Ovako imam nekoliko pitanja za tebe:
1)Koliko je para bila?
2)Koliko je teska
3)Ima li na prodaju koja?
4)Koji motor vozis?
A sada u vezi kacige sto jest jest sviđa mi se.Na pogled lijepa je,a posto je Italijanska ne da bi trebalo da je dobra vec odlicna,a cijena joj sigurno nije mala.Protiv sam onih kaciga Kineskih jer od kakvog su materijala pri padu bi se razbile,a smrde da bog sacuva,a puše kroz njih na sve strane...
Evo odgovora druže :
1| Ovu kacigu sam dobio na poklon od prijatelja, dugogodišnjeg istinskog prijatelja, kojem sam uvijek pomagao kada sam mogao a njemu trebalo, on je već 2 godine u Afganistanu, radi dole za Američku kompaniju Flour u bazi Bagram, te kao znak zahvalnosti svaki put kada dolazi na odmor nešto mi donese kao poklon, što je meni već nakon drugog poklona neprijatno uveliko, ali on insistira na tome da moram uzet poklon i moram, nema druge... On je nju namjenski za mene naručio, putem interneta, kojeg sajta neznam, dal ebay ili neki drugi, te mi nije cijenu rekao, niti sam ja pitao, jer razumijem se uveliko u moto svijet, od 10 godine sam na 2 točka, tako da znam da je njena cijena cca. 400-500 KM max. pošto se radio o AGV-u. AGV je kvalitetna, poznata marka, ali nije top proizvođač, tako da cijene AGV kaciga su mogu reći kao neka zlatna sredina. Te sam danas malo prosurfo i njena cijena je trenutno nekih cca. 200 euro, kako koji prodavač gore dole do 10-20 euro... Stim da ću ja poručiti u narednim danima strong black visier, jer sam naviko na taj visier i ne mogu voziti pod običnim, jer na mojim je uvijek crni vizir. Inače, ja da sam kupovao sa svojim parama i izborom kacige, odlučio bi se kupiti Shark kacigu, definitivno po meni najbolje kacige, imam 2 trenutno Shark-ove kacige, modele S 600 i S 900, jest da se Shark kacige kreću od 700 KM pa prema gore, ali vrijedi i sačekati pa skupiti još para pa kupiti je... Znači prvo mjesto definitivno Shark, na drugom mjestu po mom ličnom mišljenju je Suomy, a onda iza dolaze Shoei, Nolan, AGV itd... Naravno ovo ja govorim za kacige zatvorenog tipa, racing mode. Npr. Kacige, poluotvorene, tu je definitivno najbolji proizvođač Schubert i cijene modela kreću od 500 Euro pa prema gore...
2| Teži cca. 1,5 kg - tačnije piše ca. 1450 g +/- 50 g . Odstupanja uvijek postoje, nema identičnosti, to je najviše do uticaja sredine, uvjeta kroz koje se nosi/koristi kaciga, tako da dođe do uticaja na materijale i onda dolazi do odstupanja, gubitka ili dobitka težine, naravno u neznatnim mjerama...
3| Kako misliš ima li na prodaju koja ? Malo pojasni šta hoćeš, želiš ? Nisam shvatio na šta je usmjereno pitanje, na prodaju koja kaciga, ko kao prodavač, JA ili putem interneta poručivanje ?
4| Trenutno vozim, bolje rečeno ne vozim, kako sam u Sarajevu, ovdje ne dovozim ni auto ni motor, jer nema onda od učenja ništa. Vozim Suzuki GSX-R Srad 750 i još uvijek je kod mene tu i moj skuter Gilera Runner VX 125 ccm, međutim ja sam to odma kada sam kupio skuter poručio iz Belgije Malossi orginalne sportske tuning dijelove za taj skuter, te sam ubacio klip i stublinu sportsku, dobio 209 ccm, ali sportskih, ne serijskih, razlika postoji, variomat malossi, prenos dakle, bregasta, preštimani ventili, skinut serijski auspuh s katalizatorom, postavljen Yoshimura auspuh za Gileru, prelud je skuter, sa 125 ccm na 209 ccm, sa 13 serijskih konja na 24-25 konjskih snaga... Njega sam prodao, poznaniku, ali stoji trenutno kod mene i vozim se ponekad, mada gledam da u što ranijem periodu ide svome vlasniku novom...