Jedan Sanos 415 iz ratnih vremena.
Ove 2 slike su sa istog dogadjaja a našao sam na youtube.Neko je snimao iz Sanosa a vidi se Tam 190 A 110 i šema.
Sljedeca je sa fb stranice
"Tuzla povratak u prošlost"Ove 3 slike su sa jedne od fb grupa Trans Turista a ima 3 grupe.Naravno da je najinteresantnija ova sa starim slikama :)a i djed Aljo je mislim povezan sa njom pa nek i on još poneku prebaci ovdje.I ja sam ove prvi put vidio.
Magirus-Deutz TZ 561-19.
REŠAD NUKIć, VOZAČ »MEĐU-GRADSKOG SAOBRAĆAJA«, SA AUTOBUSOM OSTVARIO NEZABILJEŽEN PODVIG
PREVALIO MILIJUON KILOMETARA
Magirus TZ 561-19, ostaće zlatnim slovima upisan u anale OOUR-a »Međugradski saobraćaj«, a njegov vozač Rešad Nukić, biće zapamćen po tome što je prvi u kolektivu uspio bez opravki na motoru autobusa prevaliti oko milion kilometara. Od prve registracije, 29. aprila 1976. godine do danas autobus je, pod sigurnom i stručnom rukom vrsnog majstora Rešada Nukića. prešao 984.620 kilometara, prokrstarivši sve evropske metropole od Atine do Pariza
Mozda se milion cini malo ali ti motori su imali duplo manju snagu nego sada,tako da su uglavnom vozili sa vecim brojem obrtaja i samim tim bili optereceniji u radu.
Tam 190 A 11
I Bussing.U to vrijeme medju boljim autobusima i drzavi.