Današnji dan idemo redom...
Prvo sam jutros oko 9:15-9:30 sreo S 417 HDH reg. 045-J-921, kako se vraća iz EU, na liniji Bregenz(AT) - Bugojno
Onda redovno kada sam kući u Gračanici oko 12 h idem se autom provozati kako bi sreo Kantić Touristik autobuse koji idu na svoje linije iz BiH prema EU, i tako prolaze pokraj mog rodnog grada Gračanice, te ih tako i uslikam
Prvo srećem novinu kod Kantić Touristika, i to S 416 GT-HD reg. E16-J-238, koja danas vozi liniju Goražde - Zurich(CH)...
nakon nje, potrajalo je nekih 30-40 minuta dok su sljedeći autobusi prošli iz pravca Doboja prema Tuzli, dakle danas je već na samom početku bilo zakašnjenja zbog velikog broja putnika i velikih gužvi u saobraćaju... Dok, čekajući ostale autobuse iz pravca Doboja prema Tuzli, koji svoj put nastavljaju ka Europskim destinacijama, iz kontra smjera, dakle od Tuzle prema Doboju dolazi mi S 315 HDH reg. 708-J-840, sa tablom linije Zurich(CH) - Goražde, kako sam kasnije dobio informaciju od osoblja Kantić Touristika, ova 315-ka je samo otišla po putnike iz Jelaha do Tuzle, da ih preuzme iz S431 DT koja je doputovala iz Zuricha, a već u Tuzli morala ponovo natočiti gorivo i ponovo krenuti put za Zurich, jer je tako zahtjevao broj putnika, odnosno rezervacija...
I konačno nakon nekih 30-40 minuta čekanja pokraj mene prolaze ostali autobusi koji su krenuli prema Europskim destinacijama i idemo tako redom...
Prva na liniji za Njemačku, Goražde - Dortmund(DE) jeste S 415 HDH reg. 045-J-920, koja će voziti samo do grada Karlsruhe
Odma poslije S 415 HDH prolazi S 431 DT reg. O71-K-926, također isto na liniji Goražde - Dortmund(DE), te će katna Setra putnike odvući do Frankfurta
Poslije dekera, prolazi Neoplan Cityliner N1116 HC reg. T35-E-965, isto na liniji Goražde - Dortumund(DE), koji vozi ovoga puta do grada Stuttgarta
Te je poslije Neoplana nekih 10tak minuta prošla i još jedna S 417 HDH, opet Goražde - Dortmund(DE), te je ona otišla skroz na vrh Njemačke u grad Dortmund, nju nažalost nisam uspio uhvatiti objektivom, utekla mi je, jer sam se već bio makeo sa pozicije odakle sam slikao, jer nisam očekivao više vozila na ovoj liniji Goražde - Dortmund za danas...
Te nakon što sam ugledao da ide i ta S 417 HDH, koja mi je uspjela pobjeći, vratio sam se nazad i uhvatio još jednu S 417 HDH reg. K53-M-299 na liniji Goražde - Zurich(CH)...