The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #945 on: September 02, 2011, 10:28:50 » |
|
Ins, ima rješenja i nekih opcija, ali se treba shvatiti da sam GRAS ne može ništa bez odluke Kantona Sarajevo i još bitnije, bez para koje mu on daje, u ovom slučaju ne daje... Da ima volje i para, sve bi se moglo srediti za pola godine -> nabaviti adekvatna vozila, razraditi linije i slično...
|
|
|
|
|
|
|
Ins
Putnik
|
|
« Reply #946 on: September 02, 2011, 10:32:13 » |
|
Pare?
Da KS daje 100.000.000 godisnje, isti bi bio rezultat...
|
|
|
|
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #947 on: September 02, 2011, 10:35:54 » |
|
Ma i ne bi baš... Onda rukovodstvo ne bi smjelo potrošiti te pare a da ne prikaže ništa... Vidiš da se tenderi za minibuse poništio, kao i za buseve, jer para nema... Okretnica na Skenderiji čeka, jer para nema... Busevi i trole se kvare, jer nema se para za rezervne dijelove i slično... Tako da ja u svemu tome vidim pare kao glavni pokretač i osnovicu boljeg napretka GRASa, ali prije svega tog potrebno je izvršiti i reviziju radnika i menadžmenta...
|
|
|
|
|
|
|
Troler
|
|
« Reply #948 on: September 02, 2011, 11:45:36 » |
|
Ovo što se priča za napuštanje minibusa su samo špekulacije, a mogu biti istinite mogu biti neistinite. Pored svih problema dodatni je problem što minibusi moraju seliti sa sadašnje lokacije.
Za privremenu normalizaciju gradskog saobraćaja treba 20 minibusa i 30-40 autobusa po kratkom postupku + da se osposobi što se može osposobiti. Međutim to bi bilo privremeno rješenje koje bi držalo vodu nekih godinu dana. Još toliko vozila treba za neku stabilizaciju.
Možda se u ovom trenutku trolejbusi čine koliko-toliko zdravi jer su trole iz St. Gallena privremeno normalizirale stanje, međutim MAN-ovi su stari 24-27 i počeli su ubrzano izumirati. Broj ispravnih vozila je sad već isti kao početkom 2010 neposredno prije nego što su došli "Švicarci". Ako se u narednih godinu dana ne nabavi određen broj vozila, biće velikih problema.
|
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati
|
|
|
The_Dubster
Moderator Podforuma
Vozač Autobusa
|
|
« Reply #949 on: September 02, 2011, 11:48:51 » |
|
dakle, kao što rekoh -> PARE... sve se opet svodi na to... i naravno, reorganizaciju uprave...
|
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #951 on: September 02, 2011, 17:03:11 » |
|
Ima li iko od vas fotografiju od 849 u crnom izdanju sa maestro card reklamom, to je u svoje vrijeme bio najjači bus , bio je "mrak"
|
|
|
|
|
|
|
|
Amar
Administrator
Glavni Mehaničar
|
|
« Reply #953 on: September 03, 2011, 02:39:45 » |
|
kolegice naša draga, vjerna i odana, zanimljiv par fotografija si nam u citiranom postu priložila. Meni itekako u veliku "ruku" interesantne i zanimljive. Pored toga, nako čisto informativno me kao ljubitelja i osobe koja "umije" i radi design, obrade slika, slikanje itd... zanima me koji si efekat i u kojem programu koristila da bi dobila ovakve fotke. Kao što predpostavljam to je neki od photoshop programa za obradu fotografija, te po mom mišljenju korišten je neki foto kompjuterski efekat u fazonu comic ilustriranja fotke... Ali bi volio da mi ti odgovoriš, eventualno potvrdiš moje napisano, i da nam napišeš koje si koristila da bi dobila ovakav rezultat... Naravno ukoliko to želiš, i ukoliko to nije tvoja tajna
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #954 on: September 03, 2011, 09:06:31 » |
|
Ovo nije 416 zato što 416 nema ove silne naljepnice na vratima vozača i ima isti font slova na displeyu i sa boka. Također ovaj 418, bus na slici ima bijele pozicije iznad displeya a 416 ima oranž pozicije iznad displeya. Još jedna razlika je u tome zato što ovaj ima plave felge, a to je zaštitni znak vozila 418.Inače fine slike
|
|
|
|
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #955 on: September 03, 2011, 09:08:09 » |
|
Našla sam,stavim na GRAS
OK Azra
|
|
|
|
|
|
|
MAN Lions coach
|
|
« Reply #956 on: September 03, 2011, 10:05:06 » |
|
kolegice naša draga, vjerna i odana, zanimljiv par fotografija si nam u citiranom postu priložila. Meni itekako u veliku "ruku" interesantne i zanimljive. Pored toga, nako čisto informativno me kao ljubitelja i osobe koja "umije" i radi design, obrade slika, slikanje itd... zanima me koji si efekat i u kojem programu koristila da bi dobila ovakve fotke. Kao što predpostavljam to je neki od photoshop programa za obradu fotografija, te po mom mišljenju korišten je neki foto kompjuterski efekat u fazonu comic ilustriranja fotke... Ali bi volio da mi ti odgovoriš, eventualno potvrdiš moje napisano, i da nam napišeš koje si koristila da bi dobila ovakav rezultat... Naravno ukoliko to želiš, i ukoliko to nije tvoja tajna Ma nije tajna HDR fotografija.Onako malo eksperimenisala sa slikama Imaju slijedeći programi Photomatix,Nik HDR Efex Pro,Dynamic-Photo HDR,HDR Darkroom,HDR PhotoStudio,Picturenaut,Luminance HDR,Photoshop. Ja koristim Dynamic-Photo HDR neregistrovanu verziju koja ostavi pri dnu slike potpis,ali svakako slike sječem tako da mi ne smeta.Pošto sam tek počela obrađivati slike,nadam se da budu u budućnosti bolje ispadale. Nešto sam preradila trole od ranije pa ovako bi ispalo:
|
|
|
|
Avdo Vatrić o Centrotransu: Ne možemo ulaziti u utakmicu s nelegalnim prijevoznikom
|
|
|
man 464
|
|
« Reply #957 on: September 03, 2011, 18:15:59 » |
|
Bilo bi predobro ako bi imala vremena da ti neko pošalje slike iz voznog parka da sve budu ovakve ,mrak su.
|
|
|
|
|
|
|
|
Adin_Zne
|
|
« Reply #959 on: September 03, 2011, 20:28:01 » |
|
Je možda bolje, ali nisu prirodne, bolje je i ljepše kada su slike bez efekata nekih. Bar meni.
|
|
|
|
Neoplan VIP Class
|
|
|
|