Kassbohrer
|
|
« on: September 01, 2010, 13:54:54 » |
|
Ewo, nažalost, jedinog člana moje skromne kolekcije. Proizvođač je WELLY, kupio sam ga u jednoj lokalnoj trgovini prije dosta godina za 8 KM. Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
Almir
|
|
« Reply #1 on: September 01, 2010, 18:45:31 » |
|
Kako ovi Starliner-i izgledaju ruzno bez retrovizora :/
|
|
|
|
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #2 on: September 01, 2010, 20:47:59 » |
|
ima gledo sam na netu nema pola autobusa retrovizora nemi ni starliner najnoviji ni city najvnoviji naravno govorim o igrackama
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #3 on: February 26, 2011, 19:15:40 » |
|
Moja kolekcija se u međuvremenu malo proširila, i sad izgleda ovako:
|
|
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #4 on: May 24, 2011, 21:56:41 » |
|
Evo da malo bolje predstavim članove svoje papirnate kolekcije: SETRA SG 321 UL - Centrotrans Volio bih da ovakvih buseva ima kod nas, ali eto, izgleda da i nema potrebe za njima. Na Dubsterov prijedlog stavio sam Centrotransovu šemu, mislim da se fino uklopila. Svi znamo da je ovo posljednja serija Setrinih zglobnih autobusa. Kod pravljenja ovog autobusa pošteno sam se namučio sa onim zglobnim dijelom, ali evo, hvala Bogu, dobro funkcionira. Da kažem i to da je trebao biti duži za čak pola centimetra, ali sam ga ja svojom nespretnošću skratio.
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #5 on: May 24, 2011, 22:01:56 » |
|
MERCEDES TRAVEGO II gen. - Koratur Prevalje Jako lijep autobusčić, odlučio sam ga pokloniti komšiji koji je vozač u Koraturu, pa sam onako iz svoje glave nabacio i Koraturovu šemu. Inače, taj komšija je također počeo kolekcionirati makete autobusa.
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #6 on: May 24, 2011, 22:07:39 » |
|
SETRA S 431 DT - Kantić Turistik Nisam se mnogo dvoumio oko toga koju šemu da nabacim na kraljicu. Svi znamo da je Kantić klasa i broj 1 u BiH. Pa evo, njihov mi autobus krasi kolekciju. Nije ga bilo teško napraviti, jer je onako poprilično kockast, bez nekih zahtjevnih linija i ćoškova.
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #7 on: May 24, 2011, 22:17:29 » |
|
MERCEDES TOURISMO 350 SHD - AC tours Veliki sam ljubitelj ovih visokih SHD modela. A šema je od jedne imaginarne firme koja ne postoji, ali nikad se ne zna... Kažu da nije zabranjeno sanjati...
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #8 on: May 24, 2011, 22:24:38 » |
|
MAN LIONS COACH - Eurolines Najmlađi i, po meni, najrealističniji član moje papirnate kolekcije. Baš sam ga pogodio. Najzahtjevnije mi je bilo napraviti klimu, jer je zaobljena, ne kao kod Tourisma, sa oštrim ćoškovima.
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #9 on: May 24, 2011, 22:40:00 » |
|
lijepo si ih postrojio i uredio
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #10 on: May 24, 2011, 22:48:49 » |
|
Hvala. Više bih volio da su metalni, ali eto... Ali ovo je ipak mojih ruku djelo, i zato je to za mene jako vrijedno
|
|
|
|
|
|
|
flatić
Kondukter
flatić
|
|
« Reply #11 on: June 04, 2011, 12:08:34 » |
|
Ma setra je najbolja od svih buseva u tvojoj kolekciji "Queen"
|
|
|
|
The Doctor
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #12 on: January 30, 2012, 20:42:07 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Mihael_2646
|
|
« Reply #13 on: January 30, 2012, 21:23:27 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #14 on: January 30, 2012, 21:36:41 » |
|
Hehe, malo smo predaleko kolega... Hajmo mi ovako, ti predloži koji bus da sad napravim, i nek bude malo drugačiji od ovih do sada, pa ću ja vidjeti da li ga mogu napraviti...
|
|
|
|
|
|
|
|