Banovan član damir050, član je banovan na ban u trajanju od 5 danaRazlozi povodom kojih se banuje član damir050 su :
1. Nakon više opomena od moje strane, da komentare i pitanja na slike izdvojenih(većih) prevoznika piše u teme Razno/Diskusija a ne u temu Slike iz 2011, nakon više opomena, član je isto kršenje tog pravila foruma počinio prije nekih 30 minuta u temi Salinea. Te kao takvo smatram da navedeni član ignoriše opomene i ukazivanja na počinjenu grešku, i radi kako on misli da je upravu, kršeći time pravila foruma, i shodno time zaslužuje sankcionisanje.
2. Isti taj član prije 20tak minuta poslao mi je privatnu poruku koju ću ispod citirati, te sadržaj te poruke sačinjava stvari koje nisu dozovljene i ne toleriraju se na ovome forumu, kao što su podmićivanje, namještanje. Na bhbus.net forumu se sve radi po pravilima, bez popuštanja i udovoljavanja ijednom pojedincu. Ovaj forum je napravljen i funkcioniše i funkcionisati će kao takav, prijateljskog karaktera, za druženje istomišljenika, upoznavanje istih, sticanja prijatelja i to sve na korektnim i fer stvarima, uz poštovanje između svih nas jednih prema drugima. Navedeni član mi je napisao u toj privatnoj poruci sledeće :
Bili mi mogao da namjestis da ja osvojim 1 mijesto u ovom mjesecu , akoo da poslat cu ti jednu Sliku ja mislim da je Livno Bus jos nije na forumu
Prosto sam bio iznenađen i nisam mogao vjerovati da ovo stvarno piše, ne znam odkud mu uopšte ta ideja da ovako nešto napiše i predloži. Meni da je cilj da neki pojedinac dobije neku stvar iz nagrada koje će biti u toku nagradnih igri slika mjeseca, ja nebi organizovao nagradne igre, nego bi od sponzora tražio te artikle i dijelio ih osobama samo kojim ja želim. Mislim da se navedeni član treba malo preispitati povodom ove privatne poruke i ovoga prijedloga, da konačno počne stvari gledati realno, kakve jesu u realnosti, a ne neka maštanja i protuzakonite stvari, jer takvim ovdje nije mjesto !
Vaš Amar Kamarićupdate : Ovu obavjest sam napisao a još uvijek nisam stavio bio zabranu damir050, to sam uradio namjerno da vidim hoće li isti uraditi opet isto svoje tvrdoglavo ponašanje i pokazati svoje ne poštovanje prema osobama sa autoritetom (administrator i moderatori) , svoj bezobrazluk, i uhvatio sam ga na "caku" pustio sam i dalje da može pisati/komentarisati, da bi on pomislio da imamo neku grešku u forumu i zabrana na njega ne funkcioniše, i damir050 je to tako izgleda i pomislio i opet uradio isto svoje ponašanje i u temu Kantić Slike iz 2011 ostavio komentar, iako mu je to više puta ponavljano da je to zabranjeno. Iz toga razloga, navedenom članu povećajem sankcije, to jeste dužinu trajanja kazne zabrane, i to na 15 dana, jer sam uvidio da navedeni član ovo ne shvaća ozbiljno, te mu ovaj forum izgleda dođe kao "mjesto za šprdanciju", mjesto gdje može pustiti svoje neiživljene dječije komplekse. I ovim putem vas odma obavještavam da ukoliko nakon isteka zabrane član damir050 nastavi s ovakvim ponašanjem i kršenjem pravila, da će prvo kršenje ja kazniti doživotnom zabranom pristupa forumu. I neće se moći registrovati kao drugi username jer ću strogo pratiti IP adrese i ostale stvari kako mu to nebi pošlo za rukom. Ja se nadam u ovih 15 dana da će se damir050 skontati, i skontat da ovo njegovo ponašanje nije uredu i ispravno.
Istek kazne zabrane pristupa (BAN-a) : 28.03.2011 godine