bhbus.ba
November 21, 2024, 21:03:39 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 101   Go Down
  Print  
Author Topic: Centrotrans - Razno/Diskusije  (Read 388368 times)
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #585 on: June 04, 2011, 00:32:33 »

Da, to je provjreno da oni idu i do Njemačkih destinacija, većinom kroz vanredne vožnje, u rijetkim slučajevima kao što je i transformers naveo, kao Bis vožnje, ispomoć prvome, punom autobusu na redovnoj liniji.

damir050
Vodič puta

« Reply #586 on: June 04, 2011, 00:48:46 »

Kad je  znao  do Genka  da  dodje , a neko rece na  forumu i  do Spanije je  isao    , svqaka  cast

Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #587 on: June 05, 2011, 20:18:04 »

Ono sto sam primjetio u CTS-u jeste vozaci, tj starost vozaca na linijama, znaci liniju za Dortmund sve rade sve stariji vjerovatno oni sto su i prije rata vozili..Samo stara skvadra, i oni duze najbolja auta..

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #588 on: June 05, 2011, 20:22:35 »

Ono sto sam primjetio u CTS-u jeste vozaci, tj starost vozaca na linijama, znaci liniju za Dortmund sve rade sve stariji vjerovatno oni sto su i prije rata vozili..Samo stara skvadra, i oni duze najbolja auta..

da u pravu si to je politika firme. Osim 5-6 mladjih momaka sve medjunarodne linije u glavnom voze stariji. I ovi mlađi su u glavnom rodbina ovih stariji vrlo često sinovi....
damir050
Vodič puta

« Reply #589 on: June 05, 2011, 20:36:10 »

Pa  to je  Normalno da  iskusniji  vozaci idu na  linijama za Dortmund , od Poznavanja puta , jezika pa  do svega ostalog

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #590 on: June 05, 2011, 21:35:47 »

To je politika većine firmi, samo iskusni i provjereni šoferi voze najbolja vozila i drže najbolje linije. Sigurno neće početnik u CTS-u voziti Dortmund ili neku liniju prema zapadu, njemu je Isuzu, Steyr i ta grupa vozila...Od nečeg se mora početi.

Uvijek postoji ta priča, ako ti je direktor nešto u rodu onda iskustvo nije bitno..

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
damir050
Vodič puta

« Reply #591 on: June 05, 2011, 21:50:26 »

Ma  to  je  nakada  bilo Mustafa , recimo da je to tako  ko sto ti kazem  , zamisli onoga  vozaca  sto  je  vozio Kakanj - Sarajevo  , sada  na  liniji Dortmund - Sarajevo , ili jednog nedavno prinjenog  vozaca  sa tri mjeseca iskustva   na Liniji  Sarajevo Dortmund

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #592 on: June 05, 2011, 22:02:48 »

Ma  to  je  nakada  bilo Mustafa , recimo da je to tako  ko sto ti kazem  , zamisli onoga  vozaca  sto  je  vozio Kakanj - Sarajevo  , sada  na  liniji Dortmund - Sarajevo , ili jednog nedavno prinjenog  vozaca  sa tri mjeseca iskustva   na Liniji  Sarajevo Dortmund

ti vozači koji su vozili kakanj Sarajevo i jesu vozači u pravom smislu riječi. Prošli su sve od loših autobusa do neuljudnih putnika loših cesta. Najlakse je voziti "vani". Nov autobus, dobri putevi, signalizacija kako treba putnici isto tako. Problem je što mnogi smatraju da je iskusan stariji vozač istovremeno dobar vozač što apsolutno nije tačno. Naravno ima tu dobrih vozača ali svakako nisu svi. Sjećam se kad su došli MANovi troosovinci prije par godina skoro sve i jedan je nazad "zakačen" jer ljudi nisu imali dovoljno iskustva sa dugim vozilima. A vozili su ih u glavnom stari iskusni vozači. Svakako je ugodnije vidjeti za volanom mladog momka kulturnog lijepo obucenog nego starohana kojeg čas boli glava čas boli kičma čas je nervozan pa se istresa na putnike...
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #593 on: June 05, 2011, 22:12:49 »

I ja volim vidjeti mladog i ozbiljnog vozača koji je dotjeran, ljubazan i dobro izgleda. To i putnici sigurno više vole. Ne treba ništa generalizovati pa ni ovo, ima ih i starijih koji se baš ne snalaze u gužvi, pogotovo na ove nove autobuse i drugi način njihove upotrebe na koji stariji vozači nisu navikli pa onda ide obuka i tako to...

Slikao sam jednom MAN-a sa koferom od Neoplana koji se vraćao iz Dortmunda i vozio ga je mladi vozač sa iskusnim kolegom i to je, po mom mišljenju, najbolja opcija da u posadi (dvočlanoj ili tročlanoj) bude jedan iskusan.

