bhbus.ba
November 25, 2024, 17:43:18 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17   Go Down
  Print  
Author Topic: Zenica bus, Zenica - Razno/Diskusije  (Read 41853 times)
Ins
Putnik
*

« Reply #75 on: October 25, 2011, 14:39:06 »

Nije mi jasno zasto Sejari ne ugasi Zenica Bus i prebaci autobuse u svoje druge firme? Ovako agonija traje vec godinama...
Setra 417 HDH
Vodič puta

« Reply #76 on: October 25, 2011, 18:49:14 »

Pa preduzece se nemoze tek tako ugasiti, niti se autobusi mogu  prebacivati u druge firme. Stvarno ste ne informisani sto se tice preduzeca i pravila poslovanja.. Ovi autobusi su vlasnistvo Zenica Bus-a i njih jedino mogu prodati ili donirati.. Sa kapitalom preduzeca se nemoze upravljati kako se hoce, vjerujem da bi on mozda rado ugasio ovu firmu, ali nemoze se mimo zakona, znamo sta je Zenica Bus duzna prema radnicima, jedino preduzece moze otici u stecaj ili nastaviti sa poslovanjem, a tek tako da se izgasi bogami nemoze..

Svi komentari sadržavaju moj lični stav i moje lično mišljenje. Tako da iza mene ne stoje nikakvi pravni subjekti!
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #77 on: October 25, 2011, 20:07:38 »

postojale su price da je Sejari bio spreman prodati firmu za 1 marku samo da ih se rijesi... Sad

Almir
Moderator Podforuma
Mehaničar
*

« Reply #78 on: December 09, 2011, 19:36:07 »

Hvala na ukazanom  Wink popravljeno je Smiley

dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #79 on: January 21, 2012, 22:14:57 »

bjeli city, sa maskom od 1116 i sa milijardu nekakvi natpisa na njemackm ponovo vozi, danas bio na zenica sarajevo zenica. Evo rege E62 O 922, slike sutra

BHbus.net - prvi portal o autobusima u BiH
Adin_Zne
Glavni Mehaničar

www.BHBus.net

« Reply #80 on: January 21, 2012, 22:23:50 »

Eto fino, uprkos tim nekim njihovim problemima ...

Neoplan VIP Class
Mustafa YJM
VIP Član
Mehaničar
*

« Reply #81 on: January 22, 2012, 00:18:18 »

Vidimo ex-Smiljićevog Safarija, nadam se da si i njega zabilježio Wink

....od nas ne možete pobjeći, BHBus team Wink
doBUS
VIP Član
Vodič puta
*

« Reply #82 on: January 22, 2012, 03:00:43 »

Extra neoplan,svaka cast.Sta je bilo sa njega zasto nije vozio
The_Dubster
Vozač Autobusa

« Reply #83 on: January 22, 2012, 11:14:27 »

Niko živ ne zna, odjednom je nestao i kako nestao sad se pojavio Cheesy
Jučer je vozio i jutarnji i večernju liniju i solidno izgleda, a i rade sve lampice na busu kao i svjetla, pa su ga vjerovatno malo sređivali.

ecehajic
Mehaničar

« Reply #84 on: January 22, 2012, 13:44:50 »

ja koliko znam taj autobus je imao problema sa elektronikom,valjda je sva elektronika otisla bila.autobus je prije bio u vlasnistvu union bricic iz loncara.bio je jos jedan ovakav kod njega.

transformers
Voditelj Voznog Parka

« Reply #85 on: January 22, 2012, 21:24:15 »

drug nemaju oni deckera, nisu nikada ni imali....imali su sva citylinera oko 88 godišta i kad su 96 godine stigli u Zenicabus bili su "pojava" ..jako dobro su izgledali. Međutim loše održavanje i vrijeme su učinili da su danas ja mislim u rashodu. A ovaj N116 ex Bricic je imao 7 stepeni EPS mjenjač i motor od Scanie. MIslim da su mu mjenjali motor a nisam primijetio kakav je mjenjač. Inače autobus je bio u jako dobrom stanju kad je stigao u Zenicabus, drago mi je da je ponovo na cesti...
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #86 on: January 23, 2012, 12:42:28 »

drug nemaju oni deckera, nisu nikada ni imali....imali su sva citylinera oko 88 godišta i kad su 96 godine stigli u Zenicabus bili su "pojava" ..jako dobro su izgledali. Međutim loše održavanje i vrijeme su učinili da su danas ja mislim u rashodu. A ovaj N116 ex Bricic je imao 7 stepeni EPS mjenjač i motor od Scanie. MIslim da su mu mjenjali motor a nisam primijetio kakav je mjenjač. Inače autobus je bio u jako dobrom stanju kad je stigao u Zenicabus, drago mi je da je ponovo na cesti...
jesi li kada prolazio kraj njihove baze kada se ide prema naselju Kanal? ??
Ja jesam i fino sam vidio da ima skyliner stariji tip, ako sam corav, toliko nisam.....

mirza
Vodič puta

« Reply #87 on: January 23, 2012, 19:09:02 »

Ja jesam i fino sam vidio da ima skyliner stariji tip, ako sam corav, toliko nisam.....
Sjećam se tih Citya. Kao što si rekao bili su pojava. Bio je još i jedan bijeli Jetliner (vidjelo se da je imao nekada natpis GRADITELJ) koji se više ne viđa. Jel rashodovan ili je dobio novog vlasnika? I gdje su one njhove 303-ke?

TOVARNA  AVTOMOBILOV  IN MOTORJEV
dani-ze
VIP Član
Vozač Autobusa
*

« Reply #88 on: January 24, 2012, 08:51:45 »

slikat cu ja kod njih tamo u bazi, kad odem kuci, pa cemo vidjet sta ima sta nema, mislim da ima i 303-ka koja, a sjecam se u tim  303-kama sam se vozio kad sam manji biu nedeljom u pola 3 u Saarajevo

dreiachser
Putnik
*

« Reply #89 on: January 25, 2012, 21:56:30 »

Moze biti da si ti vidio Skylinera, ali sigurno ne njihovog. Vjerovatno je u pitanju Zeni-Toursov Wink
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17   Go Up
  Print  

Jump to: