bhbus.ba
November 15, 2024, 15:11:53 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 101   Go Down
  Print  
Author Topic: Centrotrans - Razno/Diskusije  (Read 387144 times)
kilometar
VIP Član
Kondukter
*

« Reply #60 on: September 14, 2010, 11:44:08 »

Centrotranas kupio osam autobusa za gradsko-prigradski prijevoz!!!!
http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/clanak/100914051
U četvrtak prezentacija,Dubster ovo je "zadatak",za tebe Smiley
« Last Edit: September 14, 2010, 11:45:52 by kilometar » Logged
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #61 on: September 14, 2010, 11:48:14 »

znači imao sam tačnu informaciju Cheesy

Ako CTS izgubi ovaj duel sa GRASom oko gradskih linija, eto njih nama na lokal Cheesy

ma ne mogu ja dole, to trebaš imat propusnicu... ianče ovi dole na Stupu i glavnoj bazi su baš nevolji za surađivanje (slučaj sa novim starlinerom)

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #62 on: September 14, 2010, 12:06:05 »

bit ce to onda najvjerovatnije slikano od strane Sarajevo-x , pa cemo najvjerovatnije imati slike ...

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #63 on: September 14, 2010, 12:12:28 »

ma to će bit isto ko i za GRASove trole - prezentacija al je ipak zatvorenog tipa, koga oni pozovu i to je to to, dakle sarajevo-x.com, dnevni avaz, oslobođenje, možda source.ba i još poneki i to je to...

Al u kakvoj smo formi i šemama, čim to bude na cestama mi ćemo imati ovdje Wink

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #64 on: September 14, 2010, 12:14:08 »

ima tu i fotoservis.info , oni rade po bosni slike, i onda od njih portali kupuju, tako bi mogli i mi te slike za buseve, ali ipak je to tesko jer nismo jos u finansijskoj situaciji da to radimo, zato sam postavio reklame da od klikova na njih zaradjujemo ... pa cemo vidjeti kako ce nas to finansijski podpomoci ...

The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #65 on: September 14, 2010, 12:19:53 »

malo je OT, ja sam ti već predložio kako da probamo sa finansijama još Wink

A jedva čekam sliked a vidim kakvi će bit Wink

saledoboj
Putnik
*

« Reply #66 on: September 14, 2010, 14:39:23 »

znal neko o cemu se radi sta su kupili koje buseve konkretno....a sto se tice finansiranja mogli bi oglasi na stranicu i izrada kalendara i sl gluposti posto za svakog prevoznika imamo vise slika od njega samog Cheesy

Neka vladajuće klase drhte pred komunističkom revolucijom. U njoj proleteri nemaju što da izgube osim svojih okova. A dobit će čitav svijet.

Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #67 on: September 14, 2010, 14:47:36 »

Sale, imamo par ideja, al nećemo u OT, nije mjesto za te priče a što se tiče buseva

"Novonabavljeni autobusi su proizvedeni u Njemačkoj, u tvornici autobusa MAN tip NL 3123-15 (A26). Radi se o niskopodnim autobusima, sa motorima Euro 3 generacije koji smanjuju ispuštanje štetnih gasova, a isti su namjenski prilagođeni uslovima eksploatacije u gradsko-prigradskom saobraćaju, pri čemu osiguravaju vrlo visoku propulziju putnika tokom obavljanja prijevoza na svakoj liniji."

izvor: http://www.radiosarajevo.ba/content/view/33295/181/

Mile
Vodič puta

« Reply #68 on: September 14, 2010, 18:32:06 »

Sale, imamo par ideja, al nećemo u OT, nije mjesto za te priče a što se tiče buseva

"Novonabavljeni autobusi su proizvedeni u Njemačkoj, u tvornici autobusa MAN tip NL 3123-15 (A26). Radi se o niskopodnim autobusima, sa motorima Euro 3 generacije koji smanjuju ispuštanje štetnih gasova, a isti su namjenski prilagođeni uslovima eksploatacije u gradsko-prigradskom saobraćaju, pri čemu osiguravaju vrlo visoku propulziju putnika tokom obavljanja prijevoza na svakoj liniji."

izvor: http://www.radiosarajevo.ba/content/view/33295/181/
Još jedan primjer pismenosti balkanskih novinara  Undecided

Ovdje meni par stvari smrdi:

1. MAN je rađen u njemačkoj do 1999 kad je zatvorena tvornica za gradske odnosno prigradske autobuse tamo i preseljena u Gdansk(Poljska) kako onda Euro 3 motori ako su Njemačke proizvodnje Huh?

2. Ako ipak jesu Njemci onda nisu NL 3123-15 nego NL 313 L (moguće ex Postbus)

3. Ako su poljaci mogu biti i noviji MAN-ovi iz NL serije i prvi model Lions City-a za godišta 2006 na novije

A sad kako i šta vidjet ćemo uskoro  Smiley
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #69 on: September 14, 2010, 22:00:26 »

Ma nešto mi govori da nisu 2006. godište, već stariji...

Mile
Vodič puta

« Reply #70 on: September 14, 2010, 23:07:18 »

MAN,Gradski,15M znaći troosovinac,onda mora biti ovo. MAN NL 313 na slici još uvijek pod Bahnbusom  Cheesy
saledoboj
Putnik
*

« Reply #71 on: September 15, 2010, 02:40:09 »

lemi kad budu bile slike tih buseva dobro ih pogledaj tad vjerovatno to ce bit posljednje slike buseva u OK stanju,nije mi samo jasno ko ce sa ovolikom grdosijom manevrisat u onolikoj guzvi tesko se prodje sa putnickim vozilom a ne ovim....na kojim linijama ce uletit

Neka vladajuće klase drhte pred komunističkom revolucijom. U njoj proleteri nemaju što da izgube osim svojih okova. A dobit će čitav svijet.

Proleteri svih zemalja, ujedinite se!
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
*

« Reply #72 on: September 15, 2010, 08:38:54 »

na zasad nepostojeće linije, jer je CTS daleko od dobivanja nekih gradskih linija, a pošto su busevi već tu, a ako ne bude ništa od gradskih linija, onda će ovi vozit lokalne linije...

Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
*

« Reply #73 on: September 15, 2010, 09:14:44 »

a sale je upravu, valja ovo manervisati ... busevi su ekstra, nema sta, al sarajevo ima male ulice, nije to ko na zapadu da su fino regulisane, no ostaje pred nama da vidimo Wink

Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #74 on: September 15, 2010, 09:20:28 »

a sale je upravu, valja ovo manervisati ... busevi su ekstra, nema sta, al sarajevo ima male ulice, nije to ko na zapadu da su fino regulisane, no ostaje pred nama da vidimo Wink

Ako imaš D kategoriju, morao bi znati upravljati svim busevima, ko to ne zna nije dobar šofer ( imao sam priliku voziti se sa jednim jako smotanim šoferom ).

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 101   Go Up
  Print  

Jump to: