jozip
Putnik
|
|
« Reply #240 on: May 12, 2011, 20:32:11 » |
|
ali isto u vranicatransov ima ove plave crte po njemu a VRANICATRANS ima jedna sa klimom i jedan bez klime ee sad ne mogu bit pametan ali sema je ista kao sto je sada u vranicatransu na tamu
|
|
|
|
BRIŠNIK BUS TOMISLAVGRAD ***** putujte sa najudobnijim autobusom...... Široki Brijeg-Innsbruck
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #241 on: May 12, 2011, 20:33:09 » |
|
ovaj tam sto je na prvoj slici ja mislim da je on sada u VRANICATRANS USKOPLJE li nisam siguran mogu se raspitiat.
Nije Jozip, ovaj TAM je unišren u Livnu. Bio parkiran u krugu komunalnog preduzeća gdje je bilo još nekoliko Špedicijinih autobusa. Bila su još dva TAMA 190A110, ova Dubrava sa slike, bila su također ješ dva Tama 260A119. Jedan je koliko sam informisan u Prozoru-Rami, za drugog ne znam gdje je. Sasvim je moguće da je završio kao i ovaj sa slike. I šema nije ista, uporedi.
|
|
|
|
TOVARNA AVTOMOBILOV IN MOTORJEV
|
|
|
jozip
Putnik
|
|
« Reply #242 on: May 12, 2011, 20:45:06 » |
|
dobro ako je takoo nema problema ali opet vidi u temi VRANICATRANS USKOPLJE vidices tam bez wbasta a krovu vidices jeli on.pozdrav
|
|
|
|
BRIŠNIK BUS TOMISLAVGRAD ***** putujte sa najudobnijim autobusom...... Široki Brijeg-Innsbruck
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #243 on: May 12, 2011, 21:54:56 » |
|
dobro ako je takoo nema problema ali opet vidi u temi VRANICATRANS USKOPLJE vidices tam bez wbasta a krovu vidices jeli on.pozdrav
Evo vidi se Tam od vranice na tvom avataru. Na vranicinom Tamu su boje koje su dolazile fabrički na Tamovim a260a119. Ima slika na autobusi.net, Tam 260a119 premijerno na nekom sajmu. Ovaj Špedicijin ima tri plave uže linije od Vranicinog. a dobro zna da je ovo Špedicijin autobus jer mi je i tata to potvrdio, on j išao u Maribor po njih.
|
|
|
|
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #244 on: May 13, 2011, 08:22:06 » |
|
Evo vidi se Tam od vranice na tvom avataru. Na vranicinom Tamu su boje koje su dolazile fabrički na Tamovim a260a119. Ima slika na autobusi.net, Tam 260a119 premijerno na nekom sajmu. Ovaj Špedicijin ima tri plave uže linije od Vranicinog. a dobro zna da je ovo Špedicijin autobus jer mi je i tata to potvrdio, on j išao u Maribor po njih. Vranicin Tam bez vebasta ima druga vrata iza zadnje osovine, a kod ovog na slici su na sredeni, također se vidi na drugim vratima slovo Š ( Špedicija)
|
|
|
|
|
|
|
flatić
Kondukter
flatić
|
|
« Reply #245 on: May 13, 2011, 09:28:37 » |
|
Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
The Doctor
|
|
|
ecehajic
Moderator Podforuma
Mehaničar
|
|
« Reply #246 on: May 14, 2011, 10:02:27 » |
|
za mostar Uploaded with ImageShack.usna bunu Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usal kad sam vidio da onaj mali fiat sa pocetka 80 odveze na bunu kad nisam skocio sa mosta.....
|
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
Moderator Podforuma
Mehaničar
|
|
« Reply #248 on: May 15, 2011, 22:06:38 » |
|
nije sanos vec mercedes orginal ja msm da je negdje 78 godiste.bio je na njemu brisac od automobila,dok ima vozac svoj brisac.njima nije toliko bitno ako nema brisac sa drue strane sajbe...
|
|
|
|
|
|
|
allen_A
Kondukter
|
|
« Reply #249 on: May 15, 2011, 22:37:34 » |
|
U pravu si cehajicu, hvala na ispravci, malo me maska prednja zbunila, ma nije to samo kod njih tako -da ne smeta što nema brisača, može kod nas bez mnogo toga, al hvala Bogu zakon pomalo steže...pa će se ovi krševi- mislim općenito na vozila u BiH jednog dana potkupiti, a nekima je odavno vrijeme.
|
|
|
|
|
|
|
mirza
|
|
« Reply #250 on: May 15, 2011, 23:43:24 » |
|
Ma dobar je on koliko je vozača promijenio i koliko je kolometara napravio. A i razbijen je bio dva puta. Jednom u slatini kod Jablanice ( tada je popravak rađen u Mostaru i urađen je odlično), a drugi put u Sarajevu kod faabrike duhana (poravka rađena na parkingu pored autobusne stanice i urađeno je loše). U Špedicijaturist je došao 1996. god. i bio je u extra stanju. Imao je retarder, kafe aparat i još nekih stvarčica koje danas nema.
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #251 on: May 16, 2011, 10:32:24 » |
|
al kad sam vidio da onaj mali fiat sa pocetka 80 odveze na bunu kad nisam skocio sa mosta.....
nemoj da te čudi ništa.... vidi ovo jučer u Sarajevu
|
|
« Last Edit: January 12, 2012, 13:12:16 by The_Dubster »
|
|
|
|
|
flatić
Kondukter
flatić
|
|
« Reply #252 on: May 16, 2011, 11:38:25 » |
|
U Bugojnu vozi po okolnim selima koja su udaljenije od grada po 20 km To vam moze ecehajic potvrdit Radnici spedicije su zaplijenili setru 215hd
|
|
|
|
The Doctor
|
|
|
ecehajic
Moderator Podforuma
Mehaničar
|
|
« Reply #253 on: May 16, 2011, 13:52:26 » |
|
ovaj mali se navoza u ovoj sedmici vise nego sto bi ovda vozao 2 sedmice...ma u spedicji nema autobusa da valja,jedino malo sky,i setra....
|
|
|
|
|
|
|
SlimShady
Vodič puta
I pjan i trijezan za volan sam vezan :)
|
|
« Reply #254 on: May 16, 2011, 14:22:35 » |
|
kada je skyliner bio na kanalu tada su mu mjenjali motor i mjenjac, sada je u njemu oboje od actrosa jachinu tacnu ne znam ali je mnogo jachi nego prije sada (leti uz komar) xD @cehajic druze mislio sam da ti je cehaja nadimak posto ih dosta ima sry ako smeta ....
|
|
|
|
|
|
|
|