|
Setra 417 HDH
|
|
« Reply #706 on: February 28, 2014, 15:19:47 » |
|
Trans Turist, Centrotrans, Autoprevoz-Bus, pokušalo se i Zenica Bus, ali radnici su tu nešto spriječili nisam baš upućen u to.. i kupio je mislim 8% dionica Centroprevoza od Živojevića (tako sam bar čuo).. Čuo sam da ima dobrog udjela u Brioni Pula (hr), i nesto sitno dionica u Lasta Beograd oko (5%) s obzirom na veličinu firme mislim da tih 5% nije mali iznosi..
|
|
|
|
Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
|
|
|
Palalija Kiseljak
Putnik
|
|
« Reply #707 on: February 28, 2014, 19:50:08 » |
|
Treba napomenuti da nisu 100%-tni vlasnici Centrotransa , Trans Turista jesu , a za Autoprevoz Bus ne znam .
|
|
|
|
|
|
|
Ins
Putnik
|
|
« Reply #708 on: February 28, 2014, 22:01:58 » |
|
Registar vrijednosnih papira kaze da Sejari ima 93% vlasnistva u APB a 73% vlasnistva u TT
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #709 on: February 28, 2014, 23:27:39 » |
|
Trans Turist, Centrotrans, Autoprevoz-Bus, pokušalo se i Zenica Bus, ali radnici su tu nešto spriječili nisam baš upućen u to.. i kupio je mislim 8% dionica Centroprevoza od Živojevića (tako sam bar čuo).. Čuo sam da ima dobrog udjela u Brioni Pula (hr), i nesto sitno dionica u Lasta Beograd oko (5%) s obzirom na veličinu firme mislim da tih 5% nije mali iznosi..
Mislim da je Zenicabus bila prva firma koju su osnovali na teritoriju BiH, prije nego su usli u CTS i sl.....čak se i Zenicabus zvala FS (Fahim Sejari) Zenicabus ali eto bilo je što je bilo, nije do radnika nego do Sejarija
|
|
|
|
|
|
|
Setra 417 HDH
|
|
« Reply #710 on: February 28, 2014, 23:47:09 » |
|
Totalno sam neupucen u to sa ZB.. Dosad sam mislio ovako: da su se Zenica-Trans i Ze-Bus odvojili, i da je kasnije njih kupio Sejari... Mi odosmo OT. Pa ne bih radio da uznemiravamo, modove
|
|
|
|
Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #711 on: March 02, 2014, 18:20:08 » |
|
Za Split jutros nešto se ne sjećam da i ova linija ide kroz SA? U koliko si ga i kad slikao?
|
|
|
|
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #712 on: March 02, 2014, 18:21:08 » |
|
Nije u Sarajevu slikano - Zenica
|
|
|
|
BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #713 on: March 02, 2014, 18:47:08 » |
|
E zato je bitno napomenuti kad se promjeni lokacija slikanja, a pogotovo kad stavljaš odjednom fotografije iz više gradova, pa da ne bude onda ovakvih provala...
|
|
|
|
|
|
|
rama bus
Pješak
|
|
« Reply #714 on: March 22, 2014, 15:45:24 » |
|
Mogle bi se bar malo ove feluge sredit
|
|
|
|
[/size][/color][/font] Azem Dž.
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #715 on: March 22, 2014, 16:46:05 » |
|
ide on uskoro na generalno sređivanje
|
|
|
|
|
|
|
Setra 417 HDH
|
|
« Reply #716 on: May 04, 2014, 16:49:11 » |
|
Po meni je njihovo odrzavanje vozila zaista impresivno.. Vidi se da drze do auta, sminkaju ih, osim radionice dio zasluge nosi i uprava, a i vozaci.. korak su ispred bratskih firmi iz Sarajeva i Mostara..
|
|
|
|
|
|
|
transformers
|
|
« Reply #717 on: May 04, 2014, 17:00:25 » |
|
puno puno bolje održavaju vozila i od Centrotransa i od Autoprevoz busa definitivno.....štaviše imaju veliki broj vozila koja su rađena za Njemacko trziste i koja su puno bolje uradjena od ovih "naših".....
|
|
|
|
|
|
|
Setra 417 HDH
|
|
« Reply #718 on: May 04, 2014, 18:31:53 » |
|
Pošto su neka vozila prodali, neki su nabili kilometraze, a bgm i godine, vajlda je za ocekivati kakvu prinovu, spominjalo se to u temi "Prinove u firmama", mislim da bi trebalo doci vise komada, s ozbirom da su uveli neke nove linije
|
|
|
|
|
|
|
Lyon
Putnik
|
|
« Reply #719 on: May 04, 2014, 19:17:20 » |
|
Pošto su neka vozila prodali, neki su nabili kilometraze, a bgm i godine, vajlda je za ocekivati kakvu prinovu, spominjalo se to u temi "Prinove u firmama", mislim da bi trebalo doci vise komada, s ozbirom da su uveli neke nove linije
Ma kakve prinove trebaju stanicu da rade a nemaju para ni za kifla
|
|
|
|
|
|
|
|