Autobusa

« Reply #255 on: March 26, 2011, 14:50:23 »

Vesela ekipa stiže na AK Zagreb

pa na zasluženi odmor

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #256 on: March 26, 2011, 23:28:04 »

Sad gledam i vidim da sam zaboravio retrovizor zaokružiti Smiley

The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #257 on: March 27, 2011, 22:43:48 »

Danas 417 HDH redizajn 584-J-266 za sutrašnji polazak ... Slike tek sutra ...

Evo Adin je danas slikao Smiley

Goran SK
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #258 on: March 27, 2011, 23:00:20 »

K53-M-299 u Stuttgart

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #259 on: March 28, 2011, 21:40:06 »

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #260 on: March 28, 2011, 21:45:35 »

2. dio slika

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #261 on: March 29, 2011, 23:38:08 »

Zenica, vanredna, utakmica Bosna - Rumunija

Goran SK
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #262 on: March 31, 2011, 00:08:21 »

K53-M-299

Almir
Moderator Podforuma
Mehaničar
*

« Reply #263 on: April 02, 2011, 12:34:11 »

Evo i od mene dvije

Mile
Vodič puta

« Reply #264 on: April 04, 2011, 11:49:30 »

Prošli vikend na Zagrebu
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #265 on: April 05, 2011, 16:49:25 »

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #266 on: April 07, 2011, 05:40:54 »

06.04.2011 Srijeda - Nakon mjesec dana i malo više ne odlaska svojoj kući, da vidim svoju porodicu, mamu svoju, oca Taju i moju sestru moju princezicu i naravno moju ekipu iz čaršije, raju moju, nakon više od mjesec dana ne profuranih snjim, ponovo sam krenuo iz glavnog nam grada naše lijepe BiH, Sarajeva, kući ka Gračanici, na mali odmor i opuštanje sa svojim najmilijim nekih 4-5 dana pa opet nazad na učenje i studiranje.
          Kao od mene već i naučeno i uobičajeno, ali opet ću pomenuti da sam opet naravno putovao Kantić Touristik autobusima do svoga doma, kao i uvijek preugodno i prelijepo putovanje, nažalost na kratkoj relaciji, stvarno bi volio otići na putovanje npr. do Dortmunda i da baš lijepog vremena provedem u Top Class Setrama i uz društvo i komunikaciju i zezancije preljubaznog Kantić osoblja... Nadam se da ću i to uskoro odraditi, tako nešto u tom smislu i smjeru Smiley Pa vidit ćemo.
          Ujutro u 8:15 dolazi na AS Sarajevo, polazak na linijama Sarajevo - Calw i Goražde - Zurich sa AS Sarajevo Kantić polazi svakoga dana u terminu 8:30 h.  Na autobusku stižu uobičajena ekipa na relaciji Jelah - Sarajevo i Sarajevo - Goražde. Na Calwu dolazi S 315 HDH, a iz Goražda stiže LT5 VW kombibus na liniji za Zurich, Švicarsku.
Putnika u Sarajevu na liniji za Njemačku i Švicarsku ukupno je bilo oko 25-tak putnika. Svi smo išli u 315 HDH do Jelaha gdje se presjedalo, na poznatom mjestu. U Zenici ulazi još cca 10-tak putnika, možda čak i 1-2 manje... Ali to je ono čisto informativno, pa ja to tako okvirno govorim te cifre. U Žepču ulazi 1 putnik i u Maglaju 1 putnik. I od Maglaja nastavljamo dalje put prema Jelahu, a to je tačnije opština Doboj Jug, gdje se presjeda u Setre 400 serije uobičajeno... Zašto govorim uobičajeno ovoga puta i to sa navodnicima, objasnit ću Vam i slikovito i prikazati, ali prije toga, prvo ove 3-4 slike načinjene do Jelaha ...

Goražde - Zurich (od Goražda samo do Sarajeva)

Poslije LT5 na AS Sarajevo stiže Kantić S 315 HDH za Calw (vozila samo do Jelaha)

Poštovanog gospodina nisam imao priliku upoznati do jučer, vjerovatno zbog toga što je tek par mjeseci ponovo kod Kantića, do skorijeg vremena gospodin Ismet bio je instruktor i imao je svoju Auto Školu, a prije nekada podavno prije osnivanja Auto škole, također je radio kod Kantića, te se prije nekoliko sedmica odlučio za to da se vrati u ovaj posao a posao Auto Škole zatvori, jer se taj posao više nije isplatio da radi dalje, jer je sve više i više firmi Auto škola, tako da je konkurencija velika a malo posla... Ono dok svako sebi po komadić...

