Kassbohrer
|
|
« Reply #75 on: May 01, 2011, 22:15:39 » |
|
Setra mi je ispred škole pozirala ove sedmice. Gazda Ismet vozio učenike 3. razreda na neki historijski čas, obilazak mjesta oko Bihaća gdje su stradali Bošnjaci.
|
|
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #76 on: May 02, 2011, 02:07:28 » |
|
Ova Setra nikako ne doživljava nikakve promjene na sebi, niti ka lošem stanju, niti ka boljem (koje ni nema potrebe, jer je u jako jako dobrom stanju) . Stvarno svaka čast, imam osjećaj kao da ovaj bus provjeravaju i po potrebi dotjeravaju i sređuju svaki dan, ili nakon svake obavljenje vožnje...
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #77 on: May 02, 2011, 09:40:27 » |
|
Ma ona im uglavnom vozi vanredne linije, pa zato na svakoj slici izgleda čisto, uredno i zategnuto
|
|
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
allen_A
Kondukter
|
|
« Reply #78 on: May 02, 2011, 18:44:39 » |
|
Imala je ona dosta prljavih šajbi prije ovih slikanja,,sad ljepše izgleda,klima joj nije radila prošle godine, neznam sad, možda zna kassbohrer? samo je mana-mislim nije mana ali nebi bilo loše da je u njoj 330 PS motor ili 380,,u njoj je sve mi se čini 28-ica, to je ipak za 14 tona- svako brdo pod gas, ali dobro to je fabricki i ok je.
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #79 on: May 15, 2011, 15:12:42 » |
|
Što se tiče klime - klima radi. Radi na njoj sve, bar tako su mi vozači rekli. A za motor ne znam koliko konja ima, mada čisto sumnjam da ima 280. Vozio sam se u njoj i poteže bez problema. Mislim da ima više od 300. A evo njihovih najzaposlenijih autobusa, između linija zajedno odmaraju u Cazinu: Marbus, 405-ica i Sprinter. I mala ispravka, 405-ica nema 380 konja kako sam napisao prije nego 320. sorry
|
|
« Last Edit: May 15, 2011, 15:18:48 by The_Dubster »
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #80 on: May 15, 2011, 19:59:36 » |
|
A ovo je slikano kad sam s njima išao u Graz. Prije Graza (kod mjesta Lebring) sišli smo sa autoceste doslovno na neke njive i posjetili groblje Bošnjaka poginulih u I svjetskom ratu. Gazda Ismet koji je tad vozio morao je 100-150m, ako ne i više, voziti u rikverc da bi našao mjesto gdje bi mogao okrenuti bus. Jer okolo su samo njive i još bilo blato pa nije smio ulaziti u njega da ne bi zaglavio.
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #81 on: June 09, 2011, 10:35:16 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #82 on: June 09, 2011, 10:57:32 » |
|
Svaka čast i gazdi i momcima koji su pomogli A to vam se desilo u Podlugovima, jer autoput ne ide kroz Brezu...
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #83 on: June 09, 2011, 11:33:31 » |
|
Ma ne znam ja taj kraj baš dobro, sigurno me zbunilo to što, čini mi se, ima na autocesti znakova na kojima piše Breza, ali to su vjerovatno skretanja za Brezu...
|
|
|
|
|
|
|
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
|
|
« Reply #84 on: June 09, 2011, 11:47:19 » |
|
Oni radili a ti slikao...fino od tebe heheh...svaki je posao lagan kad se svi angažuju.
|
|
|
|
....od nas ne možete pobjeći, BHBus team
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #85 on: June 09, 2011, 16:58:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #86 on: June 21, 2011, 22:09:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #87 on: June 23, 2011, 10:29:33 » |
|
I ja sam je slikao istog dana. Dubster, da nisi slučajno razgovarao i sa vozačem Ismetom?
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #88 on: June 23, 2011, 22:44:12 » |
|
Nisam slučajno, nego namjerno pitao ga da nije dovezao medresu, reko da vidim ima li tebe, ali dobio sam negativan odg
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #89 on: June 24, 2011, 12:37:45 » |
|
Ma ja sam medresu završio, tak što se tiče toga, nažalost više nema vožnji s Veladžićem. A lijepo od tebe što si se raspitivao. Eto upoznao si Ismeta za kojeg sam gore pisao da je sigurno jedan od najmlađih vozača u BiH. Na parking kod onog bara Bazeni došao je malo odspavati. Ja sam u Sarajevo dolazio s roditeljima autom, a auto nam je bilo parkirano baš tu, pa sam se malo s njim našao i popričao. Kaže da je dovezao neku djecu, ne znam iz koje škole...
|
|
|
|
|
|
|
|