The_Dubster
|
|
« Reply #255 on: November 05, 2013, 12:39:23 » |
|
Evo sad radi i kod mene
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #256 on: November 23, 2013, 20:27:24 » |
|
Pomagajte ljudi! Hoću da uploadujem slike preko imageshacka ali mi javlja nešto sync all pictures sa SkyPath.. Šta da radim??
|
|
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
Manas
|
|
« Reply #257 on: December 25, 2013, 17:09:39 » |
|
Internal Server Error - u cemu je dodjavola problem... kako koji dan jedva ulazim na bhbus...moram hiljadu puta kliknut da bi se smilovo i usao,a onda kad hocu da udem u neku temu ista prica... prvi put kad smo upozorili na ovo bilo je mnogo bolje,al sada je katastrofa
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
|
|
« Reply #258 on: December 25, 2013, 17:35:31 » |
|
Stvar je slijedeća: - Puno korisnika, puno materijala, puno pisanja, puno slika i to zahtjeva veći server. E sad pošto mi radimo ko volonteri na ovom i plaćamo iz svojih džepova, jednostavno nemamo para da uzmemo veći server. Pa vi i dalje postavljajte veće slike od 800x600, spamajte, pravite kilometarske postove, citirajte slike i već 2-3 citirane tekstove i onda se žalite.
Znači situacija je ovakva, te će početkom iduće godine krenuti reogranizacija foruma, koja ako ne da rezultata dovodi u pitanje cjelokupno postojanje foruma i portala. Osim ako nam članovi ne počnu uplaćivati da imamo za veći server ili nešto drugo, što je trenutno u domeni SF-a.
Dakle, tako je kako je, nije više ni do nas, nego isključivo do vas. Mi smo gurali koliko smo imali i mogli.
|
|
|
|
|
|
|
srdjan
Kondukter
|
|
« Reply #259 on: December 25, 2013, 21:10:36 » |
|
Ista stvar, znaci vec pola sata pokusavam da udjem na forum i ne ide, uvek mi izbaci "Internal Server Error". A i kad uspem udjem u neku temu i izbaci mi isto i onda opet cekaj da se vrati u funkciju...
|
|
|
|
|
|
|
Manas
|
|
« Reply #260 on: December 25, 2013, 21:20:09 » |
|
neznam koliko kosta novi,veci server al koliko god, licno bi uplatio odredene novce za to,a nesumnjam da bi i drugi clanovi to ucinili.
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #261 on: December 25, 2013, 22:29:17 » |
|
Kada bi smo svi bili uključeni u kupovinu, mislim svi članovi, to bi bio minoran iznos. 2111 članova.... pa da pola otapdne opet je to puno ljudi, ili sam ja u zabludi oko cijene.
Ali opet to je zadnji potez, ja kažem treba pobrisati dosta tema, ili kao npr, tema vozila na linijama, treba, funkcionisati tako da se u toku jednoga dana sakupe izvještaji svih onih koji su postali i ubace u jedan post, ostalo izbriše da se ne bi spammalo i zauzimalo previše prostora, (jedan post jedan dan) ili opet pustiti da se sve sakupi za jednu heftu i sabrati u jedan post i zabilježiti kretanje vozila na linijama u jedan post za komplet sedmicu, a ostalo izbrisati.... (Mada lakše je za jedan dan) Ali nije na meni da odlučujem, i neću dalje, jer evo i ovdje zauzimam bezveze prostor...
|
|
|
|
|
|
|
makljen1123
|
|
« Reply #262 on: December 25, 2013, 22:54:53 » |
|
Druže tema vozila na linijama, koliko ja pratim, nema ni jedne slike, a dvije i po hiljade drugih tema ima po X slika svaka. Pa sad skontaj koji djelić servera zauzima tema "Vozila na linijama". Nas je ovdje aktivnih, nek je 50, koji svaki dan pratimo forum - to znači da bi svaki od nas trebao dati 24€ jer pebacivanje na novi server znači 1200€ godišnje. Mali je do sad bio 600, sad nam je pretijesan, treba nam veći. Možda ovo nisam trebo reći, al' eto nek se zna šta je i kako je.