Ovo je bio prvi dio mog jučerašnjeg putovanja Kantić Toursitikom ... Drugi dio ću napisati u drugome postu, radi bolje preglednosti, najviše radi slika, većinom kada postam u zadnje vrijeme gledam na tome da u jednom postu ne stavljam preko 5 slika. Tako da ću drugi dio pusati u drugome postu, jer u ovome imam već 4 slike i fine male sadržaje tekstova ... A ove ostale slike su povezne sa drugim dijelom tako da će se tamo pojaviti sa svojim srodnim slikama Wink

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #267 on: April 07, 2011, 06:08:04 »

OPIS PUTOVANJA - 2. Dio
06.04.2011 Srijeda - Nastavljam sa opisom mog jučerašnjeg putovanja od Sarajeva do Gračanice(kući) Kantić Touristikom, u Zenici, tačnije na izlazu iz Zenice srećemo City-a Kantićevog koji vozi Njemačku i Švicarsku od Jelaha prema Sarajevu, taj će isti sutradan ujutro opet u 8:30 iz Sarajeva za Jelah i tak to funkcioniše... Ugodno putujemo dalje, i lično sam prezadovoljan Kantićevim Setrama 300 serije, stvarno su mašine, idu ko rakete, u kojoj god sam se vozio... Tako da relativno brzo idemo i bližimo se isto tako brzo mjestu presjedanja... Izlazimo sa opštinskog područja Opštine Maglaj i ulazimo u područje opštine Doboj Jug, tu nam u susret dolazi Sprinter Kantićev koji vjerovatno vozi putnike koji su došli ili iz Austrije ili Švedske prema Sarajevu od Jelaha ... Evo ga :

Poslije ovoga susreta kroz nekih 20-tak minuta uspješno smo stigli na mjesto presjedanja, i tu jedno veliko prijatno iznenađenje za mene, ok, radni je dan i često mi se dešavalo da zateknem i radnim danom da Kantić ima bis vožnju za Dortmund, tako i danas, 2 x 417 HDH spremne za boj prema Njemačkoj, ali još veće iznenađenje i veliku radost u meni budi to što za Švicarsku čeka legendarna S 317 HDH na Švicarskim tablama, koja je prije bila na Njemačkim tablama, to je po meni jedan stvarno ekstra bus u što sam se i jučer ponovo uvjerio, a i drago mi je što sam je konačno ulovio pravo da je slikam, jer je "ganjam" više od godinu dana da je slikam, ali nikada ne uspijem, jer je većinom gore u Švicarskoj i većinom gore vozi, a kada dođe u Tešanj u bazu na tehničku kontrolu ja sam većinom u Sarajevu, tako da sam je dugo vremena propušto, a uz to pored mene i kolega Goran SK obožava upravo ovaj bus, baš bus, ne samo model, nego izričito ovaj bus, te sam mu ja davno prije godinu i nešto kada me pitao da li imam slike ove setre detaljnije, ja tada nisam imao, jer je i tad rijedak gost u BiH bila, tako da sam dao obećanje da ću je radi njega slikati kad tad i da će dobiti njene slike, pošto ja ponajviše i slikam Kantićeve buseve i imam najviše Kantić slika, moguće da je Goran očekivo da ću je i prije uloviti, ali evo je jučer ulovljena baš za Gorana da ja ispunim svoje obećanje, jer sam osoba koji drži do riječi... Upravo sam sjeo u tu Setru S 317 HDH na Švicarskim tablicama i u njoj putovao dalje ...

Jako ugodna sjedišta i komforna i sjedišta, i čitav autobus, od razmaka za noge, što je normalno u Setri, u veoma dobrom i očuvanom stanju unutrašnjost, video i audio ozvuka funkcioniše, i ozvuka je predobra, čist zvuk kao suza, ne znam kako da opišem sve to, to se baš mora osjetiti ... Prelijepo mi je bilo, baš mi je bila duša na mjestu ! I tako sam putovao od Jelaha snjom do Gračanica, gdje je kraj mog putovanja, jer sam ja stigao na svoj cilj, kući, pozdrav se sa osobljem/vozačima 317-ke, zahvaljujem im se, dobacuju mi da što prije slike postavim da mogu pogledati, gledaju na FB Kantić grupi, ali kažu da nekada navrate i na forum, jer nisu nešto baš sa računarima, tako da im je lakše FB koristit i naći tako te slike ... Ekstra sve, do sledeći puta ponovo sa mojom najomiljenijom prevozničkom firmom... Stvarno sam veliki fan ove firme ... Paaa paaaa setra ....

