dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #360 on: February 05, 2015, 01:57:16 » |
|
|
|
|
|
BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #361 on: February 10, 2015, 15:28:28 » |
|
Sinoć sam sa Setrom doputovao kući iz Sarajeva, ima nove zimske gume i bez ikakvih problema smo savladali sve dionice na kojima je bilo snijega, a posebno ga je bilo od Ključa pa sve do Kladuše. Usput eto i informacija da za koji dan stiže Neoplan Cityliner, Sejo reče HDH mada sumnjam da postoji ta oznaka kod Neoplana, vjerovatno se misli na H verziju. A ako je H verzija onda može biti samo troosovinac, iz serije 1116. U šali reče da će "okrenuti jagnje" kad stigne, jer svakako će biti lakše i vozačima i putnicima.
|
|
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
Setra Top Class
Kondukter
|
|
« Reply #362 on: February 10, 2015, 21:17:46 » |
|
Neoplan Cityliner H ima i sa 2 osovine, nije samo sa tri..
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #363 on: February 10, 2015, 21:36:55 » |
|
ima, ali je to N116. Međutim on se ne može uvesti više, tako da se vjerovatno radi o N1116. S druge strane N1116 nema H verziju u dvoosovinskoj izvedbi. Tako da je Adis u pravu
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #364 on: February 11, 2015, 00:17:49 » |
|
Iako sam fan Setre ipak ponešto znam i o Neoplanu heh a ko će ga znati, možda stigne i N1216, i on se računa kao povišeni deker...
|
|
|
|
Kud vozite zdravo bili, sretno stigli cilju željenom. Na vas misle vaši mili, vratite se dragom domu svom.
|
|
|
boxer
Putnik
|
|
« Reply #365 on: February 11, 2015, 00:54:30 » |
|
Jel se to bus kupuje za ovu liniju ili za liniju za Austriju a ovamo da se prebaci euroliner?
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #366 on: February 11, 2015, 01:45:57 » |
|
Kako sam ja razumio, bus je za liniju Sarajevo - Velika Kladuša. Međutim, zbog prijašnjih negativnih iskustava, sve ovo treba uzeti sa rezervom.. možda bude, a možda i ne.
|
|
|
|
|
|
|
borislav
Kondukter
|
|
« Reply #367 on: February 11, 2015, 17:27:44 » |
|
setra 215 je ekstra za ovu liniju samo sto se vozilo mora odrzavati a ne ovako zapustiti..sjetite se samo kako je ova setra izgledala dok je bila u Graci prevozu znsci bila je samo za stati i gledati kako je dobro izgledala..
|
|
|
|
SETRA THE BEST
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #368 on: February 11, 2015, 17:47:26 » |
|
Druze borislave ja nisam tog misljenja da je za liniju od 300km otprilike pa mozda i vise ova setra adekvatno vozilo,prvo vozilo je staro najmanje 20 godina i ono definitivno nije za tu liniju. Mozda ja zivim u nekom svom svijetu al za tu liniju kako sam cuo karta je 50KM i uvijek su puni i definitivno treba uzeti neku setru 2000 godiste mozda i mladju neka bude pa da se mozes rezervisati da te nece izdati to vozilo,jer oni na tu liniju to vozilo i definitivno ga ne gase mjesec dana dok ne preuzme CTS.
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #369 on: February 11, 2015, 18:21:26 » |
|
Mislim da je onaj zeleni Van Hool bio odlično vozilo za ovu liniju.. imao je dosta sjedišta a opet mnogo prostora a znamo svi da Van Hool i nije neki veliki potrošač.. Setra stara 20 godina i dalje jeste Setra, ali treba ići približno u korak sa vremenom, 315 bi bilo već ok ali 215...
|
|
|
|
|
|
|
ecehajic
|
|
« Reply #370 on: February 11, 2015, 19:11:03 » |
|
Upravo tako druže Kassbohrer, ova setra jest udobna i sve to,al mislim da vise nije to vozilo za putovanje od 7 sati ili 370km,ili ti ga 740km u oba pravca. Mislim da 315HD ili HDH bila odlično vozilo te se nadam da ovog puta to sto se ggovori o Neoplanu da nije laž jer ova linija stvarno zahtjeva novije vozilo koje bi moglo narednih 3-4 godine raditi otplatiti se zaraditi i od njegove prodaje kupiti novije vozilo.
|
|
|
|
|
|
|
DenisT
Pješak
|
|
« Reply #371 on: February 14, 2015, 11:57:33 » |
|
Ovako jeste istina je u utorak ujutro ce bus biti u Bihaću i istina je neoplan cityliner tri osovine 2005 godina dolazi ja licčno idem po njega gore i vozač elvir i vlasnik firme.A ovo vam piše direktor firme Denis Turnić i dat ću vam malo detalja o busu bus jeste tri osovine rađen je na 4 zvjezdice ima samo 46 sjedišta visoki i čak je viši od predhodnog vanhola.I još nešto ću spomenuti za sve one koji su ovdje blatili firmu Mic Comerc vjeruj te da nije jednostvano otići kupiti bus treba znati uzeti bus i još jedna informacija do 6 mjeseca imamo u planu jos dva busa uzeti tako da svi oni koji su mislili da je vlasnik Ismet propao ovo će im biti samo dokaz jeli to istina ili nije sretnu i ugodnu vožnju u novom busu na relaciji Velika Kladuša-Cazin-Bihać-Sarajevo želi vam Mix Comerc.....SRETAN PUT....
|
|
|
|
|
|
|
SlimShady
Vodič puta
I pjan i trijezan za volan sam vezan :)
|
|
« Reply #372 on: February 14, 2015, 12:02:38 » |
|
Aj hvala Bogu nek je sa srecom da sve prođe u najboljem redu
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #373 on: February 14, 2015, 21:18:24 » |
|
čekamo slike
|
|
|
|
|
|
|
Kassbohrer
|
|
« Reply #374 on: February 15, 2015, 00:09:46 » |
|
Eh ovako Denise, meni je drago da se Vi ponekad javite, ali to je uglavnom kad počnu nekakve rasprave.. trebali bi se češće javljati i onda do takvih rasprava ne bi ni došlo. Jednostavno prevoznici moraju shvatiti ovaj Forum ozbiljno, pa ljudi moji ovo je GLAS PUTNIKA, a putnik je riječ koja se danas izgleda najmanje spominje. Mix comerc i svaka druga firma postoji radi PUTNIKA, naravno svakome je bitna zarada, ali bez PUTNIKA ništa ne bi imalo svrhe. Nakon PUTNIKA dolazi RADNIK, i on treba da ima dobre uslove za posao, jer ako ima dobre uslove za posao onda će i on dati više od sebe da bi svoj posao odradio kako treba.
Ja poštujem i Elvira i Hasana i Seju, jer ja živim od šoferskog kruha, i moj otac je vozač, nešto malo stariji od Seje, i onda ja kad vidim Sejo se zavlači ispod autobusa prije polaska na put, bude mi čovjeka žao, on je za mene GOSPODIN, a gospodi ne priliči da svako malo traži komad stiropora da bi legao pod autobus. Znači Setra 215 nije bila idealno rješenje ni za PUTNIKE ni za RADNIKE. Dalje, znam da nije lahko uzeti dobar autobus, treba dobro razmisliti prije konačne odluke, ali isto tako znam da Mix nije firma od jučer, iza nje su milioni pređenih kilometara i stotine hiljada preveznih putnika. Izvinite, ali ta prinova se već dugo najavljuje i evo tek sad će se te najave i ostvariti. Pa ja svaki put zadnjih par mjeseci kad dođem na stanicu sve se nadam da će biti novi bus, a nikad ništa..
Možda sam ja jedan od nekoliko PUTNIKA koji se imalo razumiju u autobuse, većini je najbitnije stići kući (da se razumijemo i meni je to najvažnije), ali molim lijepo ako druge firme koje nemaju reputaciju kao Mix comerc uspjevaju nabavljati dobra vozila da bi im stajala u garažama i vozila vanredne, a mi za Kladušu putujemo autobusom iz prošlog stoljeće i milenija, onda kako ćemo mi PUTNICI biti zadovoljni? Mene ova vijest o dolasku prinove mnogo raduje, ne samo zato što će biti bolji i noviji autobus, već i zato što ćemo se voziti u lijepom autobusu, što bi se reklo - putovanje sa stilom..
A što se tiče tih priča o gazdi Ismetu, žao mi je zbog njegove porodične tragediji i lično mi je drago da Mix comerc još postoji, to mi je draga firma i dosta hiljada kilometara sam prešao u zadnje 3-4 godine vozeći se u vašim autobusima, ali u zadnje vrijeme mi je kao vašem PUTNIKU zasmetalo da se vozimo u 20 godina starom autobusu koji pati najprije RADNIKE a onda i PUTNIKE.. Sretno Vam sa prinovom, ako Bog da puno sretno pređenih kilometara Vam želim, i da dođu još bolja i sređenija vozila do šestog mjeseca..
|
|
« Last Edit: February 15, 2015, 00:12:35 by Kassbohrer »
|
|
|
|
|
|