Prilikom posjete BHBus.net tima Tuzli i pravljenja reportaže i posjete prevozničkoj firmi Trans Turist Tuzla, osoblje ove firme nas je ugostilo na najgostoprimniji mogući način, te prilikom te posjete i razgovora sa osobljem počevši od direktora pa nadalje dobili smo jednu veliku podršku za naš projekat, te tom prilikom sam dobio kontakte od direktora firme, te od direktora servisa i održavanja u ovoj firmi, mislim pored normalnih telefonskih kontakta sam dobio i njihove e-mail adrese i da se svakako javim kada god su mi potrebne neke informacije, pomoć itd ...
Što ovo piše, evo objašnjenja
Ovoga puta sam kontaktirao direktora servisa i održavanja u Trans Turistu, gospodina Muamera Berbića tražeći od njega informacije o trenutnom stanju vozila i novim garažnim brojevima novo pristiglih vozila u ovoj firmi, te sam ubrzo nakon slanja svog e-maila dobio i odgovor, koji je glasio ovako :
Poštovanje,
Drago mi je da ste se javili i dali mi do znanja da pratite naša vozila i naš rad.
Što se tiče pitanja šta ima kod nas u TTT, mogu vam reći da smo polahko krenuli da se zagrijavamo za ovu ljetnu sezonu. Počeo je posao da steže sve redom u firmi, od vozača, mehaničara, dispečera,nas u organizaciji, pa do režije i uprave. Ovih dana sam lično okupiran ovim vozilima koje samo uvezli, od registracije, kantonalnih rješenja o ispunjavanju tehničko-eksploatacionih uvjeta za ta vozila, do državnih licenci za vozila, baždarenja tahografa, protivpožarnih aparata, početnih servisa, podmazivanja, autoguma i svega sto prati kad se uuvezu polovna vozila. Moram vam reći da sam lično sretan sto smo nabavili ova 4 polovna vozila i evo cekamo dva nova, a sve mercedese smo prodali, i dva katna busa su u fazi prodaje, tako da ostaju vozila koja su izuzetno dobra i nadam se manjoj vjerovatnoći otkaza na putu, ustavri gotov bez otkaza ako bude sve kako sam planirao.
eto to je malo ukratko šta ima kod mene i sta se radi u TTT.
A naravno da ću ti napisati garažne brojeve autobusa koje smo kupili, evo ovako izgledaju njihovi garažni brojevi:
242 J06-E-240 Neoplan N1122/3C
243 J06-E-239 MAN R07
244 O54-J-253 MAN R07
245 E58-M-695 MAN R 07
Sada imamo zavedene garažne brojeve i ovih vozila u našem voznom parku, a i tu informaciju da su Mercedesi svi prodani, a i da bi Skylineri uskoro mogli ići iz ove firme...