Nastavljam u sledećem postu sa 3. dijelom opisa putovanja, imam još Vam postaviti slike Setri 417 za Njemačku i još neke "sličice" Smiley

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #268 on: April 07, 2011, 06:26:33 »

OPIS PUTOVANJA - 3. Dio
06.04.2011 Srijeda - Nastavljam sa završnim 3 dijelom, u njemu Vam postavljam slike od Setri 417 HDH x 2 koje su jučer otišle na liniji za Dortmund, bis vožnja. Jednostavno meni prelijepe "kraljice", pogotovo sa ovom Kantić šemom, pravo im sjeda i stoji "momački", stvarno obožavam vidjeti, sresti Kantićeve buseve, pogotovo Setre 400 serije... Prelud osjećaj za mene ...

i odoše u boj za Njemačku Smiley Jedna je u Doboj Jugu bila 90% puna, druga 30% puna, a u Tuzli će obje biti popunjene nemal, nemal do zadnjih mjesta, par mjesta je i u jednoj i u drugoj ostalo 4-5 ...

Poslije toga krećemo ja, sa ekipom koja vozi za Švicarsku u 317 HDH od Doboj Juga, preko Doboja, za Tuzlu i dalje, i u Doboju srećemo/mimoilazimo se sa još jednom Kantićevom S 417 HDH, koja se vraća sa puta iz Evrope, na liniji Basel - Zavidovići, što me također prijatno iznenađuje, jer dugo vremena se vodila diskusija o tome da li Kantić vozi uopšte tu liniju, ili samo ima dozvolu za nju, a da je ne obavlja, radi putnika itd itd ... Međutim, ovo je svima sigurno dovoljan dokaz da ta linija funkcioniše i kako sam dobio info, da ima putnika na ovoj liniji... A i vjerujem u to, jer se šalje na tu liniju Setra 417 HDH, što se vidi iz priloženoga...

I još za kraj, dok smo putovali sa S 315 HDH iz Sarajeva ka Doboj Jugu, u Zenici sam slikao S 215 kako odmara pokraj Almy benzinske, za poslije podnevni polazak iz Zenice za Zagreb, jer je jutarnji polazak iz Zenice za Zagreb otišla S 315 HDH...

Poslije toga srećemo kod Maglaja, isto S 215 koja je krenula na jutrošnjem polasku na liniji Zagreb - Zenica, a poslijepodnevni polazak iz Zagreba obavit će City ... Tako da je Kantić opet počeo češće slati S 215 na Zagreb, što je sasvim OK stvar, kako su se mnogi složili, jer Kantićeve S 215 još uvijek nisu za odpisati, jer su održavane i sređivanje da kažemo redovno, tako da ta linija za njih po meni ne predstavlja nikakvo opterećenje ... Šteta ovu što je išla iz Zagreba nisam mogo bolje uhvatiti jer se prilijepila uz kamion... Al je opet stavljam kao "dokaz" Smiley

Pozdrav od Amara, nadam se da Vam se sviđaju slike i "kratki opisi" putovanja ...

I molim Vas da ukoliko budete komentarisali šta na ove postove, da to odradite u temi Kantic - Razno/Diskusija, jer radimo na tome da se u ovim temam za Slike, postavljaju samo postovi sa slikama, radi boljeg pregleda slika, a isto tako i diskusija u jednoj temi ... Hvala na razumijevanju !
« Last Edit: April 07, 2011, 06:29:42 by amar » Logged

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #269 on: April 08, 2011, 02:57:14 »

Setra S 315 HDH , povratak iz Stockholma

Setra S 417 HDH nazad iz Njemačke

Danas poslije podne sam imao nekih privatnih poslova za obaviti u Jelahu, te sam tom prilikom uspio odvojiti barem vremena da slikam autobuse parkirane iza benzinske Euro Kantić, ali nisam uspio vremenski stići da posjetim i Kantić Touristik centralnu bazu... drugi puta ...

Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 33   Go Up
  Print  

Jump to: