Drago mi je da mogu i ja jednu reportažu da postavim. Vidim da su tomo i mate bili u Bleiburgu, a Ado, flatić i Allen_A na Buni, a evo ja sam petak i subotu proveo u vezirskom gradu, Travniku. Prije ovog puta, u Travniku sam bio samo jednom na par sati i to prije nekih 8 godina. Pa sam odlučio da obnovim malo sjećanje ali i da vidim, posjetim i doživim neke nove stvari. Nadam se da će vam se svidjeti ova reportaža
Dakle, polazak iz Sarajeva je bio u 9.15 sa CTSom
ne, nisam putovao sa ovim busom hahaha
Ovaj je bio na liniji za Ren, al sam iskoristio priliku i da se slikam sa kapitalcem CTSa
evo jedna zanimljiva slika - starliner je i na reklamnom posteru a i uživo
moj put prema Travniku je bio puuuuno skormniji, Turkiz III
moram priznati da sam se prvi put vozio u ovom busu i moji utisci na odnosu I. i II. generacije su odlični. Bus izgleda ljepše, ali je i iznutra poprilično dobar. Začuđujuće razmak između nogu je bio poprilično dobar, s obzirom na moju visinu (186 cm). Puno gore mi je bilo u Turkiz II kad sam se vraćao iz Tuzle sa Amarom.
U putu nisam puno toga slikao, jer nisam ni imao neke prilike, a i uglavnom smo išli autoputem....
Moj bus je bio na liniji Sarajevo-Banja Luka, a u Travnik smo stigli oko 11.20. Nakon smještanja u motel, odlučili smo odmah da krenemo u akciju - razgledavanje grada i uživanje u njegovim čarima, a bogme i kuhinji.
Krenuli smo od tako reći početka grada i naravno, prvo su na redu bili busevi, jer je bio petak i bilo je puno izleta iz raznih gradova BiH, a bome i stranaca.
Spremanje za posao
i na "poslu"
nakon toga krenuli smo u razgledavanje grada. Pošto imam oko 450 slika, postaviću oko 40 slika, za koje mislim da će biti dovoljne da vam dočaram Travnik i njegov duh. Prva na redu je bila Elči Ibrahim-pašina medresa
nakon toga smo obišli Plavu vodu
i meni zanimljiv natpis xD
naime u manjim bazenima se nalaze pastrmke, a atrakcija su žute pastrmke, koje su takve zbog nedostatka pigmenta.
Pošto je već bilo vrijeme ručku, skoknuli smo na ručak i na malo odmor. Pravo mjesto za to je bila Lutvina kahvana.
Nakon jela, naručili smo legendarnu lutvinu kahvu, evo kako izgleda
full usluga, nema šta
Nakon što smo napunili baterije krenuli smo na glavnu atrakciju - Srednjovjekovnu utvrdu iz XV stoljeća