bhbus.ba
November 23, 2024, 21:19:08 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16   Go Down
  Print  
Author Topic: EX-YU prevoznici koji nisu više aktivni  (Read 73585 times)
Saško
Kondukter
**

« Reply #120 on: October 12, 2012, 23:53:44 »

Ne znam da nisam pogresio temu ali kod nas u Srbiji je puno prevoznika propalo/otislo pod stecaj i slicno..
medju njima su i Jugekspres Leskovac, Jugoprevoz Jagodina nekad gigant, Kosovo trans Gnjilane, Vojvodina Novi Sad i ima ih jos ali ne mogu da se setim svih firmi..
Sad sam se nešto setio, ne znam je li ko pisao.. Nekada smo imali i Autotransportno Pirot imali su dobre Sanose i Dubrave ali na žalost firma propade.. a imali su i kamione u srećno vreme Sad

Uploaded with ImageShack.us
evo i 2  slike Dubrave sa autobusi.net, autor je Gligi

Takodje je i Bor prevoz postojao do pre 3-4 godine, isto beše ok firma i od jednom mrak.. počelo je sa time što su do Beograda kako sam ja čuo vozili u pola cene i na kraju stečaj Sad

Jako tuzna prica ove firme, pred stecaj radnici su dobijali novac za 100l nafte oni su sipali npr. 80 da bi imali kolko tolko da prehrane porodicu, a u srecna vremena kupovali Neobuse zvane Kasandra, pa mnogo porodica je imalo bar po jednog clana koji je radio u Autitransportno ali sve to je bilo nekad, sad samo uspomene puste i nesto prezivelo od voznog parka kod drugih prevoznika.

Niška Banja topla voda za Nišlije živa zgoda
wigec
Kondukter
**

« Reply #121 on: November 21, 2012, 01:27:53 »

Izvor slike :http://www.facebook.com/pages/Old-postcards-of-Bosnia/351835231097
mirza
Vodič puta

« Reply #122 on: November 21, 2012, 01:52:42 »

Wigec gdje je iskopa Smiley Ova Servistransova harmonika je hodala i poslije rata.

TOVARNA  AVTOMOBILOV  IN MOTORJEV
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #123 on: November 21, 2012, 12:57:23 »

Zaista sjajna slika Cheesy

Wigec, ako ikad bude parkiran bus na ovom mjestu probaj naći sličan ugao pa da napravimo komparaciju Cheesy

I moram pitati - model i tip autobusa?

wigec
Kondukter
**

« Reply #124 on: November 21, 2012, 15:42:24 »

To je bas nemoguce izvest posto bas na tom parkingu je sada fontana...a sliku sam Mirza slucajno našo XD
mirza
Vodič puta

« Reply #125 on: November 21, 2012, 17:53:24 »

Mogao si je stavit u temu Servistrans, poštoje na slici njihov autobus.

damir fido
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #126 on: December 15, 2012, 01:08:46 »

Autotransport Zadar

Slika je preuzeta sa fb stranice"Tuzla povratak u proslost" a slikano je na izlazu iz kruga tadasnjeg Trans Servisa.Danas je tu parking autobusa i sve je skoro isto.

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #127 on: January 07, 2013, 02:54:07 »

Eurotrans,1997 godina

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #128 on: January 07, 2013, 16:08:30 »

Čuj... Nisam znao za ovu firmu?

Jel ima ko kakvu inf više, kad su se ugasili, šta su imali od bsueva i gdje su ti busevi danas, linije...?

Saško
Kondukter
**

« Reply #129 on: January 09, 2013, 10:50:27 »

Izvor: autobusi.net

Bese ovo nekad davno gigant, i onda jednog dana na red je dosla losa privatizacija dalje slede neredovne isplate dohodka radnicima, neoverene zdravstvene knjizice. Priliv novca sve manji i od jedno se ni od kud pojavljuje bivsi radnik Jugoprevoza sa svojom firmom Eurolin kao konkurencija i bukvalno otima Jugoprevozove linije Sad
Tuzno je to zamisliti, a tek videti onu garazu u Jagodini par rasturenih autobusa koji cekaju bolje dane kojih kako stvari stoje za ovu firmu nece biti. Neke lokalne linije preuzeo je i Zoran reisen, nesto Eurolin Paracin. Ipak tuga je da jedan nekad gigant polako gasi svoju svecu. Imali su i jaku spediciju i dobre autobuse, kamioni marke Mercedes Benz kako sam cuo rasprodati pred stecaj Cry

Niška Banja topla voda za Nišlije živa zgoda
MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #130 on: February 21, 2013, 21:07:32 »

Srebrenica Ekspres,S415,garažni broj 82
za veću sliku klik na istu

Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
mirza
Vodič puta

« Reply #131 on: February 22, 2013, 00:01:41 »

Jel´ na ovom Sanosu piše "Srebrenicatrans"?

MAN Lions coach
Mehaničar

M R Š !!!!!!!!!

« Reply #132 on: February 22, 2013, 00:10:19 »

Kassbohrer
Vodič puta

« Reply #133 on: April 11, 2013, 10:09:20 »

Nekadašnji gigant Agrokomerc, mislim da nismo imali ove slike do sad, kopao sam po Facebooku i naišao na njih... Šta reći nego jedna velika šteta za ovo preduzeće, ljudi koji su ga podigli kasnije su doveli i do njegovog uništenja...

Ovako su nekad izgledale njihove Dubrave...  Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed

Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom.
Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
allen_A
Kondukter
**

« Reply #134 on: April 11, 2013, 21:34:18 »

Kassbohrer ova Dubrava na prvoj slici je ona visoka jel tako, mislim da je bila i jedina, ove druge su bile niske, a lijepo su izgledale. Mozda jos po neka ima u halama u Kladusi.
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16   Go Up
  Print  

Jump to: