Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #119 on: April 07, 2011, 02:45:18 » |
|
Ma da, Azra, u Sarajevu sam može se reći 75 % vremena, i često koristim sve vidove GRAS-ovih vozila, i veoma često sam bio prisutan kada se pođe radi takvih stvari prigovarati, psovati itd na vozače ... I na kraju opet ona priča ovi iz GRAS-a uvijek seru, prave probleme, revizori, treniraju strogoću itd ... Neka, i trebaju, jer tako traži određen procenat putnika, i onda se mora poduzimati nešto i na taj način odgovarati, jer putnici to hoće, tražeći to svojim ponašanjem ... I velikoj većini pogotovo u trolejbusima su vječito krivi vozači za svaku moguću stvar, a većina vozača samo sjedi šuti i obavlja svoj posao ... I naravno opet krivo osoblje GRAS-a ... Tu se nikako ne slažem sa mnogima, po meni za sve što se dešava u GRAS-u, od loših buseva, linija, kašnjenja radi loše infrastrukture kriva država/vlada/kanton/političari, ta ekipa ...
Naravno i među GRAS-ovim osobljem vozačima, revizorima itd ima i osoba ispada, koji su ne kulturni, forsiraju strogoću i silu, ponašaju se kao da su nešto veće i više od onoga što upravo jesu i što rade i obavljaju pa se zna s takvim ljudima doći u konflikt ... Ali takvih je veoma mala malecka manjina u GRAS-u, ali realno svugdje ima ispada, svugdje se nađe neki "glodar", ali po meni velika većina osoblja u GRAS-u je jedno veliko OK , ISPRAVNO !
Jer realno, ko je od Vas ili bilo koga došao u konflikt ili neugodno situaciju sa vozačima ili revizorima ukoliko ste se vozili regularno sa plaćenom kartom, i pokazanom kartom na zahtjev kontrolora, ja nikada, niti sam bio prisutan da je neko došao u loše iskustvo ukoliko je bio regularan kako to u zakonu piše i kako to zakon nalaže... Većina problema i konflikta sa osobljem GRAS-a nastaje i prave one osobe koje u stvari se ne voze legalno, nemaju kartu, prave probleme u vozilima, vandališu itd itd ... Te takve osobe su često sklone pokraju verbalnih napada i fizičkim napadima, na što se meni svaki puta kada se tako nešto desi uveliko smuči kakvi ljudi mogu biti. GRAS-ovci nas voze, nude nam prevozne usluge na najbolji način na koji to oni mogu i na koji im dozvoljavaju sredstva obezbjeđena i onda se nađu neki "RETARDOSI" pa prave probleme i napadaju vozače, u mnogim slučajevima nanosivši osoblju GRAS-a često dosta ozbiljne fizičke povrede... Po meni je to "KRKANLUK" i neiživljenost, maloumnost što rade pojedine osobe ... Te osobe očito tako vide u svojim bolesnim glavama da se na taj način kaže "HVALA" osoblju GRAS-a, tako što im se podjele batine, lahko moguće, da imaju takvu vizuju u svojim bolesnim glavama ... Jer realno na ulicama Sarajeva svakodnevno hoda hiljade i hiljade osoba koje nisu uračunljive osobe po pitanju psihičkog razuma ...
Stvarno sramota i stid me ispred "regularnih" i "ispravnih" putnika koji svakodnevno koriste usluge gradskog prevoza u glavnome gradu naše države ...
U svakome slučaju, svi koji ovo budu čitali a osoblje su GRAS-a, od mene jedno veliko HVALA i SVAKA ČAST za sve Vas koji ste dio JP GRAS Sarajevo. Amar Kamarić !
|