|
|
« Last Edit: December 25, 2013, 23:00:44 by makljen1123 »
|
|
Setra S 417 HDH !!!
|
|
|
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #263 on: December 25, 2013, 23:08:16 » |
|
Iskreno jedan sam od clanova koji bi odvojili dio od sebe za funkcionisanje foruma, i ako je to moguce neka mi se neko od nadleznih javi.
|
|
|
|
BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
|
|
|
Manas
|
|
« Reply #264 on: December 25, 2013, 23:24:59 » |
|
makljen@ ja i prijatelj smo imali forum sa .net domenom..domena je kosta 7-8 eura, hosting je kostao 30 eura i imali smo neogranicen prostor... sad neznam dali o istoj stvari govorim,al 1200 eura mi izgleda bas bas previse
|
|
|
|
|
|
|
Almir
|
|
« Reply #265 on: December 25, 2013, 23:27:11 » |
|
@Dubster, koji spam je udaren u temi Grasa, 4 teme po 100 stranica, evo i 5 se vuče, zaključat raspravu u Grasu do daljnjeg.
|
|
|
|
|
|
|
|
makljen1123
|
|
« Reply #267 on: December 25, 2013, 23:44:01 » |
|
makljen@ ja i prijatelj smo imali forum sa .net domenom..domena je kosta 7-8 eura, hosting je kostao 30 eura i imali smo neogranicen prostor... sad neznam dali o istoj stvari govorim,al 1200 eura mi izgleda bas bas previse
Baš sam skoro pričao sa Amarom o tome, kaže upravo tako kako sam napisao, možda sam ja pogrešno shvatio, ali opet, ja sam samo prenio ono šta mi je gos'n administrator rekao na PP - štopa i štopaće sve češće jer se memorija puni, dok se ne napuni. Kad se napuni - zbogom forumu. Pitam ja njega šta bi trebalo uraditi da bude ko prije, kaže treba uzet' novi server. Koliko bi trebalo izdvojiti za novi server? Duplo više nego što je sad - on je sad 600, dakle veći bi bio 1200 € godišnje. Tako mi Amar reče.
|
|
« Last Edit: December 25, 2013, 23:46:15 by makljen1123 »
|
|
Setra S 417 HDH !!!
|
|
|
Manas
|
|
« Reply #268 on: December 25, 2013, 23:51:22 » |
|
opet nebi puno da pametujem al kako je server placen 600 eura ogranicen,a neograniceni hosting kosta 60 eura... i sta bi se postiglo zakljucavanjem teme GRAS ? nista jer ste sami rekli da je preopterecen... na forumu postoji milion tema koje nemaju nikakvog smisla niti su bilo cim povezane sa autobusima i nalaze se u podforumu Chat Room... opet sto se tice GRAS podforuma tu ima bar 6-7 tema koje se mogu obrisat jer su presle 100 stranica.
|
|
|
|
|
|
|
damir fido
VIP Član
Vodič puta
|
|
« Reply #269 on: December 26, 2013, 00:16:11 » |
|
Neka Grasa nek raspravljaju,imamo i clanova koji su tu i zaposleni ali mozda one starije rasprave da se mozda uklone,bar djelimicno.I bilo je brate puno citiranja pa citiranja citata pa citiranja citatovog citata tako da se znalo desiti da 4-5 postova zauzme citavu stranicu i ja sam taj koji je inicirao da se uvede pravilo da se zabrani citiranje zadnjeg posta,jer sad bi imali Gras diskusije-8.Naravno slicno se desavalo i drugdje ne samo u Grasu.
Vremenom je ogroman broj slika nestao i sada je tu prazan prostor pa mozda bi i uklanjanje toga pomogao.Imamo i puno slika lošeg kvaliteta koje nista ne vrijede..pa i mojih,al to je vec drugi problem.Vecina nas je malo osjetljiva na njih pa bi došlo do ljutnje a smanjio bi se i broj postova..jadna majka.Tek bi ta brojka neke pogodila.Inace uzasava me pomisao da se forum ugasi.Puno je vremena ulozeno u njega i truda dosta clanova i ne bi više stvarno imao snage da se bilo gdje registrujem ponovo.Naravno da sam i ja spreman eventualno pomoci.
|
|
|
|
|
|
|
|