U 7 sati ispred Islamskog centra u bugojnu smo se nasli i krenuli sa autobusom firme Servistrans Donji Vakuf.na izlet nije doslo oko 15 putnika,sto je nama ostalima ostavilo vise mjesta za i za spavanje i za salu.put je bio fin i tako smo za neka 4,5 sati stigli u bihac grad koji zivi na rijeci Uni.
Uploaded with
ImageShack.usUploaded with
ImageShack.usjednostavno to je grad u koji trebaju svi otici i vidjeti tu ljepotu koju mi neznamo cjeniti.mene je odusevio,al to nije bio prvi put da sam u bihacu.
prilazak kuli u bihacu
Uploaded with
ImageShack.uskula
Uploaded with
ImageShack.usu podrucju gdje je kula nalazi se grob i crkva...
Uploaded with
ImageShack.uscentar grada bihaca
Uploaded with
ImageShack.us[IMG=http://img801.imageshack.us/img801/6686/p5060272.jpg]http://[/img]Uploaded with
ImageShack.usjedan veoma fino uraden restoran
Uploaded with
ImageShack.usjedna zanimljiva radnja
Uploaded with
ImageShack.usonda smo iz bihaca krenuli za buzim,to je grad koji je nastao poslije rata i dobio status opcine.
u buzimu smo posjetili turbe rahmetli generala Izeta Nanica koji je poginuo zadnji dan borbe za krajinu.
Uploaded with
ImageShack.uscesma koja je sagradena u cast genralu
Uploaded with
ImageShack.usdosli smo u bosansku krupu a vozac je autobus parkirao na fino mjesto kako bi se mogla koja dobra fotka napraviti
Uploaded with
ImageShack.usa jedna koju sam pokusao da ispadne jos bolje ali nije uspjelo
Uploaded with
ImageShack.usispod se nalazio jedan hotel.imali smo pauzu od pola sata pa sam iskoritio priliku da odem na jednu kafu i uslikao ovu ribu koja ima 22 kilograma,a izvukla su je tri momka kako kaze konobar...
Uploaded with
ImageShack.usvrijeme se poslije pogorslao pa je kisa pocela da pada,u jednom trenu preko ceste je pretrcao srndac,nekih 10 minuta i zes.a vidio sam i srndacevu zenku...putevi su bili prazni tokom cijelog putovanja
Uploaded with
ImageShack.usstali smo i do Dzamije i turbeta gdje je ukopan general Mehmed Alagic
Dzamija
turbe
Uploaded with
ImageShack.usu sanskom mostu nam je trebalo stvarno odmora jer je put bio naporan pa sam uspio uslikati ovo
Uploaded with
ImageShack.usi pas je sebi nasao krov nad glavom jer je kisa pljustila,al mi nevozimo putnike da nam stoje,pa smo ga zamolili da saceka drugi bus
Uploaded with
ImageShack.usneki ce reci kakva je ovo fotoreportaza samo vjerski objekti.imali smo takvo putovanje,a kome se nesvida,vidjet ce u samom naslovu o cemu se radi u nastavku pa prema tome nece biti potrebe da gleda slike,i cita tekst.putovanje je bilo dobro.pokusao sam da vam docaram kako je meni bilo,a vama koji niste bili u bihacu,predlazem da prvom prilikom idete i vidite sta je priroda....