Ma da, upravu je transformers, čeka se najvjerovatnije da se riješi ta sva papirologija, jer ima tu dosta papira, dozvola, licenci koje se trebaju izvaditi, rješiti, ili tako tih fazona... A što kaže transformers, država nam je toliko dobro organizovana da se ti svi papiri kada se predaju formurali i zahtjevi, budu gotovi za manje od 12 h
... Kako nije stid vladajućih delegacija, što imamo tako loše rješen i organizovan sistem administrativnih rješavanja papirologija itd... Pa da porade šta po tome pitanju, barem u nekome barem malom pokušaju i malome pomaku... Pa makar da napredujemo malo po malo... Ali očito da mi ne znamo, nećemo, ne možemo ni tako...
Što se tiče navigacije i predpostavljo sam ovako kako si ti to i napisao transformers, ali nisam to pisao, jer nisam siguran, jer je to samo predpostavka, jer se nikada nisam susreo sa navigacijama u busevima, navigacije za buseve, tako da sam imao malo mjesta i za te opcije da je moguće da postoji posebne vrste navigacija u ovim MANovima, fiksno integrisane u vozačevom djelu gdje su instrumental table, konzole za audio/video tehnologiju itd... Ali opet mi je najlogičnije bio da su možda i te eto sad u njima navigacije, integrisane, opet mi je najlogičnije da se to sve pokreće i upravlja preko PC-ova, spajanjem putem USB, SATA ili koji već vrsta kablova i na taj način prenose mape, podatci, updatei itd, jer i ti MAN-ovi kao i auta imaju svoje interne kompjutere, pa pristupom na njih sa računarom radiš potrebe radnje, izmjene, ažuriranja itd...
Jer ovaj vid kartica putem kojih ovo gore navedeno radiš, nije mi izgledalo logički laganim i brzim putem, više mi ličilo na komplikovano sortiranje, formatiranje tih kartica na određenom uređaju, pa onda učitavanje tih kartica u te navigacije, al reko ajde sve je moguće, dok neko drugi ne dođe sa drugom informacijom, tačnijom, provjerenijom i razjasni da se ne radi o nekakvom takvom vidu te mogućnosti za očitavanje i slanje fajlova...