Imam pitanje, koja je ovo godina, 2004?, i koja je ovo satra2, 501?, mada je neko neuko ubacio ovo satra 3 u paintu, iza je vašingtonac... Vidite li na ovoj satri ovaj donji dio prednje maske, komplet zavoren, a nije rupa... vrlo interesantna slika.....
gras.baE sad da ja izvalim,mene ovo vjetrobransko staklo tj.čelo jako jako podsjeća na K2,nikako na SATRA,ne znam zašto?Displej?Širina?Kad gledaš desnu stranu(vozača)ovaj ćošak???
Evo svijetlije:
A ovo dole?
Vjerovatno je u međuvremenu ovaj dio definitivno promijenjen.
Recimo da je 2004 i da je ovo 501 itd, ali ovakvu masku nikada nisam vidio izuzev na jednom plakatu kada je pisalo" nije grad samo Vijećnica-Dobrinja, uz vas smo 125 godina" tada je na slici bila satra sa ovako zatvorenom maskom.
To je ta slika, ovo je 601.
Tek poslije, možda 2009-2010 su se pojavile ove maske kao na ovoj slici što si stavila od 508-zvečevo sa ovim resama, sve do tada su satre kompletirane, a i poslije neke bez maske, obično su ih dobivale uz lakiranje, i dan danas 601,603,504,510 i 511 nemaju ovu masku sa resama, ali ovakva baš komplet zatvorena mi je enigma, biće da je takav došao iz Češke jer su 501 i 601 došli iz Pars-nove kompletirani.... A ja ih baš tad i nisam posebno pratio, čak sam do prije par godina mislio da su 501 i 601 došli zajedno i počeli voziti u maju 2005, a 501 je došao ranije, a ja ga ne pamtim sa ovom žuto-plavom šemom bojenja, prvi put sam se vozio kad je bio raiffeisen-prva reklama...
Opet ako pogledam plafonsku rasvjetu siguran sam da je 501 jer 601 i 501 imaju ovu "toplu" boju neonske rasvjete, ali ovaj dio oko displaya je čačkan 100%, nije ovakav može me neko ubit.... eto, također raritet je jer satre sve do 2009 nisu ostajale na linijama poslije 16-17 sati..... Elem, kako god, čudna slika... i ovaj vašingtonac po noći, ja to nikad nisam doživio.....