bhbus.ba
November 23, 2024, 09:05:19 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14   Go Down
  Print  
Author Topic: IZAN trans, Velika Kladuša  (Read 59542 times)
ekky
Kondukter
**

« Reply #75 on: April 16, 2012, 18:52:38 »

ovaj kombi je od eso tours neki dan sam se vozio njihov samo su ga sredili i sad pise izan trans na njemu
Kao sto sam rekao da sam pitao vozaca Izan Transa, on kaze da sve sto je bilo u vlasnistvu prijevoznika Eso Tours sada je Izanovo,
možda su Esi dali na posudbu ovaj MB, samo da odvozi koju liniju.. Cheesy Smiley Wink

The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #76 on: April 16, 2012, 22:00:15 »

znači da sve, al baš sve buseve Eso tours uknjižimo u vozni park Izana?

allen_A
Kondukter
**

« Reply #77 on: April 17, 2012, 11:52:19 »

kako god hoćete ali da nebi taj isti posao radili još jednom kasnije ako ne bude tako, Izan je preuzeo Esinu firmu prije nego što je r.Eso umro, Esina dva sina rade tu a pošto im je Izan stric možda su se ujedinili da rade skupa efikasnije i bolje, ako je tačno što je Eky napisao,  zašto onda imaju natpisi obje firme, po mom sudu logično je da rade zajedno .
ekky
Kondukter
**

« Reply #78 on: April 17, 2012, 13:43:06 »

kako god hoćete ali da nebi taj isti posao radili još jednom kasnije ako ne bude tako, Izan je preuzeo Esinu firmu prije nego što je r.Eso umro, Esina dva sina rade tu a pošto im je Izan stric možda su se ujedinili da rade skupa efikasnije i bolje, ako je tačno što je Eky napisao,  zašto onda imaju natpisi obje firme, po mom sudu logično je da rade zajedno .
Ima i tog, ali ja vam samo prenosim sto je meni vožač Hako Izan Transa rekao, a to sto imaju iste natpise, mislim da to i nije neki dokaz da rade zajedno.. Smiley a vi sad kako hoćete, uglavnom ja vam prenosim riječi Izan Transovog vozača!! Cheesy Smiley

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #79 on: April 17, 2012, 15:11:53 »

Možda će se natpisi Eso tours skinuti sa autobusa....

Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom.
Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #80 on: April 17, 2012, 16:42:40 »

Jesam li ja pogrešno vidio ili su Izanovi busevi bili na čelu kolone kad su išli na doček ratnog zločinca Fikreta Abdića?
mirza
Vodič puta

« Reply #81 on: April 17, 2012, 16:51:11 »

Nisi pogriješio, bili su, vidio sam ih i ja na TV. Samo ne sjećam jesu li bili na čelu ili na začelju kolone.

TOVARNA  AVTOMOBILOV  IN MOTORJEV
allen_A
Kondukter
**

« Reply #82 on: April 17, 2012, 19:44:55 »

Kolega Transformers uz duzno postovanje tebe mislim da nije ti komentar na mjestu, nemoj pogresno shvatiti  ne opravdavam situaciju odnosno patnju i tragediju od tog necijeg "babe" koji je priredio narodu u tom periodu, ovo govorim zato sto znam u kakvoj su situaciji prevoznici, ljudi piste da im ispali i odkud tura, Izan je covjek koji ima 6- 7 vozaca i njihovih familija za vratom ako realno govorimo, tim ljudima trebaju plate, trebaju uplate doprinosa PIO, treba ta vozila odrzavati, treba zaraditi druga na kraju krajeva nikoga nije briga ima li taj covjek kad dodje 01. u mjesecu da pusti plate tim radnicima, posto je tura bila po autobusu 1500 KM zasto da covjek ne zaradi 10-ak.000 maraka za jedan dan. To sto su ljudi isli slaviti to nije Izanov problem niti bilo kojeg drugog prevoznika jer ljudi su vozili zato sto su im potrebne pare, a ne zato sto vole babu.
transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #83 on: April 17, 2012, 19:51:10 »

