|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #226 on: February 11, 2011, 23:12:46 » |
|
Da, u pravu si. Na slikama fino izgleda, samo je prilično star, punih osam godina.
za naše uslove, ipak pristojan bus, mora se reći... Šta pristojno, za nas je to novo, s obzirom kakvi praistorijski krševi krstare našim drumovima, osim malog broja izuzetaka.
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
dreiachser
Putnik
|
|
« Reply #227 on: February 11, 2011, 23:25:35 » |
|
Slažem se s vama, i više nego pristojno za naše uslove. Ali ako gledamo međunarodne linije, mislim da su svi Manovi mlađi od ovog Skylinera...
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #228 on: February 11, 2011, 23:36:33 » |
|
Slažem se s vama, i više nego pristojno za naše uslove. Ali ako gledamo međunarodne linije, mislim da su svi Manovi mlađi od ovog Skylinera...
Dzaba sto su im MAN-ovi noviji kada im sjedišta nisu ni za životinje. Ja sam ostavio kičmu i noge u jednom njihovom, koji je star svega tri godine pa sad... Ovaj N1122 bez obzira na godine bi bio jako pojačanje za međunarodne linije.
|
|
|
|
|
|
|
apmo
Pješak
|
|
« Reply #229 on: February 12, 2011, 00:11:15 » |
|
Da, u pravu si. Na slikama fino izgleda, samo je prilično star, punih osam godina.
8 godina?? pa to je 2003., za naše uslove nov bus. pogle s kakvim busevima se voze linije za beč i njemačku, stare kanturine, ovaj će biti pravo dobar
|
|
|
|
|
|
|
Setra 417 HDH
|
|
« Reply #230 on: February 13, 2011, 01:27:16 » |
|
Da nisu uzeli onog troosovinca, makli su ga sa sejari.ba
|
|
|
|
Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
|
|
|
Lyon
Putnik
|
|
« Reply #231 on: February 13, 2011, 10:55:36 » |
|
Uzet je Man onaj sivi automatik sto je, tako sam cuo informaciju!!! Vidjecemo za koji dan sve sta je i kako je...
|
|
|
|
|
|
|
damir050
|
|
« Reply #232 on: February 13, 2011, 22:15:03 » |
|
Ljudi nisu Skylineri za Bh puteva , ono zavi´si od Sofera koji ga vozi , Jer svi ti viseci Autobusi su radjeni za ravnijih terena , gdje sva ova viseca vozila dolaze do izrazaja
|
|
|
|
|
|
|
enginecars
Pješak
|
|
« Reply #233 on: February 20, 2011, 03:15:10 » |
|
tužni je kako ova firma zadnji 10 godina posluje. nekad velikan na našim putevima danas je spao na turske manove i neke rabljene neoplane. sve je krenulo nizbrdo kad su uzeti eurolineri koji su imali hrpu problema.. inače, moja omiljena firma u bih, još iz osamdesetih.
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #234 on: February 20, 2011, 12:46:29 » |
|
tužni je kako ova firma zadnji 10 godina posluje. nekad velikan na našim putevima danas je spao na turske manove i neke rabljene neoplane. sve je krenulo nizbrdo kad su uzeti eurolineri koji su imali hrpu problema.. inače, moja omiljena firma u bih, još iz osamdesetih.
Na te "turske" MAN-ove (danas MAN autobusi i jesu samo turski) "spalo" je "pola" Evrope, ne znam za te probleme koje su imali Neoplani ali kada pogledamo ostatak drzave onda je TT u samom vrhu kada je u pitanju i poslovanje i vozni park..
|
|
|
|
|
|
|
Setra 417 HDH
|
|
« Reply #235 on: February 20, 2011, 12:53:28 » |
|
Ja mislim da su manovi bolji od sanosa, tamova itd.. nema vise onoga sto je prije bilo, npr ,transturist tuzla, autoprevoz-bus mostar, bosnaexpres doboj, spedicija bugojno koja je imala oko s 1200/1300 teretnih auta, danas spala na 2-3 krsa, ali sto se tice samog poslovanja uopste ne posluju lose, sama cinjenica da nabavljaju skoro svake godine po par autobusa..
|
|
|
|
Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #236 on: February 20, 2011, 12:54:10 » |
|
sigurno da spadaju medju top firme u drzavi, zato i jesu izdvojeni medju bolje i uspjesnije firme
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #237 on: February 20, 2011, 12:57:53 » |
|
Šta su svi zapeli za te MAN-ove....pa bolji je novi MAN nego Setra stara 10 godina. Ona jest udobnija ali je sebe već isplatila i ne može radit ovim tempom kojim rade MAN-ovi. Transturistovi busevi rade non stop, sam sam bio svjedok jednom Lionsu koji je za tri godine prešao skoro 700 hiljada kilometara.
|
|
|
|
|
|
|
damir fido
VIP Član
Vodič puta
|
|
« Reply #238 on: February 23, 2011, 22:24:04 » |
|
Danas sam vidio sivu 0303 u bazi,koja je bila razbijena,na nogama je i dobro dosla.
|
|
|
|
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #239 on: February 26, 2011, 02:50:08 » |
|
da li si slucajno upucen o kojoj se liniji voznje radi na kojoj je ovaj man obavlja... pravo lijepo je ispala slika, i stvarno velika stvar je to sto si promjenio poziciju sa koje slikas TT buseve, jer mislim da ces se i sam sloziti da smo zasiceni TT-ovih slika sa AS Sarajevo ...
|
|
|
|
|
|
|
|