To jest, svi moraju peći zanat u lokalu, sa najgorim busevima i svakakvim šljamom među ljudima koje prevozi. Mislim da bar neko kraće vrijeme početnik mora proći to pa tek onda neka pređe na turističke autobuse.

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #594 on: June 05, 2011, 22:14:59 »

I ja volim vidjeti mladog i ozbiljnog vozača koji je dotjeran, ljubazan i dobro izgleda. To i putnici sigurno više vole. Ne treba ništa generalizovati pa ni ovo, ima ih i starijih koji se baš ne snalaze u gužvi, pogotovo na ove nove autobuse i drugi način njihove upotrebe na koji stariji vozači nisu navikli pa onda ide obuka i tako to...

Slikao sam jednom MAN-a sa koferom od Neoplana koji se vraćao iz Dortmunda i vozio ga je mladi vozač sa iskusnim kolegom i to je, po mom mišljenju, najbolja opcija da u posadi (dvočlanoj ili tročlanoj) bude jedan iskusan.

To jest, svi moraju peći zanat u lokalu, sa najgorim busevima i svakakvim šljamom među ljudima koje prevozi. Mislim da bar neko kraće vrijeme početnik mora proći to pa tek onda neka pređe na turističke autobuse.

slažem se u potpunosti...ima sad i kod CTS-a 20ak momaka od 25 do 35 godina starosti a non stop su na medjunarodnim linijama
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #595 on: June 05, 2011, 22:17:11 »

A takođe ima i ovih starih kojima je zapada preko glave pa se sada pred penziju uhvatili prigrada.

flatić
Kondukter
**

flatić

« Reply #596 on: June 06, 2011, 10:10:26 »

Dovoljno da se vidi da su MANovi počeli koristiti i prikolice Cheesy

Koja je linija bila

The Doctor
Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #597 on: June 06, 2011, 10:14:02 »

Dovoljno da se vidi da su MANovi počeli koristiti i prikolice Cheesy

Koja je linija bila

Vanredna je u pitanju .. Wink

Neoplan VIP Class
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #598 on: June 06, 2011, 10:55:33 »

Pa nece uvijek isti raditi istu liniju, naravno prvo treba poceti od losijih auta, i lokalnih linija pa nadalje...Ali ja bi slao 2-1, znaci 2 starija jedna mladji na linijama sada govorim za Dortmund..Potpuno stojim iza toga da treba uvijek dati iskusnijim ljudima auta, ali uz njih slati i mladje nek uce zanat Grin ovo je moje misljenje

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #599 on: June 07, 2011, 16:14:13 »

Želio bih samo da se osvrnem na slijedeće:
"Uvodnik" od mr.sc. Muhameda Šaćiragića u CTS Info biltenu broj 74/75, April/Maj 2011., gdje se navodi

"Koliki je težak, trnovit i mukotrpan put od ulojenih, kožnih, «šoferskih» vindjaka, od vozača koji ne gasi cigaretu dok vozi, od pljuvanja kroz prozor i psovanja, od oslovljavanja putnika: «Dokle ćeš ti?», koliko je dugačak put do čiste košulje i kravate, urednog i ispeglanog odijela, do «Poštovani putnici, dobro došli u autobus Centrotrans Eurolines na relaciji to i toj. Posada u sastavu vas srdačno pozdravlja i želi vam ugodno putovanje», do tihe instrumentalne muzike koje se oficijelno pušta za vrijeme vožnje, do čistoće unutrašnjosti vozila, besprijekorne karoserije, bez oštećenja, korozije, do čiste i uredne radionice, parkinga i kruga, čistih žutih odijela mehaničara. I na kraju jesmo li svjesni koliko je kratak put za povratak u prljavštinu, primitivizam, neurednost i loš kvalitet što je bila naša početna karakteristika."

Dragi gospodine Šaćiragiću a i ostali iz Uprave, obratite pažnju na PGS saobraćaj - linije za Ilijaš, Brezu, Vareš, Visoko i Kakanj, pa ćete vidjeti jel tako sve... Uvodne navedene riječi nećete nikad čuti, vozači zadnje dvije-tri stanice redovno zapale, perjanice turbo-folka ubiše, ni traga ni glasa tihoj instrumentalnoj muzici (moram reći čast pojedincima), a vozila u PGSu su jako loše održavana, čak su i "novi" MANovi počeli da imaju određene felere, a o steyrima i ishabanim translinerima i jetlinerima da ne pričam...

Ili smo mi, putnici na tim linijama stoka i manja bića? Putnici su samo oni na "većim" i međunarodnim linijama? Sramota...

Zapitajte se gospodo, i pojačajte revizije Wink

Pages: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 101   Go Up
  Print  

Jump to: