@Goran, slika primljena u e-mailu, pregledao sam i temu u kojoj si stavio još slika od tih Setra, komentarisao sam tamo o njima...
@Sashco, veoma zanimljiva slika, počevši od toga da si uspio fotografisati dva autobusa u istome kadru na takoj maloj razdaljini između ta dva autobusa, pored toga oba su bila u vožnji, na različitim putevima... Još neke od zanimljivih "stvari" na slici su da si uhvatio domaćeg i stranca, žbunje žica između puteva, blaga krivina koja daje opuštajući osjećaj, i zeleni krajolik iznad svega toga, kao kroz laganu maglu nenaglašeno u pozadini ...
@Mustafa, da barem nije bilo ograde, mogli bi u nekoliko onda reći da se radi o kreativnoj slici, mada i tada ne znam što bi bila kreativna slika, jer kad zamislim i uklonim ogradu, 3 autobusa parkirana u neposrednoj blizi jedni drugima, činjenica, sreća, da su se tri autobusa našla na jednom mjestu i to ispred AS nikako ne možemo smatrati ni pod koji segment kreativnosti, tako da slobodno možemo reći da je ova slika sigurno i svjesno propali pokušaj stvaranje kreativne slike... Kreativna slika treba imati nešto u sebi, kao npr. kada slikaš autobus a iza u pozadini, neke građevine ili priroda, na neki način fotografisano da se autobus i priroda nekako uklapaju jedno u drugo i na taj način si uspio stvoriti kreativan sklop u jednoj fotografiji... To samo malo savjeta, opisa šta se podrazumijeva pod kreativnom fotografijom, to je jedan mali dio kreativnih fotografija i njihovih kategorija i kategorisanja