Kolega Transformers uz duzno postovanje tebe mislim da nije ti komentar na mjestu, nemoj pogresno shvatiti  ne opravdavam situaciju odnosno patnju i tragediju od tog necijeg "babe" koji je priredio narodu u tom periodu, ovo govorim zato sto znam u kakvoj su situaciji prevoznici, ljudi piste da im ispali i odkud tura, Izan je covjek koji ima 6- 7 vozaca i njihovih familija za vratom ako realno govorimo, tim ljudima trebaju plate, trebaju uplate doprinosa PIO, treba ta vozila odrzavati, treba zaraditi druga na kraju krajeva nikoga nije briga ima li taj covjek kad dodje 01. u mjesecu da pusti plate tim radnicima, posto je tura bila po autobusu 1500 KM zasto da covjek ne zaradi 10-ak.000 maraka za jedan dan. To sto su ljudi isli slaviti to nije Izanov problem niti bilo kojeg drugog prevoznika jer ljudi su vozili zato sto su im potrebne pare, a ne zato sto vole babu.

drug razumijem te u potpunosti ali kod mene postoje principi ispod kojih se ne ide pod svaku cijenu. Jesam ja tvrdoglav to znam i zbog toga sam imao silnih problema i vjerovatno ću ih imati još ali takav sam....
Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #84 on: April 18, 2012, 11:04:21 »

Kao prvo, politici nije mjesto ovdje na Forumu, a kao drugo, druže Transformers, po tvojoj priči, da Bog da izgorilo 40 autobusa što su išli tamo... ??  Huh? Huh? Huh? Huh? Huh? Huh? Huh? Huh? Huh? Huh? Huh? Huh?

I što ikako započe o ovome???

Razumijem da treba imati neke moralne vrijednosti, i ja kad bih imao buseve, nastojao bih da ih ne šaljem na ovakve skupove, jer svu tu ideju ne podržavam, ali vjerovatno, kao što kolega Alen reče sve se to radi samo radi novca. Računaj da je tog dana 40 vozača dobilo dnevnice.... a i firme su puno zaradile...

eldin303
Pješak
*

« Reply #85 on: April 18, 2012, 19:16:01 »

u ovoj krizi svaka marka ima ulogu a svak ima svoje misljenje

Mercedes- Benz
Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #86 on: June 03, 2012, 21:10:37 »

Danas bio na vanrednoj, predveče prošao kraj mene... moram priznati jako jako lijep Cityliner, veliki plus za original ratkape...  Wink

ekky
Kondukter
**

« Reply #87 on: June 03, 2012, 22:38:02 »

Aa ja bio u tom busu! Cheesy Vozio u Gradačac, bili tamo 3 dana! Smiley

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #88 on: June 03, 2012, 22:47:54 »

Eto lijepo... Smiley

Nadam se da si još slika napravio ovog busa, kao i da si malo popričao sa gazdinom sinom Izudinom, koji je čini mi se bio za volanom... Wink

ekky
Kondukter
**

« Reply #89 on: June 03, 2012, 22:52:19 »

Eto lijepo... Smiley

Nadam se da si još slika napravio ovog busa, kao i da si malo popričao sa gazdinom sinom Izudinom, koji je čini mi se bio za volanom... Wink
Nisam više slikao ovaj bus, jer sam poslikao druge, a i nisam bio baš sa vremenom! Cheesy
Jeste Izudin je bio za volanom, nisam puno htio pričat sa njim da ga ne ometam u vožnji, samo šuti i prati znakove itd. Ali sam sjedio na kondukterskom mjestu, i nije mi se bas svidjelo kad je kisa počela padati, ali ipak sve je prošlo desetkom! Smiley Cheesy

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14   Go Up
  Print  

Jump to: