|
Adin_Zne
|
|
« Reply #1 on: May 29, 2011, 14:37:50 » |
|
Bože sačuvaj, šta je ovo ?
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
mody_kick
VIP Član
Kondukter
|
|
« Reply #2 on: May 29, 2011, 14:40:45 » |
|
Zonda YCK6129HG.
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
Moderator Podforuma
Mehaničar
|
|
« Reply #3 on: May 29, 2011, 15:48:22 » |
|
trebao si ga i sa zada,moze biti da je to onaj sto sam ja mislioda je city n1216,jer nisam tada pratio mnogo buseve....
|
|
|
|
|
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #5 on: May 29, 2011, 19:29:59 » |
|
Adine, uobičajeno pretjeruješ po mome mišljenju sa svojim izjava, proizvođač je kako se vidi, i kako je poznato za proizvođače iz regiona Azijskog kontinenta njihova "mašta" za ne toliko savršeno urađenim dizajnima autobusa koristeći pri tom vizuelnom izgledu ideje, već postojeće oblike od proizvođača poznatih i kvalitetnih marki autobusa koji su svoje proizvode duže razdoblje plasirali na tržište kvalitetnom i orginalnošću vizuelnog uradka i umjetnosti, i to veoma uspješno i uvijek na orginalan način za znak, ime i prepoznatljiv način ostavljanja dojma predstavom na drumovima A to Azijski proizvođači vješto i u velikim mjerama kopiraju pokušavajući uz "krađu/kopiju" vizuelnih oblika od poznatih i provjerenih proizvođača prikriti, ukrotiti uz svoje poglede i radove dizajnskih rješenja vozila, što u velikom postotnom broju obično daje rezultat vozila koje itekako daje ne tako lijep, privlačan dojam ljepote, već se dešava da se dobije rezultat izgleda vozila koji kod većine pojedinaca ostavlja dojam loše kvalitete, ne ukusa, davanja dojma da se radi o ne kvalitetno urađenim i smišljenim rješenjima izgleda vozila, koji kod mene većinom u glavi daju izjavu "Kineska tršljuga" , jer mi takav dojam ostavljaju i daju susretom sa vozilima Azijskih proizvođača. Ali u svakome slučaju mislim da ta vozila nisu za komentara tipa "Bože sačuvaj" ili komentara koji imaju sličnu poentu. Ipak je to vozilo koje posjeduje svoje vizuelno, tehničko i u krajnjem slučaju vozila koja prevoze putnike, što im i jeste primarni cilj, te sigurno kod većine putnika koji nisu toliko u fazonu autobusa i ne ometaju prevoz tim vozilima ili tako nešto. Tako da po meni u svakome slučaju nisu za komentara tipa "Bože sačuvaj", jer ipak ta vozila uspješno prevoze putnike i odrađuju zavidan broj kilometara.
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #6 on: May 29, 2011, 20:40:56 » |
|
jel imaju jos sta u voznom parku, posto mi slike sa stranice nisu bas pouzdane?
|
|
|
|
|
|
|
mody_kick
VIP Član
Kondukter
|
|
« Reply #7 on: May 29, 2011, 22:03:27 » |
|
jel imaju jos sta u voznom parku, posto mi slike sa stranice nisu bas pouzdane?
Za sad imam malo starije slike tri njihova vozila. Imaju jos dvije male Zonde, mada ne znam citav vozni park. Ali naravno bice slika.
|
|
|
|
|
|
|
Ado
Putnik
|
|
« Reply #8 on: May 29, 2011, 22:55:26 » |
|
Jedna identična kao kod mody-a
|
|
|
|
Neoplan Cityliner
|
|
|
mate
VIP Član
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #9 on: September 07, 2011, 14:44:30 » |
|
Danas u B.Brodu ako me moje pracenje ne vara, ovo je jedina S317 GT-HD u BiH
|
|
|
|
|
|
|
doBUS
VIP Član
Vodič puta
|
|
« Reply #10 on: September 07, 2011, 16:08:35 » |
|
Koje linije voze
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
Moderator Podforuma
Mehaničar
|
|
« Reply #11 on: September 07, 2011, 19:44:55 » |
|
ova mu 317 gt hd povecava ugled u parku,inace ovi kinezi su mu nista....setra je za njih kraljica,iako je starija bolja je i udobnija i ima svoj stil....
|
|
|
|
|
|
|
mate
VIP Član
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #12 on: September 08, 2011, 08:01:57 » |
|
Koje linije voze
Zonda je vozila liniju Brod - Vinska - Vrela, a S317 GT-HD Brod - Zboriste - Grk. Dakle ovo je ocito konkurencija ATP Brod i STP Derventa. Ako sam ja jucer dobro to shvatio nabrzinu, polazak im je s parkinga TC Vrata Bosne...
|
|
|
|
|
|
|
mate
VIP Član
Glavni Mehaničar
|
|